Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
سه شنبه 2 اردیبهشت 1404 - 16:37

9
دی
خشكی پوست

خشكی پوست

برخی بیماری‌ها مثل دیابت، اگزما، پسوریازیس و سبورها موجب خشكی پوست می‌شوند.

تحریریه دنیای سلامت

 

 

داشتن ظاهری زیبا و سالم چیزی است كه همه ما خواهانش هستیم. هیچ كس دوست ندارد پوستی خشك داشته باشد تا در حضور دوستان و اطرافیانش احساس ناراحتی كند. اما به دلایل مختلف هریك از ما در مقطعی از زندگی مجبور به تحمل این شرایط می‌شویم.

چرا پوست خشك می‌شود

پوست خشك (یا اگزوسیس) تقریبا یك مسأله عادی است. این حالت بیشتر در كنار پاها، بازوها، مچ پا، اطراف شكم و ران دیده می‌شود. خشكی پوست به علت ترشح كم چربی‌ها توسط غدد چربی است. این نوع چربی‌ها برای نرم شدن و انعطاف پوست و حفظ رطوبت طبیعی بدن ضروری هستند. تابستان‌ها در اثر نور مستقیم خورشید و زمستان‌ها در معرض سرمای شدید، كم‌كم رطوبت و چربی طبیعی بدن از بین می‌رود و پوست خشك شده و ترك می‌خورد. این مسأله محدود به هیچ سنی نیست و در همه افراد در هر سن و شرایطی ممكن است به وجود آید.

چه عواملی موجب خشكی پوست می‌شوند؟

خشكی پوست دلایل مختلفی به قرار زیر دارد

وراثت

افزایش سن: با بالا رفتن سن، پوست كم‌كم قدرت حفظ و نگهداری رطوبت مورد نیاز بدن را از دست می‌دهد و زودتر خشك می‌شود.

كمبود آب بدن

عوامل محیطی: مثل اشعه‌های زیانبار خورشید، باد شدید، سرما، مواد شیمیایی و لوازم آرایشی و استفاده از صابون‌های تند.
استفاده از برخی داروها: برخی داروها، مثل داروهای ادرارآور، داروی آنتی‌هیستامین و داروی ضدتشنج موجب خشكی پوست می‌شوند.

رژیم غذایی نامناسب: اگر در رژیم غذایی ویتامین A و B به قدر كافی وجود نداشته باشد، خشكی پوست چند برابر می‌شود.

عوامل متابولیكی، مثل كم كاری تیروئید و كاهش شدید وزن

برخی بیماری‌ها مثل دیابت، اگزما، پسوریازیس و سبورها موجب خشكی پوست می‌شوند.

علائم و نشانه‌های خشكی پوست

 خشكی و زبری پوست

 افزایش چین و چروك‌ها در سنین پایین

 زبری، خارش و قرمزی پوست

 ترك خوردن پوست

 پیرتر از سن واقعی به نظر رسیدن

 ظاهر جدی و بی‌نشاط

 احتمال ابتلا به عفونت‌های قارچی و اگزمای خشك

 احساس سفتی و جمع شدن پوست، خصوصا بعد از حمام و شنا كردن.

درمان

درمان‌های طبیعی بسیاری برای برطرف كردن خشكی پوست وجود دارد. این روش‌های درمانی، اثرات زیانبار ندارند و همگی مفید هستند: از مصرف صابون‌های تند برای شستشوی پوست صورت بپرهیزید؛ زیرا روغن طبیعی پوست را كه از آن محافظت می‌كند، از بین می‌برند. هنگام دوش گرفتن و در حمام از آب ولرم به جای آب داغ استفاده كنید؛ زیرا آب گرم رطوبت بدن را از بین برده و سبب خشكی آن می‌شود.

سعی كنید زمان حمام كردن خود را كوتاه‌تر كنید و هر روز یكبار بیشتر دوش نگیرید. به طور كلی دوش گرفتن در این‌گونه مواقع از حمام كردن بهتر است. روزانه 7-9 لیوان آب ولرم بنوشید از نوشیدن آب خیلی خنك خودداری كنید؛ زیرا سبب خشكی پوست می‌شود. مرطوب‌كننده‌های پوستی كمك زیادی به نرمی پوست می‌كنند. سعی كنید از آنها وقتی استفاده كنید كه پوست‌تان كمی رطوبت داشته باشد؛ زیرا در این حالت میزان رطوبت پوست بیشتر می‌شود.

سعی كنید در هوای خیلی سرد و روزهای بادی مدت زیادی خارج از خانه به سر نبرید تا رطوبت پوست‌تان از بین نرود. در این‌گونه مواقع دستكش به دست كنید. از پوست خود در برابر اشعه خورشید و آلودگی‌های شدید هوا محافظت كنید. از یك لوسیون مناسب پوست‌تان استفاده كنید.

از مصرف زیاد كافئین، سیگار و الكل بپرهیزید؛ زیرا آنها ادرارآور هستند و موجب می‌شوند آب بیشتری از بدن شما دفع شده و پوست‌تان خشك شود. یك قاشق چایخوری عسل را در یك یا دو قاشق غذاخوری آب گرم حل كرده و روی پوست صورت، گردن و سایر قسمت‌های خشك پوست خود بمالید و اجازه دهید این ماسك15-20 دقیقه روی پوست‌تان بماند؛ سپس آن را با آب ولرم بشویید. پوست خیار نیز برای این منظور بسیار مناسب است.

برخی روغن‌ها بهترین درمان برای خشكی پوست هستند؛ مثل روغن نارگیل و روغن زیتون از مصرف زیاد غذاهایی كه ارزش غذایی كمی دارند، مثل چیپس و غذاهای سرخ كردنی، خودداری كنید و در عوض غذاهایی بخورید كه سرشار از املاح معدنی، پروتئین‌ها و ویتامین‌ها هستند.

میوه‌ها و سبزیجات را كه سرشار از ویتامین A و B می‌باشند، حتما در برنامه غذایی خود بگنجانید. آرد جوی دوسر یك درمان فوق‌العاده برای خشكی پوست است و از آن در بسیاری از صابون‌ها استفاده می‌شود. از شنا كردن در آب‌هایی كه كلر زیادی به آنها افزوده شده است، دوری كنید. مهم‌ترین عامل شادابی و درخشندگی پوست، داشتن رطوبت كافی است. هرچه پوست‌تان سالم‌تر باشد، كم سن و سال‌تر جلوه خواهید كرد.

 

برچسب ها: خشكي پوست چيست، علائم و نشانه‌های خشكی پوست، چرا پوست خشك می‌شود، دلايل خشكي پوست، خشكی و زبری پوست تعداد بازديد: 602 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد اين مقاله چيست؟

فیلم روز
تصویر روز