دکتر نسرین عاقلی؛ متخصص تغذیه
بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید باید 2-1/5 گرم بر حسب هر کیلوگرم وزن بدنشان پروتئین دریافت کنند.
این بیماری بیشتر در زنان مشاهده میشود و سن ابتلاء حدود 35 سالگی است.
ابتلا به این بیماری دارای عوارض فردی، اجتماعی و اقتصادی است.
به علت تغییراتی که در مفاصل به وجود میآید، شخص در انجام کارهای شخصی خود از جمله تهیه غذا محدودیت عمل پیدا میکند.
از طرفی مفاصلی که هنگام جویدن و بلعیدن به کار گرفته میشوند نمیتوانند کار خود را به خوبی انجام دهند، در این صورت قوام غذای دریافتی آنها باید طوری باشد که احتیاج به جویدن زیاد نداشته باشد.
به علت التهاب، متابولیسم و موکوس دستگاه گوارش تغییر پیدا میکند.
تغییر در موکوس دستگاه گوارشی در هضم و جذب تغییراتی ایجاد میکند که این تغییرات تمام دستگاه گوارش را تحت تأثیر قرار میدهد.
در این بیماران به علت ازدیاد متابولیسم احتیاج به مواد غذایی بیشتر میشود و از طرف دیگر به علت خستگی، درد و مصرف دارو، دریافت مواد غذایی کاهش مییابد.
به علت عواملی که ذکر شد کاهش وزن اتفاق میافتد.
داروهایی که این بیماران مصرف میکنند، آنها را در معرض افزایش قند خون، افزایش فشار خون و افزایش هموسیستئین خون قرار میدهد که همه از عوامل خطر بیماریهای قلبی هستند.
در اثر مصرف رژیم غذایی کم چرب، دچار کمبود ویتامینهای A, E میشوند و چربیهای بدن در معرض اکسیداسیون قرار میگیرند.
برای مبارزه با این عمل مصرف اسیدهای چرب امگا 3 و روغن زیتون مؤثر است.
در این بیماران سوء جذب کلسیم و فسفر نیز وجود دارد.
استخوانها از مواد معدنی تخلیه میشوند و پوکی استخوان به وجود میآید، در این صورت باید مکمل کلسیم و فسفر مصرف کنند.