لطفا در مورد ترك اعتیاد با روش URD توضیح بیشتری بفرمایید؟
در روش URD كه توسط متخصصین بیهوشی صورت میگیرد، گیرندههایی كه باعث اعتیاد شدهاند، در ضمن بیهوشی عمومی و تزریق داروها، ساپرس (غیرفعال) شده و از بین میروند. فرد معتاد پس از به هوش آمدن به هیچوجه تمایل به مصرف مواد مخدر ندارد (تاكید میشود كه همراه با این روش، 3 ماه درمان نگهدارنده ضرورت دارد).
مشكلات و عوارض مواد مخدر استثناقی كدامند؟
مصرف مواد مخدر استنشاقی مثل: سیگار، تریاك، كریستال (شیشه) و كراك دارای عوارض خطرناكی است و با توجه به جذب این مواد كه از طریق حلق، حنجره، دهان و ریه صورت میگیرد، مواد فوق وارد سیستم جریان خون شده، بیماریهای مختلفی را كه در اغلب معتادان دیده میشود، به وجود آورد.
بیمارانی كه به تزریق وریدی روی آوردهاند، اغلب اظهار میدارند كه حدود 10-8 سال قبل از مواد استنشاقی مصرف می کرده اند و با توجه به اینکه در جامعه ما افراد معتاد، 15-10 درصد تزریقات انجام می دهند ولی 85-80 درصد هنوز از مواد مخدر استنشاقی استفاده میكنند، این مورد میتواند مقدمهای برای مشكلات و عوارض بعدی باشد. شایعترین این عوارض عبارتند از: سرطانهای مختلف دستگاه گوارش، سرطانهای مسیر دستگاه تنفسی، دهان، لثه، زبان، مخاط كام، حلق، نای و ریه.
متاسفانه در جامعه، افراد مصرفكننده موادی چون تریاك كم نیستند و باید توجه داشت كه دفع تریاك از كبد و دفع مرفین از كلیه صورت میگیرد كه این افراد به سرطانهایی چون سرطان كبد، كلیه، مثانه و پروستات كه در افراد میانسال بسیار شایع شده مبتلا میشوند.
این در حالی است كه در قدیم افراد 90-80 سال به این سرطانها دچار میشدند، ولی در حال حاضر افراد 45-40 سال فراوانی داریم كه به این سرطانها دچار شدهاند.
در مورد مصرف تریاك، چه نوع سرطانی شایع است؟
سرطان مثانه در مصرفكنندگان تریاك بسیار شایع میباشد.
در مورد مصرف مواد مخدر به خانوادهها چه موردی را هشدار میدهید؟
با تجربه 20 سال كاری كه در این زمینه دارم، هشدار من در مورد اعتیاد خانمها میباشد. در سالهای گذشته خانم معتاد كم دیده میشد. خانمهای مسن در سن 80-70 سالگی كه پا درد داشتند، با تجویز اطرافیان روزی 1 نخود تریاك مصرف می کردند و با توجه به اینكه تریاك، 64 نوع مشتقات آلكالوئیدی دارد، متاسفانه درد را آرام كرده و فرد مصرفكننده معتاد میشد.
در حال حاضر متاسفانه موارد اعتیاد در بسیاری از خانمهای جوان و حتی دختران نوجوان دیده میشود كه دچار عوارض ذكر شده گردیده و به ما مراجعه میكنند. همچنین دختران جوان زیادی كه مواد مخدر هم از نوع استنشاقی و هم از نوع تزریقی مصرف میكنند بسیار دیده میشوند.
این مورد را جهت هشدار به خانوادهها اعلام كردم تا نظارت بیشتری بر رفتار فرزندانشان داشته باشند.