تحریریه زندگی آنلاین- گروه آشپزباشی
شاید برخی بر این باورند كه سسها یكی از اصلیترین اجزای سالادها هستند و خوردن سالاد بدون سس چندان لذتبخش و گوارا نیست! از اینرو برای آن دسته از عزیزانی كه مایلند سسهای متنوع و خوشمزه را در منزل فراهم كنند، روش تهیه برخی از سسهای پر مصرف همچون سس فرانسوی، سس ایتالیائی، سس مایونز و غیره را در نظر گرفتهایم.
سس مایونز پایه
مواد لازم برای 1 پیمانه
زرده تخممرغ 2 عدد
آبلیموی تازه 1 قاشق سوپخوری
نمك یكدوم قاشق چایخوری
خردل یكدوم قاشق چایخوری
روغن زیتون 125 میلیلیتر (یكدوم پیمانه)
روغن مایع 125 میلیلیتر (یكدوم پیمانه)
شیر 2 قاشق سوپخوری
روش تهیه
زردههای تخممرغ را همراه با آبلیمو، نمك و خردل مخلوط كنید و با همزن برقی بزنید تا صاف و یكدست شود. آنگاه هر دو روغن را به تدریج بیفزائید تا سس غلیظ شود. حال سس را در ظرف دیگری بریزید و شیر را به آن بیفزائید و خوب مخلوط كنید تا سس یكدستی حاصل شود.
سس مایونز با سبزی معطر
مواد لازم
پیازچه خردكرده 2 قاشق سوپخوری
جعفری خردكرده 2 قاشق سوپخوری
ریحان خردكرده 2 قاشق سوپخوری
سس مایونز 180 میلیلیتر
روش تهیه
مخلوط سبزی را با سس مایونز تركیب كنید.
سس مایونز با طعم كاری
مواد لازم
پودر كاری 1 قاشق سوپخوری
سس مایونز 180 میلیلیتر
روش تهیه
پودر كاری را در تابه بریزید و روی حرارت آنرا تفت دهید تا عطرش بلند شود. آنگاه صبر كنید تا قدری خنك شود. سپس كاری را با سس مایونز مخلوط كنید.
سس هزار جزیره
مواد لازم
رب گوجهفرنگی 80 میلیلیتر (یكسوم پیمانه)
سس گوجهفرنگی 80 میلیلیتر (یكسوم پیمانه)
سس ووستر شایر 1 قاشق سوپخوری
سس تبسكو یكدوم قاشق چایخوری
سس مایونز 180 میلیلیتر
روش تهیه
همه مواد را با یكدیگر مخلوط كنید. آنگاه این مخلوط را به سس مایونز بیفزائید و خوب تركیب كنید تا سس صاف و یكدست شود.
سس گوجهفرنگی
مواد لازم
گوجهفرنگی پوست كنده و چهار قاچ كرده 3 عدد
پیازچه خردكرده 2 ساقه
سركه قرمز 80 میلیلیتر (یكسوم پیمانه)
سس فلفل شیرین 80 میلیلیتر (یكسوم پیمانه)
سیر چهار قاچ كرده 2 حبه
خردل 1 قاشق چایخوری
شكر 1 قاشق چایخوری
فلفل سیاه نیمكوب 1 قاشق چایخوری
جعفری خردكرده یكچهارم پیمانه
روش تهیه
همه مواد را با یكدیگر مخلوط كنید و با همزن برقی یا دستی بزنید تا سس صاف و یكدست شود.
سس ترخون
مواد لازم
سس مایونز 300 گرم
پیاز ورقهای خردكرده 2 عدد
جعفری خردكرده 2 قاشق چایخوری
پیازچه خردكرده 2 قاشق چایخوری
ترخون خردكرده 2 قاشق چایخوری
سركه سیب 2 قاشق چایخوری
روش تهیه
همه مواد را در كاسه مناسبی بریزید و با هم مخلوط كنید.
سس فرانسوی
مواد لازم
سركه سفید یكچهارم پیمانه (60 میلیلیتر)
روغن زیتون سهچهارم پیمانه (180 میلیلیتر)
شكر یكدوم قاشق چایخوری
سس خردل 1 قاشق چایخوری
روش تهیه
همه مواد را با هم مخلوط كنید.
سس پیازچه و عسل
مواد لازم
دوغ 125 میلیلیتر (یكدوم پیمانه)
پیازچه خردكرده 2 قاشق سوپخوری
سس فرانسوی بدون روغن 2 قاشق سوپخوری
دانه خردل 1 قاشق سوپخوری
عسل 1 قاشق سوپخوری
روش تهیه
همه مواد را در ظرفی بریزید و خوب مخلوط كنید.
سس ایتالیایی
مواد لازم
سركه سفید 2 قاشق سوپخوری
آب لیموترش 2 قاشق سوپخوری
شكر یكچهارم قاشق چایخوری
سیر له كرده 2 حبه
روغن زیتون 180 میلیلیتر (سهچهارم پیمانه)
ریحان خردكرده 1 قاشق سوپخوری
آویشن 1 قاشق چایخوری
روش تهیه
همه مواد را در شیشه بریزید، درش را محكم ببندید و خوب تكان دهید تا سس كاملاً صاف و یكدست شود.