لیلا آیانی صفت
مواد لازم برای 1 قرص نان
مایهخمیر 1 قاشق سوپخوری
شكر 60 گرم
آب ولرم 60 میلیلیتر (یكچهارم پیمانه)
آرد 500 گرم
نمك یكدوم قاشق چایخوری
شیر ولرم 125 میلیلیتر (یكدوم پیمانه)
كره نرم 50 گرم
تخممرغ 1 عدد
مواد لازم میانی
بادام آسیاب كرده 200 گرم
شكر 100 گرم
دارچین یا هل 1 قاشق چایخوری
سفیده تخممرغ 1 عدد
مواد لازم رویه
زرده تخممرغ 1 عدد
خامه 1 قاشق سوپخوری
روش تهیه نان شیرین بادامی
مایهخمیر، 1 قاشق چایخوری از شكر و آب ولرم را در كاسه كوچكی بریزید و مخلوط كنید. آنگاه روی كاسه را بپوشانید و در جای گرم قرار دهید تا مایهخمیر فعال شود و حبابهایی روی آن به وجود آید. سپس آرد و نمك را در كاسه دیگری بریزید و در وسطش حفرهای ایجاد نمائید.
حالا شیر، كره، تخممرغ، باقیمانده شكر و مایهخمیر ورآمده را در این حفره بریزید و مخلوط كنید. تا خمیر مناسبی به دست آید. خمیر را روی سطح آرد پاشیده، خوب ورز دهید تا كاملاً صاف و یكدست شود و آن را در كاسه چربكرده بگذارید، رویش را بپوشانید و در جای گرم نگه دارید تا حجمش دو برابر شود.
اینك خمیر را به اندازهی تقریبی 20×30 سانتیمتر باز كنید و مایه میانی را رویش بریزید و صاف كنید. اینك خمیر را از درازا رول كنید و دو سر خمیر را به هم بچسبانید تا به شكل حلقه درآید. آنگاه حلقه خمیر را در سینی چربكرده بگذارید و برشهائی با فاصله 3 سانتیمتر، روی خمیر ایجاد كنید.
سپس این برشها را اندكی بپیچانید. اكنون روی خمیر را بپوشانید و دوباره در جای گرم نگه دارید تا حجمش دو برابر شود. حال روی خمیر مخلوط زرده تخممرغ و خامه بمالید و به مدت تقریبی 25-30 دقیقه، در فر گرم شده با دمای 180 درجه سانتیگراد بپزید.
روش تهیه مواد میانی: بادام: شكر، دارچین و سفیده تخممرغ را با هم مخلوط كنید تا به شكل خمیر در آید.