ایران كوهستانی
مواد لازم برای 6 نفر
پاستا 500 گرم
پنیر پارمسان رنده كرده یكسوم پیمانه
مواد لازم برای تهیه كوفته قلقلی
نان سفید خردكرده 1 برش
شیر 1 پیمانه
گوشت چرخكرده گوساله 350 گرم
پیاز قرمز رندهكرده 1 عدد متوسط
سیر لهكرده 1 حبه
پنیر پارمسان رنده كرده یكچهارم پیمانه
جعفری خردكرده 2 قاشق سوپخوری
ریحان خردكرده 2 قاشق سوپخوری
روغن برای سرخكردن به میزان لازم
مواد لازم برای تهیه سس
كره 125 گرم
آرد 125 گرم
شیر 1/25 لیتر (5 پیمانه)
ژامبون خردكرده 3 ورق
سس خردل یك و یكدوم قاشق سوپخوری
پیازچه خردكرده 2 قاشق سوپخوری
روش تهیه پاستا با كوفته قلقلی
ابتدا در قابلمه مناسبی آب را بجوشانید. آنگاه پاستا را بیفزائید و بپزید تا نرم شود سپس آن را آبكش كنید. حالا كوفته قلقلیها را لابهلای هم درون ظروف نسوز چربكرده به گنجایش 10 پیمانه بریزید و رویش را با سس و پنیر بپوشانید و در فر بگذارید. حال خوراك را به مدت 15-20 دقیقه در فر گرم كرده با دمای 180 درجه سانتیگراد بپزید.
روش تهیه كوفته قلقلی: در كاسه مناسبی نان و شیر را مخلوط كنید و 5 دقیقه صبر كنید تا نان در شیر خیس بخورد. آنگاه گوشت، پیاز، سیر، پنیر و سبزی معطر را به آن بیفزائید و مخلوط نمائید. حالا در تابه مناسبی 2 قاشق سوپخوری روغن بریزید و روی اجاق داغ كنید. سپس هر بار 1 قاشق چایخوری از مایه گوشت بردارید و به شكل توپ درآورید و در روغن سرخ كنید.
روش تهیه سس: كره را در تابه بریزید و روی اجاق آب كنید. آنگاه آرد را بیفزائید و 3 دقیقه تفت دهید. سپس شیر را بیفزائید و سس را پیوسته هم بزنید تا قدری غلیظ شود. حالا آن را از روی حرارت بردارید و ژامبون، سس خردل و پیازچه را بیفزائید و مخلوط كنید.