Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 00:38

6
فروردین
خورشت باقلا قاتق؛ خوشمزه‌ترین غذای رشت

خورشت باقلا قاتق؛ خوشمزه‌ترین غذای رشت

در این مطلب طرز تهیه خورشت باقلا قاتق خوشمزه رشتی را بخوانید.

اهالی منطقه گیلان برای شب سال تحویل غذا‌هایی مثل خورشت باقلا قاتق، خورشت فسنجان با مرغ یا اردک و سبزی پلو با ماهی سفید را می‌پزند و دور هم میل می‌کنند. طرز تهیه خورشت باقلا قاتق خوشمزه رشتی را در ادامه بخوانید.

مواد لازم:

لوبیا کشاورزی: ۵۰۰ گرم
سیر خرده شده یا له شده: ۴ حبه
شوید خشک: ۴ قاشق غذاخوری
تخم مرغ: ۲ عدد
آب: ۲ یا ۳ لیوان
نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار دلخواه
روغن: به مقدار لازم

طرز تهیه:

۱. برای درست کردن خورشت باقلا قاتق رشتی برخلاف اسمش نیازی به باقلا ندارید. در حقیقت برای درست کردن این خورش خوشمزه باید از لوبیا کشاورزی یا لوبیا رشتی که به زبان محلی به آن «پاچ باقلا» می‌گویند استفاده کنید.

۲. ابتدا باید لوبیا‌ها را خیس کنید. ۴ الی ۵ ساعت کافی است و در این فاصله دو بار آب آن‌ها را عوض کنید. بعد از این مدت و قبل از پختن باقلا قاتق لوبیا‌ها را آبکش کنید تا آب اضافی آن‌ها گرفته شود. برای پخت خورشت باقلا قاتق رشتی در یک قابلمه مقداری روغن بریزید و ۴ عدد سیر رنده شده یا له شده را در روغن تفت دهید در حدی که زیاد بوی سیر بلند نشود و سیر‌ها نسوزند. به جای روغن مایع می‌توانید از روغن حیوانی استفاده کنید این بستگی به ذائقه شما دارد. مقدار سیر هم به ذائقه شما بستگی دارد. می‌توانید از سیر بیشتری اضافه کنید.

۳. سیر‌ها که تفت خورد و کمی بوی سیر بلند شد، لوبیا‌های آبکش شده را اضافه کنید و تفت بدهید. زردچوبه و شوید را هم اضافه کنید و تمام مواد داخل قابلمه را تفت دهید. ده دقیقه زمان برای تفت کافی است. در مرحله بعد آب را اضافه کنید و وقتی که آب به جوش آمد شعله گاز را کم کنید تا روی حرارت ملایم گاز لوبیا‌ها خوب بپزند.

۴. پخت لوبیا کشاورزی زمان زیادی نیاز ندارید حدود ۲۰ دقیقه تا نیم ساعت زمان کافی است. در اواسط پخت خورش نمک و فلفل آن را اندازه کنید. وقتی که لوبیا‌ها پخت و آب خورشت به اندازه دلخواهتان رسید تخم مرغ‌ها را داخل باقلا قاتق بشکنید. بهتر است تخم‌مرغ‌ها را هم نزنید تا درسته بمانند و خورشت شکل زیباتر و رسمی‌تری داشته باشد. خورش باقلا قاتق را با برنج سرو کنید.

نکته مهم :

به جای آب می‌توانید از آب مرغ برای پخت خورشت باقلا قاتق رسمی استفاده کنید. البته استفاده از آب مرغ برای پخت این خورش مرسوم نیست، اما طعم خوشمزه آن را دوچندان می‌کند. اگر آب مرغ ندارید یک عدد عصاره مرغ به آب اضافه کنید و سپس نمک خورش را اندازه کنید.

اگر شما هم برای شب سال تحویل عید نوروز طبق رسم و رسوم شهر محل زندگی‌تان غذا، شیرینی یا پیش غذای خاصی درست می‌کنید در بخش نظرات این مطلب حتما با ما در میان بگذارید.

منبع: مجله کورورش

برچسب ها: غذاهای سنتی، آموزش آشپزی، آشپزی ایرانی، تغذیه و رژیم درمانی، غذاهای محلی، غذاهای شمالی، کتاب آشپزی، باقلاقاتق، دستپخت تعداد بازديد: 754 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز