Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
شنبه 3 آذر 1403 - 04:45

4
خرداد
من نوه‌دار شدم (2)

من نوه‌دار شدم (2)

هنگام صحبت با نوه‌های خود، سعی كنید هر نوع اطلاعات مفیدی را كه می‌توانید در گفت‌وگوی بعدی از آنها استفاده كنید، یادداشت نمایید.

 

بنابراین در ارائه خدمات زیاده‌روی نكنید، چرا كه اگر در دوره‌های بعدی زندگی‌توان انجام آن را نداشته باشید فرزندان شما دلخور می‌شوند. مرزها و محدودیت‌ها را نادیده نگیرید. عدم اجرای محدودیت‌ها مثل افراط در خوردن تنقلات و چشم‌پوشی از دیر آمدن نوه‌ها به منزل و . . . آنها را به افرادی بی‌ادب تبدیل می‌كند و نه تنها به آنها و فرزند خود لطفی نكرده‌اید، بلكه كودك را به انجام رفتار ناسالم تشویق می‌كنید.

 پدربزرگ و مادربزرگ‌ها در عصر دیجیتال

برای آشنایان با دانش كامپیوتر، اینترنت می‌‌تواند بعد جدیدی را به خانواده‌ها ارائه كند. ایمیل، پیام‌های فوری، ویدئو كنفرانس‌ها و . . . می‌توانند فاصله میان شما و نوه‌تان را كم كنند. با استفاده از تكنولوژی می‌توانید از راه دور با نوه خود بازی‌های آن لاین انجام دهید و یا كتاب بخوانید و جوك‌ها و دستورالعمل‌ها و اطلاعات خانوادگی و عكس‌ها را از طریق میل ردوبدل كنید.

هنگام صحبت با نوه‌های خود، سعی كنید هر نوع اطلاعات مفیدی را كه می‌توانید در گفت‌وگوی بعدی از آنها استفاده كنید، یادداشت نمایید تا آنها را فراموش نكنید؛ مثل نام عروسك‌ها و دوستان او و... می‌توانید برای نوه خود قصه تعریف كنید و صدای خود را ضبط كنید و همراه با كتاب برای نوه خود بفرستید.

تمامی این كارهای بظاهر كوچك ارتباط میان پدربزرگ و مادربزرگ‌ها با نوه‌ها را تقویت می‌كند. برخی از سالمندان به دلایلی همچون طلاق، مشغله زیاد والدین و یا مرگ والدین مجبورند تمام وقت خود را با نوه‌ها سپری كنند و در واقع نقش پدر و مادرها را به طور كامل به عهده بگیرند. اینگونه افراد، در تمامی مسؤولیت‌های نوه، استقلال دارند و تمامی مسائل مربوطه به نوه‌ها به آنها واگذار می‌شود.

اینگونه پدربزرگ و مادربزرگ‌ها گاه مجبورند از تمامی خواسته‌های خود همچون رفتن به سفر و استراحت بیشتر صرف‌نظر و به كودك رسیدگی كنند و همین امر موجب ایجاد تنش میان كودك و سالمندان می‌شود. تربیت نوه‌ها در حالی‌كه با آنها مشكل دارید، بسیار سخت است.

 به سینما بروید

 به تماشای فیلم‌ها، كنسرت‌ها و یا نمایشنامه‌ها بروید و از مراكز علمی، موزه‌ها و یا پارك‌ها دیدن كنید با نوه‌های خود بازی كنید، حتی می‌توانید یك ورزش خوب تیمی را انتخاب كنید و آن را به او بیاموزید و در پارك با یكدیگر بازی كنید. می‌توانید با نوه خود به یك سفر یكروزه و یا تعطیلات آخر هفته خود را به یك پارك ملی و یا شهر و روستای نزدیك شهر خود بروید.

این سفر برای هر دوی شما فرصت خوبی خواهد بود تا از محیط خانه دور باشید. بودن در جاده‌ها به معنی آزاد بودن از انجام كارهای روزانه است. در مورد سفر خود حتماً با پدر و مادر كودك مشورت كرده و بعد از سفر حتماً یك آلبوم تهیه كنید و عكس‌های خود را در آن قرار دهید تا خاطره آن همیشه برای شما زنده بماند.

 راهنمای سفر با نوه‌ها

همه نوه‌های خود را همزمان به مسافرت نبرید. اگر شما یك زوج هستید و هم پدربزرگ و هم مادربزرگ قصد سفر دارند، می‌توانید مثلاً دو تا از نوه‌های خود را به مسافرت ببرید. در غیر این‌صورت در هر سفر یكی از نوه‌های خود را ببرید یا از یكی از دوستان‌تان بخواهید در این سفر با شما همراه شود و به شما كمك كند.

اگر تصور می‌كنید كه در طول زمان مسافرت نیاز به یك دوره استراحت دارید، حتماً از هتل‌ها و مراكزی استفاده كنید كه امكانات نگهداری از كودك و انجام فعالیت‌های گروهی برای بچه‌ها در آنها وجود داشته باشد. اگر در مورد چگونگی برنامه‌ریزی برای سفر نوه‌های‌تان اطلاعاتی ندارید، می‌توانید از متخصصان این امر كمك بگیرید.

در برخی از آژانس‌های مسافرتی، تورها و برنامه‌های سفری مخصوص سالمندان و نوه‌ها وجود دارد. درصد زیادی از پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها با فاصله از بچه‌ها و نوه‌های خود زندگی می‌كنند زندگی كودكان بسیار سریع تغییر می‌كند، بنابراین برای ایجاد یك ارتباط قوی و طولانی مدت، باید از دور تمام جزئیات روز به روز زندگی آنها مطلع شوید و این نیازمند تلاش ویژه برای برقراری ارتباط روزانه با آنهاست.

تا زمانی كه نوه شما نوزاد و یا یك كودك نوپاست هر روز با پدر و مادر او ارتباط داشته باشید و علایق و جزئیات زندگی او را جویا شوید و زمانی كه او به اندازه كافی بزرگ شد، می‌توانید خودتان مستقیماً از طریق تلفن و یا ایمیل با او ارتباط برقرار كنید.

 نكات قابل توجه

 مراقب سلامتی خود باشید، به‌طور منظم نزد پزشك بروید و مراقب تغذیه و خواب كافی خود باشید. به منظور كاهش استرس، حداقل سه بار در هفته به مدت 30 دقیقه پیاده‌روی یا ورزش كنید. از كمك دوستان و آشنایان خود بهره‌مند شوید. خوشبین و شوخ طبع باشید. از انزوا اجتناب كنید و حداقل ارتباط خود از طریق تلفن با دوستان‌تان حفظ كنید. 

شما مقصر شرایط بد فرزندتان نیستید.  برای نوه خود محدودیت‌هایی در نظر بگیرید.  مشكلات خود را با دیگران در میان بگذارید. برای خودتان وقت بگذارید و حداقل ساعاتی را در هفته به انجام كارهایی كه از آن لذت می‌برید، اختصاص دهید.

 

 

 

برای خواندن بخش اول- من نوه‌دار شدم- اینجا کلیک کنید.

 

برچسب ها: پدربزرگ و مادربزرگ‌ها، بازی با نوه ها، تفریح با نوه ها، صحبت کردن با نوه ها، پارک رفتن با نوه، سفر با نوه‌ها تعداد بازديد: 765 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز