Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 21:55

6
دی
كنار نوزاد خوابيدن؛ خوب يا بد؟!- بخش دوم

كنار نوزاد خوابيدن؛ خوب يا بد؟!- بخش دوم

یكی از مهم‌ترین دلایل خوابیدن نوزاد در كنار مادر این است كه راحت‌تر در طول شب از شیر مادر تغذیه شود.

چرا برخی از والدین شب‌ها فرزندشان را كنار خود می‌خوابانند؟

یكی از مهم‌ترین دلایل خوابیدن نوزاد در كنار مادر این است كه راحت‌تر در طول شب از شیر مادر تغذیه شود. برای مادر بسیار راحت‌تر است كه شب هنگام نوزاد گرسنه‌اش را در كنار خودش داشته باشد و به او شیر بدهد تا اینكه خواب‌آلود خود را به تخت خواب نوزاد برساند و بعد به او شیر بدهد. سیكل خواب مادر و نوزاد بسیار شبیه به هم شده و مادر كمتر دچار بی‌خوابی می‌شود. نوزاد راحت‌تر می‌تواند بخوابد.در 2-4 ماه نخست زندگی، از خوابیدن در كنار مادر احساس آرامش بیشتری‌ می‌كند و اگر در طول شب از خواب بیدار شود، خود را در آغوش گرم و آشنای مادر می‌یابد.

نوزاد شب‌ها بیشتر و طولانی‌تر می‌خوابد. وقتی كه نوزاد در كنار مادر باشد، مجبور نیست برای هر بار شیر خوردن جابه‌جا شده و از خواب بیدار شود. به این ترتیب غذای خود را بدون آنكه از خواب بیدار شود دریافت می‌كند؛ و همین مسئله باعث می‌شود تا شب‌ها مدت بیشتری را خواب باشد و از مزایای فراوان خواب، بهره ببرد. این امر به والدین كمك می‌كند تا ارتباط و نزدیكی بیشتری با نوزاد خود داشته باشند. والدینی كه مجبورند در طول روز فرزندشان را ترك كنند و به محل كار بروند، باید مدت زمان بیشتری را هنگام حضور در خانه در كنار فرزندشان باشند و این روش، راهی است برای جبران فاصله‌های به وجود آمده و ایجاد صمیمیت بیشتر.

چگونه می‌توان با اطمینان بیشتری همراه نوزاد روی یك تخت خوابید؟

اگر هنوز هم اصرار دارید كه شب‌ها نوزادتان را كنار خودتان بخوابانید، برای اطمینان از سلامت او نكات زیر را حتما رعایت كنید:

همواره او را به پشت بخوابانید تا احتمال خطر سندرم مرگ ناگهانی نوزاد كاهش یابد.  هیچگاه در حالت خوابیده، سر نوزادتان را نپوشانید.  سمت سر و پای نوزادتان چیزی نباشد كه باعث گیر كردن سر او و خفه شدن نوزاد شود.  فضای بین چارچوب تخت و تشك و بالش پر شود تا نوزاد با غلت زدن در فضای خالی بین آنها گیر نكند.  نوزاد كوچك خود را تنها روی تختخواب خودتان رها نكنید.

بالش، لحاف و هر چیز بسیار نرم را روی تخت نگذارید؛ زیرا ممكن است نوزاد در آنها فرو برود و احتمال خفگی‌اش بیشتر شود.  داروهای خواب‌آور كه باعث می‌شود در طول شب خواب‌تان سنگین شود را اصلا مصرف نكنید؛ چرا كه ممكن است در حین خواب حواس‌تان نباشد و بچرخید و روی نوزادتان بیفتید و او را خفه كنید.  هیچگاه در اطراف نوزادی كه خوابیده است پارچه نیندازید؛ زیرا ممكن است وقتی شما حواستان نیست، از خواب بیدار شده و در میان پارچه پیچیده شود.

جدایی از تختخواب والدین

بسیاری از متخصصان و پزشكان به والدین توصیه می‌كنند كه نوزادان را شب‌ها در گهواره یا تخت خودشان كه محل امن‌تری است، بخوابانند. اگر تا به حال عادت داشتید نوزادتان را كنار خودتان بخوابانید و حالا می‌خواهید این عادت را ترك كنید، بهتر است از پزشك كمك بگیرید. انتقال یك نوزاد زیر شش ماه از تختخواب پدر و مادر به تختخواب خودش معمولا راحت‌تر از كودكان خردسال است. هر چه كودك شما بزرگ‌تر شود، وابستگی بیشتری به شما پیدا می‌كند و به هنگام این انتقال، دلهره جدایی نیز هر دوی شما را آزار خواهد داد. راه‌های دیگری هم برای نزدیكی شما به نوزادتان وجود دارد؛ بدون آنكه او را روی تختخواب خودتان بخوابانید.

یك گهواره یا تختخواب بچه درست كنار تختخواب خودتان بگذارید تا هم به نوزادتان نزدیك باشید و به راحتی در طول شب به او شیر بدهید و هم در حین خواب خطری او را تهدید نكند. گهواره، ننو، سبد بچه و یا هر چیز دیگری كه مناسب خواب نوزاد است را نیز می‌توانید در كنار خود بگذارید تا با وجود نزدیكی، هر كدام در جایگاه مخصوص خودتان باشید.

 

برچسب ها: خوابیدن کنار کودک، خوابیدن کنار پدر و مادر، خوابیدن نوزاد، زمان خوابیدن کودک، جدایی از تختخواب والدین برای نوزاد تعداد بازديد: 737 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز