خبر شهادت سردار سپهبد قاسم سلیمانی نه تنها ایران را در غم و اندوه فرو برد بلکه تمام خاورمیانه را غرق در عزا کرد. سردار سلیمانی با آن چشمهایی همیشه غمگین و لبخند آرام مهربان روی لبانش در سالهای اخیر اسطورهای زنده بود که به نماد شجاعت و مبارزه با تروریستها تبدیل شده بود.
سرلشکر شهید قاسم سلیمانی 20 اسفند ۱۳۳۵ در روستای کوهستانی و دورافتاده قنات ملک در شهرستان رابر استان کرمان به دنیا آمد؛ وی در ۱۲ سالگی و پس از پایان تحصیلات دوره ابتدایی، زادگاه خود را ترک کرد و مشغول به کار بنایی در کرمان شد و چندی بعد نیز به عنوان پیمانکار در سازمان آب مشغول به کار شد و در همان سالها نیز فعالیتهای انقلابی خود را آغاز کرد. وی پس از پیروزی انقلاب، به عضویت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درآمد. او در ابتدای جنگ فرماندهی دو گردان از نیروهای کرمانی را برعهده داشت تا اینکه با پیشنهاد شفاهی سردار شهید حسن باقری، تیپ جدیدی از نیروهای کرمان را تشکیل داد که اندکی بعد در زمستان سال ۶۱ به لشکر ۴۱ ثارالله ارتقا یافت که شامل نیروهایی از کرمان، سیستان و بلوچستان و هرمزگان میشد. وی در طول دوران دفاع مقدس، با لشکر تحت امر خود در عملیاتهای زیادی از جمله، والفجر ۸، کربلای ۴، کربلای ۵ و تک شلمچه حضور مؤثر داشت. لشکر ۴۱ ثارالله را باید جزو لشکرهای خط شکن سپاه در سالهای دفاع مقدس نامید که نیروهای آن نقش بسزایی در عملیاتهای بزرگی مثل والفجر ۸، کربلای ۵ و... داشتند.
قاسم سلیمانی اولین بار در آذر 1360 در عملیات مشترک ارتش و سپاه بنام عملیات طریق القدس در غرب سوسنگرد بر اثر انفجار گلوله خمپاره از دست راست و شکم به شدت مصدوم شد دو انگشت وسط دست راست ایشان یادگار جراحت آن دوران است. خبر کمتر شنیده شده ازسردار سلیمانی به جراحت او در یکی از عملیات علیه داعش در سوریه باز میگردد که خبرنگار سوری در یک گفتگوی تلویزیونی اولین بار در سال 1396 از آن پرده برداشت.
سردار سلیمانی مردی برای تمام فصول
اگر برای بسیاری از همرزمان قاسم سلیمانی، جنگ در تابستان سال ۶۷ به پایان رسید، ولی برای او آغاز دوران جدیدی در میادین نبرد بود. وی به واسطه حضور در مرزهای شرقی و سابقه مبارزه با اشرار و باندهای مواد مخدر در مرزهای ایران و افغانستان، در سال ۱۳۷۶ از سوی حضرت آیتالله خامنهای، فرماندهی کل قوا از کرمان به تهران فراخوانده و مسئولیت نیروی قدس سپاه به او سپرده شد. از جمله نقاط درخشان فرماندهی سردار سلیمانی بر نیروی قدس، تقویت حزبالله لبنان و گروههای مبارز فلسطینی بود که نمود عینی آن را در نبردهای متعددی ازجمله جنگ ۳۳ روزه حزبالله لبنان و رژیم صهیونیستی و پیروزی مبارزان فلسطینی در جنگ ۲۲ روزه غزه علیه ارتش مجهز اسرائیل دیدیم. در واقع قاسم سلیمانی توانسته بود استراتژی جمهوری اسلامی یعنی کمک به گروههای مبارز علیه اسرائیل را به خوبی دنبال کرده و هر روز در این مسیر گامهای دیگری بردارد.
قاسم سلیمانی در سال ۱۳۸۹ با حکم حضرت آیتالله خامنهای فرمانده معظم کل قوا با یک درجه ارتقا به درجه سرلشکری نائل آمد اما همه در افکار عمومی همه او را «حاج قاسم» میخوانند. اما این پایان ماجرا نبود. با توطئه جدید غرب و پشتیبانی مالی کشورهایی مانند عربستان سعودی، که به شکلگیری گروهکهای تروریستی تکفیری اعم از داعش و جبههالنصرة در منطقه انجامید، قاسم سلیمانی ماموریتی تازه یافت و آن هم مقابله با این تهدیدات در دو کشور عراق و سوریه بود. سلیمانی در عراق «حشد الشعبی» و در سوریه «بسیج مردمی» (قوات دفاع وطنی) را شکل داد و با کمک آنها و هدایت و مشاوره نیروی قدس سپاه، طی ۶ سال، بساط تروریستها در این دو کشور تقریباً جمع شد. در واقع باید این طور گفت که او و نیروهایش که با درخواست رسمی دولتهای سوریه و عراق، به این دو کشور رفتند، مانع سقوط دمشق و بغداد شدند و هم او بود که با سفر به مسکو، نقش بسزایی در همراه کردن روسیه و پوتین برای ورود به میدان نبرد سوریه داشت.
شاید یکی از اهداف اصلی دشمنان برای سقوط سوریه، قطع کردن ارتباط ایران و حزبالله لبنان بود ولی با شکست داعش و نقش آفرینی نیروی قدس در سوریه و عراق، یک حلقه مستحکم به نام حلقه مقاومت تشکیل شد و زنجیره ایران، عراق، سوریه و لبنان و فلسطین را به هم متصل کرد. جای تردید نیست که این موضوع خلاف خواست آمریکا و اسرائیل است ولی با فرماندهی «قاسم سلیمانی» در عمق میدان و تشکیل بسیج مردمی در سوریه و عراق این موضوع به واقعیت بدل گشت و اتحادی از جنس پاسداران، فاطمیون، زینبیون، حیدریون و... ایجاد کرد. نقش بیبدیل سردار سلیمانی در مدیریت منطقه و مقابله با دشمنان، القابی چون «قدرتمندترین فرد خاورمیانه» و «کابوس اسرائیل» را از سوی آمریکاییها و اسرائیلیها، برای او به دنبال داشت. حضور مؤثر حاج قاسم در صحنه مبارزه با داعش و شکست این توطئه صهیونیستی در منطقه باعث شد تا در اسفندماه ۱۳۹۷ نشان ذوالفقار به عنوان عالیترین نشان نظامی ایران از سوی فرمانده معظم کل قوا به سردار سلیمانی اهدا شود. سرانجام این فرمانده خستگیناپذیر جبهههای حق علیه باطل سحرگاه 13 دیماه در حمله بالگردهای آمریکایی به خودروی حامل وی در اطراف فرودگاه بغداد به شهادت رسید.
ماجرای یک شایعه؛ داماد قاسم سلیمانی کیست؟
سهراب برادر قاسم سلیمانی درباره شایعههای مطرح شده از ازدواج دختر سردار با پسر شهردار تهران میگوید: ازدواج دختر قاسم سلیمانی با پسر شهردار تهران به هیچ عنوان صحت ندارد، دختر حاج قاسم ازدواج کرده اما نه با پسر شهردار تهران! شایعه زیاد است، مثلاً یک مدتی میگفتند که عماد داماد خانواده ما است در حالی که اینطور نبود، ارتباط عاطفی برقرار بود اما اینکه نسبت سببی یا نسبی داشته باشیم، اینگونه نبوده است.
زینب سلیمانی گفت: «دونالد ترامپ کثیف» باید بداند با به شهادت رساندن سردار سلیمانی نمیتواند یاد او را از بین ببرد؛ جهان بداند شهادت حاج قاسم ما را نخواهد شکست و ما در نهایت حق او را مطالبه خواهیم کرد
خانواده کوچک سردار بزرگ اسلام
خانواده سلیمانی را پنج خواهر و برادر تشکیل میدهند، بزرگترین فرزند این خانواده یک خواهر متولد 1333 است، حاج قاسم فرزند وسط و سهراب سلیمانی هم برادر کوچک خانواده است. سردار قاسم سلیمانی سالهاست ازدواج کرده و صاحب دو پسر و دو دختر میباشد.
پس از اعلام خبر شهادت حاج قاسم، همسر ودختران ایشان با تاسی از الگوی زنان مسلمان حضرت زینب (س) با روحیهای ستودنی نشان دادند پیرو مکتب همیشه زنده عاشورا هستند.
همسر سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی در واکنش به خبر شهادت سردار سرافراز اسلام گفت: آنقدر در کوهها و بیابانها به دنبال شهادت گشتی که آخر شهادت تو را در آغوش گرفت.
زینب سلیمانی دختر شهید «قاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس سپاه ایران در گفتوگویی با شبکه «المنار» اعلام کرد، «دونالد ترامپ کثیف» باید بداند با به شهادت رساندن سردار سلیمانی نمیتواند یاد او را از بین ببرد.
وی گفت: جهان بداند شهادت حاج قاسم ما را نخواهد شکست و ما در نهایت حق او را مطالبه خواهیم کرد.