عادت چهارم: مصرف غذاهای سرخ کردنی و ابتلا به سرطان
برخی اوقات روغنی که قرار است غذا در آن سرخ شود، بیش از اندازه حرارت میبیند که باعث ایجاد تغییرات شیمیایی در ساختمان روغن خواهد شد.
از طرف دیگر، امکان سوختن بخشی از قسمتهای سطحی ماده خوراکی در طول فرآیند سرخ کردن وجود دارد. حرارت دیدن بیش از اندازه روغن و مصرف غذاهای سرخکردهای که کمی هم گوشه و کنار آنها سوخته است، باعث آزاد شدن ترکیبهای سرطانزا در بدن خواهد شد و دستگاه گوارش هم از زیان این ترکیبها در امان نخواهد ماند.
ضمن اینکه با سرخ کردن و حرارت دادن بیش از حد برخی خوراکیها مانند سبزیها، حجم قابلتوجهی از ویتامینهای آنها هم از بین خواهند رفت و دیگر نباید از آنها انتظار عملکرد ضدسرطانی داشت.
عادت پنجم: مصرف گوشت خام و ابتلا به اسهال
حتماً شما هم تا به حال با افرادی که عادت به خوردن گوشت یا جگر نیمه پخته یا به تعبیر خودشان «آبدار» دارند، مواجه شدهاید. در حالی که اگر گوشت به طور کامل و صحیح پخته نشود، احتمال باقی ماندن و تکثیر برخی از میکروبها و عوامل بیماریزا در آن بالا میرود، بنابراین کسانی که به خوردن گوشتهای آبدار علاقه دارند، باید در انتظار ابتلا به انواع بیماریهای گوارشی مانند مسمومیت، اسهال و استفراغ هم باشند.
عادت ششم: خوردن غذای مانده و ابتلا به مسمومیت
گاهی از روی تنبلی یا شاید سهلانگاری، یادمان میرود باقی مانده غذاها را داخل یخچال بگذاریم، ولی احتمال تکثیر میکروبها در غذاهایی که حاوی مواد فاسدشدنی مانند گوشت و چربی هستند، زیاد است.
کسانی که عادت به خوردن صبحانه ندارند، دچار اختلال در کارکرد طبیعی بدن میشوند و قدرت کافی برای انجام کارهای فکری و حتی جسمی به خصوص در ساعتهای اولیه صبح ندارند.
اگر دوست ندارید به علت مسمومیت غذایی ناشی از مصرف غذاهایی که بیشتر از ۲-۱ ساعت خارج از یخچال ماندهاند، راهی بیمارستان شوید، بهتر است از خیر خوردن این غذاها بگذرید.
دستگاه گوارش بچهها، سالمندان و کسانی که سیستم ایمنی بدنشان ضعیف است، به میکروبها و سموم غذاهای مانده، واکنش شدیدتری نشان میدهد.
صبحانه
عادت هفتم: نخوردن صبحانه و ابتلا به چاقی
برخی از افراد عادت دارند بدون خوردن صبحانه، خانه را ترک کنند در حالی که صبحانه یکی از مهمترین وعدههای غذایی است و مصرف آن نقش مهمی در حفظ سلامت بدن دارد. افرادی که صبحشان را با خوردن صبحانه آغاز میکنند، انرژی کافی برای انجام تمام فعالیتهای فکری و جسمیشان در طول روز دارند.
کسانی که عادت به خوردن صبحانه ندارند، دچار اختلال در کارکرد طبیعی بدن میشوند و قدرت کافی برای انجام کارهای فکری و حتی جسمی به خصوص در ساعتهای اولیه صبح ندارند.
از طرف دیگر، این افراد به علت نرسیدن قند خون کافی به مغزشان در ساعتهای اولیه روز دچار گرسنگی و اشتهای کاذب میشوند. این اشتهای کاذب میتواند آنها را به سمت مصرف خوراکیهای چرب، شیرین و پرکالری بکشاند و همین مسئله باعث چاق شدن، ابتلا به کبد چرب و عوارض ناشی از این ناراحتیها خواهد شد.
برای خواندن بخش اول- 7 عادت نامناسب غذایی را بشناسید- اینجا کلیک کنید.