Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 07:17

23
دی
رزماری، داروی جسم و روان

رزماری، داروی جسم و روان

علاوه بر تاثیر رزماری بر وضعیت روانی،‌ این گیاه می‌تواند برای مقابله با بیماری جسمی نیز مورد استفاده قرار گیرد.

رزماری گیاه شناخته شده‌ای است که به طور معمول در آشپزی و برای معطر کردن مواد خوراکی مصرف می‌شود. 

به گزارش سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، رزماری به طور طبیعی در مناطقی با آب و هوای گرم و آفتابی آسیا و مدیترانه رشد می‌کند. برگ‌های رزماری به طور معمول به عنوان ادویه و چاشنی مواد خوراکی استفاده می‌شوند چرا که طعم شیرین و معطر دارند. گیاه رزماری علاوه بر داشتن کاربرد در آشپزی دارای خواص بیشماری برای سلامتی است که از آن جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: 

رایحه درمانی

 گاهی اوقات افراد برای دور کردن استرس از خود نیاز دارند بوی مطبوعی را استشمام کنند. روغن رزماری اغلب در رایحه درمانی استفاده می‌شود و در پاکسازی ذهن و آرام ساختن آن موثر است.

بررسی انجام شده روی 20 فرد بزرگسال نشان داد استشمام بوی روغن رزماری می‌تواند فعالیت‌های امواج مغز را افزایش دهد، احساس گیجی را کاهش داده و حتی حس و حال فرد را بهبود بخشد. نتیجه یک بررسی دیگر حاکی از آن است که عصاره برگ گیاه رزماری در درمان و پیشگیری از زوال عقل و بهبود عملکرد شناختی مغز در میان افراد بزرگسال موثر است. 

خاصیت ضدسرطانی

علاوه بر تاثیر رزماری بر وضعیت روانی،‌ این گیاه می‌تواند برای مقابله با بیماری جسمی نیز مورد استفاده قرار گیرد. طبق مطالعه انجام شده روی موش‌ها رزماری می‌تواند با قابلیت کاهش گسترش سلول‌های سرطانی برای درمان سرطان پوست استفاده شود.

همچنین عصاره این گیاه در متوقف ساختن رشد سلول‌های سرطانی از قبیل تومور ریه کاربرد دارد. 

تاثیر ضدطاسی

این بیماری موجب از دست رفتن موها می‌شود که برای اکثر افراد قابل تحمل نیست. هر چند نتایج به دست آمده از یک بررسی نشان می‌دهد رزماری می‌تواند در درمان این بیماری موثر باشد.

در مطالعه انجام شده روی 43 فرد مبتلا به طاسی از آنان درخواست شد تا کف سر خود را با روغن رزماری، آویشن، اسطوخودوس و سدر برای مدت هفت ماه ماساژ دهند که در نیمی از آنان مشاهده شد موهایشان رشد کرده است.

به گزارش ایسنا به نقل از هلث لاین، استفاده دارویی از رزماری در اکثر نقاط جهان شناخته شده است. در آلمان استفاده از روغن این گیاه برای رفع مشکلات گردش خون و درد مفصل مورد تایید قرار گرفته است. همچنین استفاده از برگ‌های آن برای درمان مشکلات گوارشی توصیه می‌شود.

در حالی که گیاه رزماری برای سلامتی مفید است نمی‌توان مصرف آن را برای همه افراد توصیه کرد. این گیاه باید به میزان پایین مصرف شود. مصرف این گیاه برای زنان باردار و افراد مبتلا به فشارخون توصیه نمی‌شود.

 

 

ايسنا

برچسب ها: خواص رزماری، موارد مصرف رزماری، کاربرد رزماری در آشپزی، خاصیت ضدسرطانی رزماری، رایحه درمانی با رزملری تعداد بازديد: 823 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز