یک متخصص داخلی درباره ترش کردن معده، گفت: این بیماری یکی از بیماریهای شایع ولی قابل درمان است.
دکتر علیرضا خادمالمله در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه زنجان، اظهار کرد: ترش کردن معده یکی از بیماریهای دستگاه گوارش است که به اشتباه به آن رفلکس گفته میشود. این در حالی است که این بیماری برگشت غذا از معده به مری میباشد که معمولاً در افراد با علائمی همچون تلخی دهان و یا ترش کردن دهان همراه است.
وی افزود: این بیماری معمولاً با خوردن غذاهای چرب، شیرین و با حجم زیاد رخ میدهد. همچنین درازکشیدن بلافاصله پس از خوردن غذا در این امر تأثیرگذار است. افراد چاق، سیگاری و کسانی که با مصرف برخی داروهای خاص، دریچه تحتانی مری به معدهشان دچار شل شدگی شده از این بیماری رنج میبرند.
خادم المله تصریح کرد: در حالت عادی این دریچه باید بسته باشد. زمانی که غذا در معده میماند، آنزیمهای مختلفی ترشح میشود که از جمله آنها میتوان به اسید معده اشاره کرد که باعث اسیدی شدن این مواد در معده میشوند. در صورت طولانی شدن برگشت مواد غذایی از معده به مری، این مشکل باعث تغییراتی در مخاط معده میشود همچنین در برخی افراد باعث تنگ شدن مجرا شده و اگر توجهی به این موضوع نشود احتمال بدخیمی و تبدیل به سرطان وجود دارد.
متخصص داخلی درباره نحوه درمان این بیماری، عنوان کرد: درمان در این بیماری به دو صورت دارویی و غیردارویی است در درمان غیردارویی، بنابراین کم کردن وزن در افراد چاق، ترک سیگار، پرهیز از خوردن غذاهای پرچرب و شیرین و خوب جویدن غذا توصیه میشود و در اقدامات دارویی، اصولاً از داروهایی که مقدار اسید معده را کم میکند تحت نظر پزشک استفاده میشود.