یک متخصص بیماریهای چشمی، معتقد است علاوه بر تابش طولانی مدت نور خورشید، عواملی همچون گرد و خاک و تماس مواد آلوده با چشم نیز میتوانند موجب ایجاد ناخنک شوند.
دکتر جلیل امیدیان در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)منطقه کرمانشاه، تغییرات التهابی در سطح ملتحمه چشم را ناخنک چشم عنوان کرد و افزود: بر اثر تابش درازمدت اشعه UV به چشم بافت چشم در گوشه داخلی آن برجسته شده و دچار التهاب میشود که این ضایعه را ناخنک می گویند.
امیدیان با بیان اینکه ناخنک چشم علامت خاصی ندارد، گفت: ناخنک فقط به صورت یک برجستگی در گوشه داخلی چشم ظاهر میشود که تنها با پیشرفت آن، علامتهای التهاب ظاهر شده و قرمز و دردناک میشود که در این صورت استفاده از داروهای ضد التهاب توصیه میشود.
به گفته این متخصص بیماریهای چشمی، در صورتی که التهاب و قرمزی ناخنک زیاد باشد داروهایی برای کاهش التهاب آن تجویز می شود.
وی افزود: ناخنک میتواند رشد کرده و به سمت قرنیه چشم پیش رفته و روی مرکز دید را بگیرد که در این حالت تنها راه درمان انجام عمل جراحی و برداشتن ناخنک چشم است.
امیدیان معتقد است: در صورتی که ناخنک چشم دارای التهاب کمی بوده و مشکل خاصی را برای فرد از نظر زیبایی و یا بینایی ایجاد نکرده نباشد، نیازی به عمل جراحی آن نیست.
وی با بیان اینکه اگر فردی بخواهد به طور قطعی از ناخنک چشم خود خلاص شود انجام عمل جراحی تنها راه ممکن است، خاطرنشان کرد: در مواردی پس از عمل جراحی و برداشتن ناخنک چشم امکان عود مجدد آن نیز وجود دارد.
این متخصص چشم در پایان اظهار داشت: ناخنک در حالت عادی مشکلی برای افراد به وجود نمی آورد و تنها برای استفاده از لنزهای نرم موجب شده تا لنز بخوبی بر روی چشم ثابت نشود.