یک کارشناس تغذیه در دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: طبخ غذای سالمندان باید به شکل آب پز، بخارپز، کباب شده یا تنوری باشد که سالمتر و بی ضررتر است.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه خراسان شمالی، شهلا جودت اظهار داشت: انتخاب نوع مواد غذایی در برنامه روزانه سالمندان از اهمیت خاصی برخوردار است، به دلیل اینکه در سنین سالمندی بسیاری از ارگانهای بدن به ویژه سیستم گوارشی حساسیت بالایی دارد.
وی ادامه داد: سالمندان باید از مصرف مواد غذایی چرب و سرخ شده پرهیز کنند و برای تامین چربی بدن، روزانه یک قاشق سوپ خوری روغن گیاهی نظیر روغن زیتون همراه با غذا مصرف کنند.
جودت عنوان کرد: سالمندانی که مشکلات دندانی دارند و قادر به جویدن نیستند باید غذاها را به شکل چرخ کرده و یا از صافی رد شده به شکل پوره و نرم شده مصرف کنند و از مصرف مواد غذایی سفت و سخت که بلع و هضم را مشکل می کند، اجتناب ورزند.
وی تأکید کرد: سالمندان باید از مصرف سسهای سنگین برای سالاد و سبزیجات خودداری و آبلیمو و روغن زیتون و سبزیهای معطر را جایگزین آن کنند.
وی نسبت به مصرف کله پاچه، مغز و قلوه به علت وجود مقادیر بالای چربی برای این گروه سنی هشدار داد و خاطرنشان کرد : مصرف سبزیجات خام و پخته، میوههای تازه، جوانه گندم، ماش و عدس، پرهیز از مصرف روغنهای حیوانی و نباتی، به حداقل رساندن مصرف سوسیس، کالباس، همبرگر و غذاهای آماده و تحرک روزانه در حفظ سلامت سالمندان تاثیر به سزایی دارد.