یک متخصص تغذیه گفت: اسید اوریک بالای ۶.۵ خطر بروز بیماری نقرس را در پی دارد و برای کنترل آن باید از مصرف قارچ، اسفناج،شکلات و نوشابه خودداری کرد و مصرف دم کرده کاکل ذرت و دم گیلاس معروف به «واکس گیلاس» در درمان آن موثر است.
مرتضی صفوی در گفتوگو با خبرنگار بهداشتودرمان فارس افزود: میزان اسید اوریک خون در صورتی که بیش از 6.5 باشد خطرناک است و خطر بروز بیماری نقرس را در پی دارد بنابراین کاهش میزان آن با تغییر سبک زندگی برای پیشگیری از این بیماری ضروری است. وی گفت: اسید اوریک محصول زائد فرآیند سوخت و ساز پورینها در بدن است که شامل گوشت، قارچ، حبوبات مانند لوبیا و اسفناج میشود. همچنین مصرف مواد کافئین دار مانند شکلات، کاکائو و نوشابههای کولا دار(نوشابه های گازدار سیاه) نیز موجب افزایش ماده زائد اسید اوریک در خون میشود. وی گفت: در طب سنتی نیز یک درمان برای کاهش اسید اوریک خون وجود دارد که بسیار موفق بوده است و آن مصرف دم کرده کاکل ذرت و دم گیلاس است که به عنوان واکس گیلاس در عطاریها به فروش میرسد. این ماده را مانند چای دم میکنند و مصرف روزانه 4 تا 5 فنجان آن به شدت میزان اسید اوریک خون را پایین میآورد.