امروز دكتر صالحی، داروساز، متخصص گیاهان دارویی و استاد دانشكده داروسازی دانشگاه علوم پزشكی تهران به پرسش ما پاسخ میدهد.
یكی از مشكلاتی كه افراد زیادی را در دنیا درگیر كرده، مسأله افزایش چربی و كلسترول است كه بعد از چند سال سبب مرگ و میرهای زیادی میشود.
بیشتر گیاهان (سبزیها و میوهها) به علت فیبر و الیافی كه دارند، باعث كاهش كلسترول و تریگلیسرید خون میشوند.
البته تاثیر گیاهان در كاهش چربی خون یكسان نیست، تاثیر برخی از آنها بیشتر است و به دلیل خاصیتی كه در كاهش كلسترول و تریگلیسرید خون دارند، برای تهیه دارو استفاده میشوند.
بین گیاهان، سیر بیشترین قدرت را در كاهش كلسترول و تریگلیسرید خون دارد و بیش از صد صنعت داروسازی در دنیا از سیر، فرآوردههای دارویی تهیه كردهاند.
سیر علاوه بر كاهش كلسترول و تریگلیسرید، خاصیت ضدمیكربی و ویروسی دارد و فشارخون و قند خون را كاهش میدهد و خون را رقیق میكند.
البته سیر تازه از سیر پخته بهتر اثر میكند. اثر سیر ترشی نیز مانند سیر تازه است. میوه زیتون و روغن آن هم كلسترول را كاهش میدهد. سالهاست مشخص شده است كه روغن زیتون چربی خون را كاهش میدهد.
سه نوع نوشیدنی كاهشدهنده هم فشار خون، كلسترول و تریگلیسرید، شامل آب گوجهفرنگی، آب انار و آبغوره میشود. این نوشیدنیها میتواند بین وعدههای غذایی یا همراه غذا مصرف شود.
آلبالو، گیلاس، نارنج، لیموترش و گریپفروت نیز از میوههایی است كه مصرفشان هم به صورت آبمیوه و هم میوه تازه، چربی و كلسترول خون را كاهش میدهد.
همچنین كدو حلوایی، جعفری، پیاز، جو، فلفل سبز، بادمجان و عدس نیز از جمله مواد غذایی است كه به كاهش تریگلیسرید و كلسترول خون كمك میكند البته باید دقت داشته باشید، این گیاهان باید به مقدار متناسب مصرف شود و روش طبخشان نیز مورد توجه قرار گیرد.
جام جم آنلاين