یک متخصص پوست و مو با تاکید بر نقش بیماریهای عصبی و استرس در افزایش ریزش مو، افزود: بیماریهای عفونی مثل سل، تبهای طولانی، عملهای جراحی و بیهوشی از جمله مواردی هستند که زمینه ریزش مو را فراهم میکنند.
دکتر اعتماد زاده در گفت وگو با خبرنگار ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، با بیان اینکه برای جلوگیری از ریزش مو باید از تمام غذاها به اندازه کافی استفاده کرد، تاکید کرد: مصرف پروتئین برای ساخت سولهای ساخت مو توصیه میشود به طوری که ترکیب مواد سلولی به علت فقر آهن برای افراد کم خون، موجب ریزش مو میشود و از سوی دیگر کمبود اسید فولیک نیز در افزایش ریزش مو موثر است.
وی ادامه داد: ریزش مو به دو دلیل اتفاق میافتد، ممکن است فردی از میوه و سبزیجات و گوشت به میزان کافی استفاده نکند و یا اینکه در زمان مصرف به دلیل اختلال در جذب مواد غذایی، مواد لازم را جذب نکند.
دکتر اعتماد زاده در خصوص اینکه استرس منشاء و تشدید کننده بیماریهای پوستی است، اظهار داشت: استرس میتواند بیماریهایی شامل آکنه، طاسي و ریزش موي سکهای را که به صورت نهفته هستند به مرور زمان تشدید کند.
این متخصص پوست و مو با بیان اینکه ریزش مو در مردان به صورت ژنتیک و در برخی مواقع رشد آن غیرقابل بازگشت است، تصریح کرد: ریزش مو در مردان معمولا به صورت طاسی اتفاق میافتد به این معنا که از ناحیه پیشانی تا وسط سر دچار ریزش میشود که داروهای تقویتی میتواند موجب رشد مجدد موها شود.
وی تاکید کرد: قرار گرفتن در زیر آفتاب و رفتن به استخر مانعی ندارد ولی باید اعتدال را رعایت کرد در صورتی که موی فرد خشک و شکننده باشد باید از مرطوب کننده، ژل و روغنهای موجود در بازار استفاده کرد.
دکتر اعتماد زاده پیرامون اینکه هيجان عاطفي ناگهاني ميتواند تحريك كننده طاسي منطقهاي يا ريزش موي موقتي شود، گفت: برخي از داروها نظير رقيق كنندههاي خون (داروهاي ضدانعقاد)، قرصهاي جلوگيري از بارداري، ضدافسردگي و داروهاي ضد تيروئيد يا داروهايي كه براي شيمي درماني به كار ميروند، موجب ريزش مو ميشوند.
این متخصص پوست و مو در پایان با تاکید بر اینکه گاهی اوقات افراد پس از درمان حصبه دچار ریزش مو میشوند که در این صورت باید به پزشک متخصص مراجعه کنند، خاطرنشان کرد: ریزش مو در برخی مواقع ممکن است علامت بیماری مهمی مانند سرطان باشد در این صورت عدم مراجعه به پزشک باعث ميشود ریزش مو که قابل درمان است، ادامه پیدا کند.