به گفته یك متخصص ارتودنسی، بسیاری از ناهنجاریهای دندانی بر اثر زود از دست رفتن دندانهای شیری در كودكی ایجاد میشوند.
دكتر محمد فراهانی عضو هیات علمی و استادیار دانشگاه شهید بهشتی در گفتوگو با خبرنگار «سلامت» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در این رابطه افزود: دندانهای شیری علاوه بر عملكرد جویدن و زیبایی در حفظ و نگهداری فضای لازم برای رویش دندانهای دائمی نقش بسیار مهمی دارند.
وی ادامه داد: از آنجا كه اكثر مردم این دندانها را موقتی میدانند به آنها رسیدگی نمیكنند و سلامت این دندانها مغفول میماند، در حالی كه از دست رفتن یك دندان شیری در نواحی عقب دهان به منزله از دست رفتن یك دندان دائمی است.
استادیار دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینكه ریزش دندانهای شیری از شش سالگی آغاز میشود، افزود: ریزش دندانها تا 12 سالگی ادامه دارد، اما ممكن است این زمان یك تا دو سال نوسان داشته باشد كه به هیچ وجه نگرانكننده نیست، زیرا ریزش دندانها تحت تاثیر عوامل ژنتیكی است.
وی تاكید كرد: چنانچه ریزش دندانها دیرتر آغاز شود، مناسبتر است زیرا فرد از نظر روانی تكامل یافته و بهتر میتواند از دندانهای اصلی خود نگهداری كند.
فراهانی با بیان اینكه ناهنجاریهای فكی و دندانی در سنین پایین، ناهنجاریهای تكاملی هستند و در طی تكامل كودك ایجاد میشوند، افزود: بچهها باید حتما در سن شش تا هشت سالگی و تنها توسط متخصص ارتودنسی ویزیت شوند، زیرا ممكن است دندانپزشك عمومی نتواند ناهنجاریهای فكی را تشخیص دهد.
عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی در خصوص تاثیر مصرف قطره آهن بر دندانها اظهار كرد: قطره آهن بیشتر در تغییر رنگ دندانها اثر میگذارد و كاملا مشخص نیست كه آیا پوسیدگی دندان در كودكان واقعا به دلیل قطره آهن است یا نه زیرا بسیاری از بچهها بدون اینكه از قطره آهن استفاده كنند دچار پوسیدگی دندان میشوند.
وی در ادامه تاكید كرد: در هر صورت حتی اگر استفاده از قطره آهن باعث پوسیدگی دندانها شود، میتوان با شستوشوی مرتب دندانها از آن جلوگیری كرد.
این متخصص ارتودنسی با بیان اینكه پدر و مادرها باید مراقبتهای لازم از دندانهای فرزندانشان را از حدود یك سالگی آغاز كنند، افزود: والدین باید پس از هر بار شیر خوردن بچهها مخصوصا شبها با یك گاز تمیز سطح دندان كودك را تمیز كنند.
وی بیان كرد: كودكانی كه شبها با شیشه شیر در داخل دهان میخوابند بر اثر متابولیزه شدن مواد قندی شیر در دهان به بیماری دچار میشوند كه به آن سندرم شیشه شیر میگویند.
فراهانی در پایان با بیان اینكه بهتر است بچهها هر شش ماه یكبار از نظر دندانی چكاپ شوند، افزود: اگر كودكی دندانهای شیری ضعیف و مستعد پوسیدگی داشته باشد، فاصله چكاپها باید كوتاهتر شود.
منبع: خبر گزاری ایسنا