دکتر احمدرضا درستی - متخصص تغذیه و رژیمدرمانی
سوال : آیا مصرف تخممرغ یا سفیده تخممرغ جای گوشت را میگیرد؟
پاسخ : تخممرغ در هرم غذایی جزو گروه گوشتها قرار دارد؛ علت آن هم وجود مقادیر مشابهی پروتئین در گوشت و تخممرغ است. با این حال، هر ماده غذایی در مقایسه با دیگر مواد غذایی هم گروه خودش، مواد مغذی ويژهای را بیشتر و موادی را نیز کمتر دارد، لذا توصیه به تنوع مصرف مواد غذایی میشود. مثلاً در همان گروه گوشتها، گوشتهای سفید، ویتامین B12 بیشتر و گوشتهای قرمز، آهن بیشتری دارند. مقدار پروتئین مواد غذایی این گروه نیز با هم تفاوتهایی دارد.
به همین دلیل توصیه میشود بعضی اوقات گوشت سفید، برخی مواقع گوشت قرمز و زمانهایی نیز تخممرغ مصرف شود. گرچه پروتئین تخممرغ بسیار کیفیت خوبی دارد، ولی لازم است افراد حداقل در هفته 2 بار ماهی و 1 بار سایر گوشتها را نیز علاوه بر تخممرغ مصرف کنند.