Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 29 فروردین 1404 - 19:49

7
آذر
علل ابتلا به کلسترول خون بالا

علل ابتلا به کلسترول خون بالا

دختری 6 ساله دارم كه كلسترول خون او بالا است (حدود 240)  قد: 120 سانتیمتر و وزن: 25 كیلوگرم،  لطفا مرا راهنمایی كنید. گفته می‌شود بذر كتان برای كاهش چربی خون مفید است . آیا این موضوع در مورد بچه‌ها هم صادق است؟ البته HDL خون خودم هم پایین (40) و تری گلیسیرید خونم بالا (300) و كلسترول خونم بالا (230) است.

پاسخ ارائه شده توسط: کودک سالم

در مورد فرزند 6 ساله جنابعالی با قد 120 سانتی‌متر و وزن 25 كیلوگرم و كلسترول تام 240 میلی‌گرم موارد زیر توصیه می‌گردد.

1- با توجه به قد و وزن اعلام شده، فرزند جنابعالی چند كیلویی اضافه وزن دارند. اولین اقدام در جهت دست‌یابی به سلامتی توام با حفظ روند رشد، اصلاح روش زندگی و منش غذاخوردن و حذف هله‌هوله و كاهش زمان صرف وقت در جلوی تلویزیون و یا بازی‌های كامپیوتری (به حداكثر یك‌ونیم ساعت در روز) و خواب زودهنگام بعد از غروب آفتاب می‌باشد به طوری‌كه با این تغییرات اگر عدم اضافه وزن در پایان هر هفته ولی افزایش قد در پایان هر ماه رخ بدهد، از این طریق با یك تیر دو نشان زده می‌شود؛ هم روند افزایش قد سرعت می‌گیرد و هم با تعدیل وزن به قد، تمام پارامتر‌های زیست شیمیایی بدن نیز متعادل‌تر می‌شود. 2- درمان اختلالات چربی خون كودكان الف) در این مورد هر اقدامی با مقادیر سطح LDL كلسترول خون كودك هماهنگ می‌گردد بطور مثال اگر LDL كلسترول كمتر از 110 میلی‌گرم باشد، تنها به توصیه‌های بهبود تغذیه و روش زندگی بسنده می‌شود و كنترل مجدد سطح چربی خون و كلسترول تام و میزان LDL در چند سال آینده صورت می‌گیرد. ب) اگر میزان LDL كلسترول بین 129-110 میلی‌گرم باشد رژیم درمانی بر مبنای كاهش درصد انرژی حاصل از منابع حاوی اسیدهای چرب اشباع شده و چربی‌های قابل رویت به میزان 20 تا30 درصد كل انرژی دریافتی اختصاص داده می‌شود،

به نحوی كه كمتر از ده درصد آن از چربی‌های اشباع شده و باقیمانده درصد اختصاص داده شده از روغن‌های غیر اشباع تك‌باندی و چند باندی و محدودیت میزان كلسترول دریافتی از طریق مواد مصرفی حداكثر تا میزان 300 میلی‌گرم در روز در نظر گرفته شده و چند ماه بعد كنترل مجددی به عمل آورده می‌شود. ج) ولی اگر میزان LDL كلسترول 130 میلی‌گرم یا بالاتر باشد بعد از بررسی‌های كلینیكی و تحلیل آزمایشات پاراكلینیكی علل ثانویه افزایش چربی خون نیز از قبیل عملكرد كلیه‌ها و كبد و اختلالات احتمالی عملكرد تیروئید باید مورد بررسی قرار داده شود. چون خود سركار نیز به افزایش تری‌گلیسیرید و كلسترول و كاهش میزان HDL اشاره نموده‌اید، برای كودكان زیر ده سال از جمله فرزند جنابعالی مرحله بعدی رژیم‌درمانی با تقلیل میزان درصد كل انرژی حاصل از چربی‌ها به 20 تا 25 درصد كل انرژی اختصاص داده می‌شود، به طوری‌كه از چربی‌های جامد و یا روغن‌های مایع هیدروژنه شده جامد، 7 درصد و چربی‌های غیر اشباع تك باندی و چند باندی، بقیه درصد باقیمانده و كل كلسترول دریافتی از طریق غذاهای گوناگون به زیر200 میلی‌گرم كاهش داده شود. بطور كلی توصیه نهایی ما جهت كاهش میزان كلسترول

1- اقدامات سیستماتیك (هم برای بزرگسالان و هم برای خردسالان) تعدیل نسبت وزن به قد برای خردسالان در حال رشد با حفظ وزن فعلی با افزایش قد به كاهش تدریجی و اصولی میزان اضافه وزن یا چاقی اقدام می‌شود.

2- در بزرگسالان در صورت وجود كبد چرب احتمالی، اقدام به درمان آن و استفاده بیشتر از مواد غذایی حاوی فیبرهای محلول، چرا كه این فیبرها با متصل شدن به اسیدهای صفراوی و كلسترول به حذف آنها كمك می‌نمایند. مهمترین منابع فیبرهای محلول عبارتند از انواع میوه‌ها مثل سیب، پرتقال، گریپ‌فروت، زردآلو، گلابی، هلو و غیره و انواع سبزیجات از قبیل اسفناج، كرفس، ذرت، هویج، لوبیای سبز، انواع كلم‌های پخته و گوجه‌فرنگی و غلات سبوس نگرفته مخصوصاً‌ جو و جو دوسر و از حبوبات، لوبیا و نخود و از بذرها، تخم‌كتان كه علاوه بر فیبرهای مورد اشاره، حاوی مقادیر قابل توجه اسید چرب امگا 3 می‌باشد و در مرحله بعدی، حذف كامل چربی‌های اشباع شده حیوانی و گیاهی و عدم مصرف لبنیات پرچرب و خامه‌ای بوده و مهم‌ترین و اثر‌گذارترین توصیه ما، افزایش فعالیت‌های بدنی و انجام مرتب ورزش‌های سبك و ادامه سیستماتیك آن است:  

ولی قبل از هر اقدامی در آزمایشات انجام داده شده به میزان LDL كلسترول در قبال دختر خانم‌تان توجه فرموده و سپس بر مبنای بند ج اقدامات كلینیكی و پاراكلینیكی پیشنهادی را قبل از گنجاندن هر ماده غذایی به جیره غذایی ایشان به انجام رسانید.

تعداد بازديد: 605 تعداد نظرات: 0

شما هم می توانید سؤالات خود را با کارشناسان ما مطرح کنید.

فیلم روز
تصویر روز