Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 05:49

16
آذر
گياه‌ درمانی در بيماری های زنان- قسمت اول

گياه‌ درمانی در بيماری های زنان- قسمت اول

به طور خاص گیاه پنج انگشت بر روی زنانی كه تخمك‌گذاری نامنظم دارند، موثر است.

دكتر محمدحسین صالحی سورمقی؛ متخصص گیاهان دارویی

 

خارخاسك

مزایای استفاده از این گیاه در حفظ و تنظیم ترشح هورمون تستوسترون(TH) در بدن است كه همین امر و تعادل این هورمون در بدن، از ویژگی‌‌های ثانویه مردانه جلوگیری می‌كند. از آنجایی كه یكی از علل گُر گرفتگی در زنان یائسه، ترشح هورمون LH است و عدم تنظیم این هورمون، گر‌گرفتگی را در دوران یائسگی افزایش می‌دهد.

مارچوبه Racemosus یا همان Shatavari

این گیاه در جنگل‌های انبوه هند رشد كرده و همچون یك تقویت كننده عمل می‌كند. مارچوبه استرس را نیز از بین می‌برد. پژوهشگران بر این باورند كه یكی از دلایل كاهش میل جنسی، استرس است. به علاوه، این گیاه در تولید شیر در طی شیردهی و درمان ناباروری نیز موثر واقع می‌شود.

سندرم پیش از قاعدگی و گیاهان دارویی

استفاده از گیاهان دارویی می‌تواند تا حدودی نشانه‌های سندرم قبل از قاعدگی (PMS) را تسكین دهد و نوسانات هورمونی در سیكل ماهانه زنان را تنظیم كند. اصطلاح PMS به معنی انواع نشانه‌هایی است كه از دو هفته قبل از عادت ماهانه زنان آغاز می‌شود. گیاهان دارویی موثر در PMS، قبل از عادت ماهانه هورمون‌ها را تسكین می‌دهند و به رفع احساس غم و اندوه فرد در دوره قبل از قاعدگی كمك می‌كنند.

كوهوش سیاه با نام علمی Cimicifuga racemosa 

در سال‌های اخیر، این گیاه به عنوان درمان گیاهی برای PMS و متعادل كننده هورمون‌های بدن مورد استفاده قرار گرفته و بسیار محبوبیت پیدا كرده است. خاصیت ضد اسپاسمودیك این گیاه موجب تسكین گرفتگی‌های عادت ماهانه می‌شود. دلیل اصلی گر گرفتگی، ترشح هورمون (LH) است كه كوهوش سیاه ترشح این هورمون را در بدن كاهش می‌دهد و در نتیجه گُر گرفتگی كاهش می‌یابد. در آلمان از این گیاه به وفور برای درمان سردرد، خستگی و درد مفاصل در دوران یائسگی استفاده می‌شود.  

گل گاوزبان با نام علمی Borago officinalis

اگر چه روغن گل گاوزبان به اندازه روغن گل پامچال شناخته شده نیست، اما در مقایسه با آن غلظت بالاتری از اسید گامالینولئیك (GLA) دارد.

افزایش باروری در زنان

قبل از توسعه روش‌های مدرن باروری، درمان‌های گیاهی، قرن‌ها در میان بیشتر ملل كارایی داشته‌اند. اگر هر یك از این گیاهان را در دوز مناسب استفاده كنید، هیچ ضرری نخواهند داشت، اگر چه توصیه ما به تمام خوانندگان این است كه قبل از مصرف هر نوع داروی گیاهی با پزشك مشورت كنند؛ به خصوص اگر هم‌زمان داروی شیمیایی مصرف می‌كنند.

تاثیر برخی از داروهای گیاهی زمانی كه با هم مصرف شوند، بیشتر خواهد شد؛ اما برخی از آنها نیز روی داروهای شیمیایی تاثیر منفی دارند و خواص آنها را از بین می‌برند. داروهای گیاهی موثر در باروری، شرایط مناسبی را در بدن برای تخمك‌گذاری و بارداری ایجاد كرده و با حفظ تعادل سیستمیك میان دستگاه تناسلی زنانه، سلامت رحم، تخمدان‌ها و لوله‌های فالوپ را تضمین می‌كنند.

با نام علمی Vitex agnus castus پنج انگشت 

به طور خاص این گیاه بر روی زنانی كه تخمك‌گذاری نامنظم دارند، موثر است و زنانی كه مبتلا به فاز لوتئال كوتاه هستند و مدت زمان میان تخمك‌گذاری و پایان چرخه قاعدگی آنها كوتاه است، می‌توانند از این گیاه دارویی با مشورت پزشك استفاده كنند. بعد از قطع مصرف قرص‌های ضد بارداری، با استفاده از داروی گیاهی می‌توانید تخمك‌گذاری طبیعی داشته باشید.

همچنین این گیاه، یكی از مهم‌ترین گیاهان در درمان PMS است و از زمان بقراط و 2500 سال پیش برای درمان بسیاری از ناراحتی‌های زنانه تجویز می‌شده و به طور خاص در درمان درد سینه قبل از قاعدگی، ادم، افسردگی، اسهال و یبوست و سردرد PMS مفید است. مطالعات انجام شده در سال‌های اخیر نشان می‌دهند كه استفاده از این گیاه بی‌ضرر و در درمان نشانه‌های PMS موثر است. مطالعه‌ای كه بر روی 1600 زن با تجربه PMS در آلمان صورت گرفت، نشان داد كه بیش از 93 درصد زنان با مصرف این گیاه قطع و یا كاهش علائم داشته‌اند. این گیاه با تحریك غده هیپوفیز، هورمون‌های تخمدان را تنظیم می‌كند.

با نام علمی Oenothera bierinis  گل پامچال

این گیاه از گیاهان امریكای شمالی و سرشار از اسیدهای چرب ضروری و حاوی اسید لینولئیك گاما (GLA) است كه از عملكرد غدد هورمونی حمایت می‌كند، علائم قبل از قاعدگی را تسكین می‌دهد و موجب قوام و شفافیت و چسبناكی ترشحات زنانه و تخمك می‌شود كه همین امر باعث می‌شود تخمك‌ها برای مدت طولانی‌تری در دهانه رحم زنده بمانند و تا ده روز بتوانند به راحتی با اسپرم تركیب شوند.

زنانی كه مقدار این اسید چرب (GLA) در بدن آنها كم است، حساسیت بیشتری نسبت به هورمون پرولاكتین دارند و همین حساسیت بیشتر منجر به درد و حساسیت سینه‌ها نیز می‌شود. با مصرف این گیاه معمولا طی دو الی سه چرخه علائم به تدریج كاهش می‌یابد.

گياه‌ درمانی در بيماری های زنان- قسمت دوم

 

برچسب ها: گیاه درمانی، گياه‌ درمانی در بيماری های زنان، سندرم پیش از قاعدگی و گیاهان دارویی، گیاهان دارویی و باروری زنان، زنان و گیاهان دارویی تعداد بازديد: 3265 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز