Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 13:24

18
خرداد
تفاوت بریج و ایمپلنت دندان

تفاوت بریج و ایمپلنت دندان

بریج دندان و ایمپلنت دندان هر دو درمانی برای جایگزینی دندان از دست رفته هستند و کاشت دندان را انجام میدهند اما سوالی که همیشه مطرح است این است که تفاوت بریج و ایمپلنت دندان چیست و چه فرقی دارند.

بریج دندان و ایمپلنت دندان هر دو درمانی برای جایگزینی دندان از دست رفته هستند و کاشت دندان را انجام میدهند اما سوالی که همیشه مطرح است این است که تفاوت بریج و ایمپلنت دندان چیست و چه فرقی دارند.

ایمپلنت دندان روشی بسیار مدرن و جدید برای جایگزینی دندان از دست رفته است که طرفداران بسیار زیادی در سراسر جهان دارد و در بین بیماران و پزشکان محبوبیت بالایی دارد.

برای جایگزینی دندان از دست رفته چندین روش وجود دارد که دو روش بریج دندان و ایمپلنت دندان بیشترین استفاده را دارد و البته هرکدام مزایا و معایب و کاربرد خاص خود را دارند که در ادامه به توضیح این دو روش می پردازیم.

 

بریج دندان چگونه است؟

 بریج دندان یکی از روش های کاشت دندان است که تفاوت هایی با روش ایمپلنت دندان دارد و قدیمی تر است اما به دلیل سختار درمانی و نوه عملکرد بریج دندان گاهی اوقات بهتر از ایمپلنت دندان است.

بریج دندان به دو صورت انجام می شود: روش اول بریج دندان به روش پل و روکش و روش دوم به وسیله یک پلاک چسبنده در پشت دندان ها که هر کدام در شرایط خاصی مورد استفاده قرار میگیرند.

بریج دندان

انواع بریج دندان

 در روش اول اگر دندان های اطراف ناحیه مورد نظر دارای پرکردگی زیاد باشند مناسب است زیرا در این روش دندان های اطراف تراش میخورند و باید روکش شوند تا در بین این دو دندان روکشی قرار گیرد و محل خالی از دندان را پرکند.

این روش باعث می شود که دندان های کناری تراش بخورند و روکش شوند و اگر دندان های کناری سالم باشند هیچ توجیحی ندارد که از این روش استفاده کنید.

 همانطور که در تصویر بالا مشاهده میکنید این روش اول بریج دندان است که دندان های اطراف ناحیه مورد نظر روکش شده اند و به وسیله این روکش ها ناحیه خالی از دندان پرشده است.

 

 

در روش دوم بریج دندان اینگونه است که دندان های اطراف دست نمیخورند و روکش ناحیه مورد نظر توسط یک اتصال دهنده تیتانیومی با کمک گرفتن از دندان های کناری از پشت دندان روکش را در ناحیه مورد نظر نگه می دارد.

این روش آسیب کمتری به دندان های مجاور وارد می کند اما به دلیل اینکه یک پلاک آهنی به دندان ها متصل است، امکان پوسیدگی و از بین رفتن دندان های کناری را زیاد می کند.

در تصویر زیر نحوه استفاده از این روش را مشاهده می کنید.

 بریج دندان

 

همانطور که در تصویر بالا مشاهده کردید این پلاک اتصال دهنده از پست دندان ها وصل می شود و توسط یک روکش دندان ناحیه مورد نظر و خالی از دندان را پر میکند.

وجود این پلاک بر روی دندان ها باعث می شود به مرور زمان پوسیدگی ایجاد شود و باید بسیار با دقت به بهداشت دهان و دندان خود اهمیت دهید اما بازهم وجود یک پلاک آهنی دائم بر روی دندان ها باعث ایجاد آسیب های دندانی می شود.

شاید این سوال برایتان پیش آمده باشد که پس روش بریج دندان برای چه افرادی مناسب است؟

طبق بررسی ها و تجربه دندانپزشکان، روش بریج دندان فقط برای افرادی مناسب است که دندان های مجاور ناحیه مورد نظر که خالی از دندان است دارای پوسیدگی زیاد و یا ترمیم بسیار زیاد باشد.

زیرا این دندان در صورتی که تراشیده و روکش شود آسیب زیادی نمیبیند و همچنین عمر این دندان چند برابر می شود اما اگر دندان های سالمی دارید بهتر است از روش ایمپلنت دندان استفاده کنید.

به همین دلیل است که میگوییم اگر سن کمی دارید و یا دندان های سالم و خوبی دارید بهترین روش کاشت ایمپلنت دندان است و برای مشاهده قیمت کاشت ایمپلنت دندان دندان به لینک زیر مراجعه کنید.

بیشتر بخوانید: قیمت کاشت دندان طبیعی

 ایمپلنت دندان

 

 

ایمپلنت دندان چگونه انجام می شود؟

 تفاوت بریج دندان و ایمپلنت بسیار زیاد است و از نظر نوع درمان، کیفیت و طول عمر درمان ایمپلنت دندان بسیار بهتر است. ایمپلنت دندان یک پایه فلزی از جنس تیتانیوم است که به جای ریشه دندان قرار میگیرد.

این پایه فلزی فیکسچر نام دارد و پس از جوش خوردن با استخوان فک بسیار محکم می شود سپس روکش دندان طبیعی بر روی آن قرار میگیرد.

ایمپلنت دندان درمانی بسیار مطمئن و باکیفیت است که هیچگونه آسیبی به دندان های جانبی مانند بریج دندان وارد نمیکند. من اینکه این روش بسیار طبیعی و سودمند است.

ایمپلنت دندان قیمت و انواع مختلفی دارد که به دلیل طبیعی بودن این روش به کاشت دندان طبیعی معروف شده است. قیمت ایمپلنت دندان دندانپزشکی آیریک بسیار مقرون بصرفه است در ادامه جدول قیمت ایمپلنت دندان را مشاهده کنید.

 

ایمپلنت دندان  Snucکره ای                                     قیمت 3.390.000 تومان       

ایمپلنت دندان   Sewon medixکره ای                     قیمت 5.500.000 تومان             

ایمپلنت دندان بیوتم    Biotem  کره ای                      قیمت 5.890.000 تومان       

ایمپلنت دندان  Dio  کره ای                                     قیمت  6.000.000 تومان       

ایمپلنت دندان  Mib فرانسوی                                    قیمت  4.890.000 تومان

ایمپلنت دندان اشترومن Struman سوئیسی                قیمت  13.000.000 تومان 

ایمپلنت ایرانی 3A                                                 قیمت 3.000.000 تومان

 

 

امروزه ایمپلنت دندان انواع مختلفی دارد که هرکدام کیفیت و قیمت های خاص خود را دارند به عنوان بهترین ایمپلنت دندان های موجود در ایران می توان به ایمپلنت سوئیسی – ایمپلنت آمریکایی و ایمپلنت کره ای اشاره کرد که کیفیت و طول عمر بالایی دارند.

 

معایب بریج دندان نسبت به ایمپلنت

 همانطور که توضیح دادیم قطعا متوجه شدید که بریج دندان یک درمان قدیمی و پرضرر است و بهترین روش کاشت دندان طبیعی ایمپلنت دندان است. معایب بریج دندان بسیار زیاد است که عبارتند از:

 

  • ترشیدن و آسیب دیدن دندان های جانبی
  • ایجاد پوسیدگی و آسیب به دندان ها
  • طول عمر کم و تحلیل استخوان
  • تجمع مواد غذایی و بهداشت سخت

 بریج و ایمپلنت دندان

 

ایمپلنت دندان هیچکدام از معایب بریج دندان که در بالا ذکر شد را ندارد و به دلیل اینکه کاملا طبیعی است و با استخوان فک جوش میخورد از تحلیل استخوان جلوگیری میکند.

همچنین بریج دندان باعث می شود شکل ظاهری صورت و دندان ها به دلیل خالی بودن استخوان تغییر کند و اگر سن کمی دارید بهتر است از ایمپلنت دندان استفاده کنید.

به طور کلی بریج دندان در موارد خاصی انجام می شود که معمولا دندان های اطراف خراب و پوسیده هستند و یا اینکه فرد سن بالایی دارد و طول عمر بریج دندان برایش خیلی اهمیت ندارد.

 

مراحل بریج دندان

 بریج دندان معمولا 2 الی 3 هفته زمان میبرد که در هر هفته 1 یا 2 جلسه درمانی انجام می شود. مراحل بریج دندان به ترتیب زیر است.

در جلسه اول قالبگیری از دندان ها انجام می شود و پس از آماده شدن قالب ها دندان های اطراف طبق قالب تراش می خورند تا بریج دندان اصلی آماده شود.

پس از انتخاب نوع بریج دندان دوباره قالبگیری انجام می شود تا برای ساخت بریج دندان نهایی قالب ها به لابراتوار دندانسازی ارسال شوند. این مرحله حدودا 5 تا 10 روز زمان میبرد زیرا بریج دندان باید بسیار ظریف و با حوصله ساخته شود.

پس از آماده شدن قالب بریج دندان اصلی مرحله نصب بریج دندان انجام می شود. در این مرحله با برداشتن قالب قبلی و چسباندن قالب اصلی کار بریج دندان به پایان میرسد.

 

برچسب ها: ایمپلنت دندان، بریچ دندان، تفاوت بریچ و ایمپلنت تعداد بازديد: 195 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز