زهرا پناهی روا : مشاور امور زنان و خانواده وزارت آموزش و پرورش
تحریریه زندگی آنلاین : لازمه تحقق عدالت جنسیتی، توانمندسازی زنان است، این مهم مستلزم جبران نابرابریهای موجود میان زنان و مردان و دختران و پسران بوده و علاوه بر آن تضمین حقوق و مسئولیتها و ایجاد امکانات و فرصتهای برابر برای آنها از جمله مواردی است که باید در تحقق عدالت جنسیتی مد نظر داشته باشیم.
ایجاد دیدگاههای مثبت نسبت به نقش زنان و دختران، شناخت آسیبها، خلأها، تبعیضها، رفع یا کاهش آنها، افزایش نرخ سواد زنان، محرومیت زدایی در زمینه دسترسی دختران به امکانات و فرصتهای آموزشی به ویژه در مناطق محروم و دستیابی به یک نظام آموزش و پرورش مبتنی بر تناسب جنسیتی از جمله عوامل تحقق عدالت آموزشی میباشد. در بحث عدالت جنسیتی مصر هستیم تلاشهای عزیزان و مدیرانی که این مهم را دنبال میکردند تداوم بخشیم.
معلمان عزیز در سختترین شرایط تعلیم و تربیت و آموزش را تعطیل نکردند و ایثارگرانه در خدمت نظام و کشور بوده و از هیچ کوششی دریغ نورزیدند.
وجود نیم میلیون زن شاغل در وزارت آموزش و پرورش و حدود ۷ میلیون دانشآموز دختر، رسالت ما را خطیرتر میکند. توانمندسازی زنان فرهنگی سرپرست خانوار، افزایش پوشش تحصیلی دختران در مناطق محروم و احیاناً بازمانده از تحصیل، تقویت مهارتهای اجتماعی و آسیب شناسی روانی، اجتماعی دختران از جمله موضوعاتی است که با حمایت وزیر آموزش و پرورش و معاون رییسجمهور در امور زنان و خانواده دنبال میشود.
حمایت از حضور زنان در عرصههای تصمیمگیری، توسعه انتصابات و مشارکت زنان در عرصههای مدیریتی در سطوح مختلف آموزش و پرورش از اولویتها محسوب میشود، هر چند تا رسیدن به نقطه مطلوب در این زمینه هنوز فاصله داریم.
ارتقاء آگاهی و مهارتهای دختران و استفاده از ظرفیت شبکه شاد برای توسعه عدالت اجتماعی با توجه به تاکیدات وزیر از جمله اقداماتی است که باید دنبال کنیم و در این مسیر از نظرات ارزشمند و تجارب همه فعالان این عرصه استقبال میکنیم.
بیشتربخوانید:
مسیر پرپیچ و خم آموزش مجازی
آسیب های آموزش مجازی بر سلامت دانشآموزان