نیو صدر: روزهای سیاه موج چهارم پاندمی در ایران همچنان پس از چهار هفته ادامه دارد و متاسفانه هر هفته، صدها نفر به تعداد جانباختگان مبتلا به کووید-۱۹ اضافه میشود.
سیما سادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره وضعیت شیوع کروناویروس در کشور گفته بود: نمودار موارد ابتلا و بستری روزانه به علت کووید ۱۹ در کشور همچنان شیب تند صعودی دارد و همه استانها با افزایش جدی بیماران بستری و موارد سرپایی مواجه هستند.
متاسفانه این شیب تند نمودارهای بیماری حالا دو هفتهای است که در نمودار فوتیهای بیماری هم دیده میشود و تعداد زندگیهای پایان یافته بخاطر کروناویروس در حال افزایش است.
هر ۳ دقیقه و ۴۵ ثانیه یک مرگ
آمار روزانه اعلام شده توسط وزارت بهداشت این روایت سیاه را به سادگی نشان میدهد، به طوری که دیروز (۲ اردیبهشت) با مرگ ۴۵۳ نفر تعداد فوتیهای بیماری به اوج خود در موج چهارم رسید. به طور میانگین در یک هفته اخیر هر روز ۳۸۳ نفر به تعداد جانباختگان بیماری در کشور اضافه شد.
در مجموع از تاریخ ۲۷ فروردین تا ۲ اردیبهشت، ۲۶۸۶ نفر زندگی بخاطر ابتلا به کووید-۱۹ پایان یافتند؛ هر ۳ دقیقه و ۴۵ ثانیه یک مرگ!
براین اساس تعداد قربانیان بیماری نسبت به هفته پیش ۴۹.۵۵درصد افزایش پیدا کرده است، موضوعی که خبر از ادامه اوجگیری موج پنجم بیماری در کشور میدادند. گفتی است هفته گذشته هم تعداد جانباختگان بیماری ۵۹.۶۴ درصد نسبت به قبل افزایش پیدا کرده بود.
هر دقیقه ۱۶ نفر به کروناویروس مبتلا شدند
روند افزایشی ابتلا به کروناویروس در کشور هم هنوز ادامه دارد، به طوری که در یک هفته اخیر دو روز بالای ۲۵هزار نفر در کشور به کروناویروس مبتلا شدند و به طور میانگین هر روز ۲۳۸۶۱ تست کرونا در کشور مثبت شد.
این یعنی در مجموع در این مدت ۱۶۷۰۳۳ نفر در کشور به کروناویروس مبتلا شدند، عددی که از ابتدای پاندمی تاکنون کشور با آن روبرو نشده بود. تا قبل از شروع موج چهارم، رکورد تعداد مبتلایان کرونا در کشور ۹۵۱۴۸ نفر در موج سوم بود، اما حالا در سه هفته گذشته این رکورد ترسناک به شکل پیدرپی شکسته شده است.
این عدد یعنی از دقیقه بیش از ۱۶ نفر در ایران به کروناویروس مبتلا میشوند.
تعداد بستریها و اعدادی نگرانکننده
متاسفانه در نتیجه افزایش تعداد مبتلایان، تعداد بستریهای مبتلا به کروناویروس در کشور هم هفته به هفته در حال افزایش است، موضوعی که میتواند بیمارستانها را در بستری بیماران با بحران مواجه کند؛ به طور میانگین در یک هفته اخیر ۳۲۵۲ نفر از مبتلایان کووید در بیمارستانها بستری شدند.
خسرو صادق نیت رییس مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) در زمینه نتیجه این اتفاق توضیح داده بود: «از ۵۰۰ تخت اختصاص یافته به بیماران کرونایی، ۴۵۰ تخت توسط بیماران مبتلا به کرونا اشغال شده است. در بدترین وضعیت موج سوم کرونا، ۳۱۰ بیمار بستری داشتیم و در موج چهارم تعداد بیماران بستری به نسبت موج سوم، ۵۰ درصد افزایش یافته است. این در حالی است که هنوز به قله موج چهارم کرونا نرسیدیم.»
براین اساس در مجموع ۲۲۷۶۴ نفر از مبتلایان کووید-۱۹ در بیمارستانهای کشور بستری شدند تا تعداد بستریها نسبت به هفته قبل ۱۳درصد افزایش پیدا کرده است. متاسفانه پیشبینیها نشان میدهند که این عدد احتمالا در هفتههای بعدی باز هم افزایش پیدا میکند.
علی رضا رییسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در این زمینه توضیح داده بود: «در حال حاضر تعداد بستریها به ۴۳ هزار نفر رسیده و پیش بینی میشود که در اوج پیک چهارم کرونا، تعداد بستریها به ۶۰ هزار نفر برسد که یک رکورد بی سابقه محسوب میشود.»
وضعیت شهرستانها
براساس آخرین اطلاعات برنامه ماسک آخرین وضعیت کرونایی شهرستانها از این قرار است؛
براین اساس در حال حاضر ۳۰۱ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۹۵ شهر در وضعیت نارنجی، ۴۵ شهر در وضعیت زرد و ۷ شهر در وضعیت آبی قرار دارند.
با وجود این شرایط بحرانی به نظر میرسد پروتکلهای بهداشتی هم اصلا به اندازه خوبی در کشور رعایت نمیشوند. بابک دین پرست معاون توسعه منطقه ای وزیر کشور و دبیر قرارگاه عملیاتی مبارزه با کرونا؛ در این رابطه امروز گفت: میانگین رعایت پروتکل های بهداشتی در سراسر کشور، در بازه زمانی ۲۵-۱۸ فروردین ماه ۱۴۰۰، معادل ۵۸ درصد است. سطح مورد انتظار رعایت پروتکل های بهداشتی در سراسر کشور برای مهار بیماری و خروج از موج چهارم، حداقل ۹۰ درصد است.