Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 07:17

6
مرداد
رفتارهایی که هنگام مکالمه نشانه بی ادبی است!

رفتارهایی که هنگام مکالمه نشانه بی ادبی است!

برقراری ارتباط با دیگران و حرف زدن در جمع قوانینی دارد که اگر آن‌ها را رعایت نکنیم، از نظر دیگران فردی بی‌ادب به حساب می‌آییم. اما این رفتار‌ها کدامند؟ مطمئنا ما به طور خودآگاه رفتار‌های آزاردهنده از خود نشان نمی‌دهیم.

برقراری ارتباط با دیگران و حرف زدن در جمع قوانینی دارد که اگر آن‌ها را رعایت نکنیم، از نظر دیگران فردی بی‌ادب به حساب می‌آییم. اما این رفتار‌ها کدامند؟ مطمئنا ما به طور خودآگاه رفتار‌های آزاردهنده از خود نشان نمی‌دهیم، اما این که بدانیم چه رفتار‌هایی در مکالمه‌های روزمره بی‎ادبی محسوب می‌شوند، ما را نسبت به رفتارهایمان آگاه‎تر کرده و مانع از انجام آنها می‎شود.

 برقراری ارتباط با دیگران و حرف زدن در جمع قوانینی دارد که اگر آن‌ها را رعایت نکنیم، از نظر دیگران فردی بی‌ادب به حساب می‌آییم. اما این رفتار‌ها کدامند؟ مطمئنا ما به طور خودآگاه رفتار‌های آزاردهنده از خود نشان نمی‌دهیم، اما این که بدانیم چه رفتار‌هایی در مکالمه‌های روزمره بی‎ادبی محسوب می‌شوند، ما را نسبت به رفتارهایمان آگاه‎تر کرده و مانع از انجام آنها می‎شود. در ادامه رفتارهای رایجی را که در مکالمه بی‎ادبی به حساب می‎آید، برایتان آورده‎ایم.

عادات رایجی که در مکالمه بی‌ادبی محسوب می‌شود

صحبت‌های دیگران را قطع می‌کنید

حتما این موضوع برای شما هم اتفاق افتاده که در حال حرف زدن باشید و ناگهان شخصی وسط حرفتان بپرد و حرف‌های شما را نیمه‎تمام بگذارد. اگرچه این موضوع خودآگاه اتفاق نمی‌افتد، اما از نظر دیگران بی‎ادبی محسوب می‌شود. روانشناسان قطع کردن صحبت‌های دیگران را یکی از رایج‌ترین و در عین حال آزاردهنده رفتار‌ها در مکالمات می‌دانند. این رفتار بدین معنی است که صحبت‌های طرف مقابل برایتان اهمیتی ندارد و شما علاقه‌ای به شنیدن  آن‌ها ندارید. از این رو، اگر می‌خواهید که مکالمه‎تان به درستی پیش برود، این فرصت را به طرف مقابل بدهید تا تمام حرف‎هایش را به اتمام برساند، سپس نظر خودتان را بیان کنید.

تنها در مورد خودتان حرف می‌زنید

اگر در یک مکالمه شما تنها در مورد خودتان صحبت کنید، از نظر دیگران فردی خودشیفته به نطر می‌آیید. درست است که شما به خودتان بیش از همه اهمیت می‌دهید، اما دیگران هم همین احساس را نسبت به خودشان دارند، ولی این دلیل نمی‌شود که هر کس تنها در مورد خودش صحبت کند. اگر چنین اتفاقی بیفتد، مکالمه برای طرف مقابل کسل کننده و آزار دهنده می‌شود؛ بنابراین سعی کنید همان‌قدر که در مورد خودتان صحبت می‌کنید، از دیگران هم در مورد نظرات و تجربیاتشان سوال بپرسید تا تعادل در مکالمه برقرار شود.

در حین صحبت به موبایلتان نگاه می‎کنید

یکی از عادت‌هایی که این روز‌ها دامن‎گیر اکثر آدم‌ها شده، کار با موبایل است. این عادت آنقدر شدید است که بعضی‌ها حتی هنگام حرف زدن با طرف مقابل، چشمشان را از گوشی‎ بلند نمی‌کنند. ما از گوشی برای تماس با افرادی که از ما دور هستند استفاده می‌کنیم، بنابراین لزومی ندارد زمانی که در کنار دیگران هستیم، مدام تمرکزمان روی گوشی‌مان باشد. اگر شما وسط مکالمه با دیگران گوشی‎تان را چک کنید، بدین معنی است که حواستان جای دیگری است یا این که خبر‌های گوشی‎تان مهم‌تر از صحبت‌های طرف مقابل است؛ بنابراین بهتر است هنگام مکالمه با دیگران گوشی را از خود دور کنید، در غیر این صورت رفتار شما بی‎ادبی محسوب می‌شود.

حرف باید حرف شما باشد

اگر مکالمه شما به سمت بحث و مناظره پیش رفت، بهتر است که خودتان را کنترل کنید. بسیار از افراد در این شرایط تمام تلاش خود را می‌کنند تا حرف خودشان را به کرسی بنشانند و ثابت کنند که آن‌ها حرف درست را می‌زنند، اما بدانید که یک مکالمه برد و باخت ندارد. به جای تلاش برای برنده شدن، بهتر است که بدون قضاوت حرف‌های طرف مقابل را بشنوید و آن‌ها را درک کنید. اگر مکالمه شما این‎گونه پیش رود، نه تنها نتیجه خوبی خواهید گرفت بلکه با طرز فکر طرف مقابلتان نیز بیشتر آشنا خواهید شد.

عادات رایجی که در مکالمه بی‌ادبی محسوب می‌شود

به جای گوش کردن، به جواب‌های خودتان می‌اندیشید

بسیار از افراد در طول مکالمه، به جای این که به حرف‌های طرف‎مقابل گوش دهند، به فکر آماده کردن جواب‌های خودشان هستند. در این شرایط، نه تنها حرف‌های طرف مقابل را به خوبی متوجه نمی‌شوند، بلکه امکان این که وسط حرف او بپرند هم زیاد است. اگرشما هم این رفتار را دارید، به جای این که به فکر آماده کردن جواب‌های خودتان باشید، روی حرف‌های دیگری تمرکز کنید. شاید شنیدن تمام حرف‌های او، در نهایت نظر شما را نیز تغییر داد.

سوالات نابجا می‌کنید

شما در مکالمه باید حد خودتان را بشناسید، یعنی از پرسیدن سوال‌های خصوصی بپرهیزید. سوالاتی مانند این که «حقوق تو چقدر است؟» یا «چرا بچه دار نمی‌شوی؟» ... سوال‌هایی کاملا شخصی هستند که نباید از طرف مقابلتان بپرسید. سعی کنید که اگر هم سوالی می‌پرسید، سوال‌های عادی و کلی باشند نه خصوصی. در غیر این صورت ممکن است با جوابی مواجه شوید که ناراحتتان کند.

خودتان را بی عیب و نقص می‌دانید

ممکن است شما خودتان رفتار‌های آزاردهنده‌ای را که در مکالمه با دیگران دارید تشخیص ندهید، اما این بدین معنی نیست که شما بی‎عیب و نقص هستید. برای دانستن این موضوع بهتر است که از خانواده یا دوستانتان کمک بگیرید. از آن‌ها بخواهید که عادت‌های بدتان را به شما متذکر شوند. از آنجا که آن‌ها زمان زیادی را با شما می‌گذرانند، مطمئنا به رفتار‌های اشتباهتان هنگام حرف زدن با دیگران پی برده‎اند. زمانی که شما نقض‌های خود را بدانید، می‌توانید روی آن‌ها کار کرده و رفتار بهتری را در مکالمه‌هایتان از خود نشان دهید و به تیع تاثیر بیشتری روی آنها داشته باشید.

 

منبع:برترینها

برچسب ها: زندگی آنلاین، روابط اجتماعی، روانشناس، آداب و معاشرت، مکالمه، صحبت، بی ادبی، رفتارشناسی تعداد بازديد: 596 تعداد نظرات: 1

نظرات

  • مفید بود ..ایکاش چنین تذکراتی همیشگی و با توجه ب مورد های اتفاق افتاده باشند . چون تذکر دادن ب افراد ب شکل مستقیم کمتر امکانپذیر می باشد ولی غیر مستقیمش اثر بهتری دارد . سپاس

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز