در فرهنگ و حيات اجتماعي مردمان اين مرز و بوم طبيب و طبابت از جايگاه ويژه و اهميت والايي برخوردار بوده است تا بدان اندازه كه بيماران و دردمندان نه فقط براي جستجوي تسكين و درمان دردهاي جسماني خويش بلكه در مقام مشاوره و هدايتجويي در همه ابعاد زندگي فردي و اجتماعي خود به حكيم و طبيب متوسل ميشدند چرا كه حكيم و طبيب در افق نگاه و قضاوت آنان شخصيتي مبـرز و برخوردار از دانش فقهي و پزشكي و آراسته به فضايل والاي اخلاقي بوده است و نماد برجسته و الگوي بارزي در تاريخ پرفروغ اين سرزمين، طبيب نامور و نابغه بزرگ ايراني، شيخالرييس ابوعلي سينا بود كه به دليل ارتباطش با خدا و مكتب وحي نور حكمت الهي در دل او درخشيد و به حكيم الهي تبديل شد.
دكتر پژومند، متخصص مسموميتهاي دارويي و شيميايي، استاد دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي و رييس مركز تحقيقات مسمومين
پيام: روز پزشك را به جامعه پزشكي بهويژه پزشكان عزيز تبريك ميگويم و فرصت را مغتنم ميشمارم و ميل دارم بدين نكته اشاره كنم كه احترام به پزشك و قداست اين حرفه مقدس عمري به درازاي بشر دارد چرا كه بايد اول به همه علوم آشنايي ميداشت تا به درجه درمانگري ميرسيد به همين دليل پزشك را پيش تر حكيم ميگفتند يعني به كسي كه به تمامي علوم آشنا ميبود و در دوران باستان نيز پزشكان بايد علم فلسفه را هم سو با علم پزشكي فرا ميگرفتند. بنابراين ما پزشكان قبل از آنكه پزشك جسم انسان باشيم بايد روح و قلب بيماران را هم به دست آوريم تا درمانهاي جسمي ما مثمر افتد. به فرمايش مولانا «اي برادر تو همه انديشهاي ما بقي تو استخوان و ريشهاي» پس بايد ابتدا به درون انديشه و فكر بيمار نفوذ كنيم تا قادر به درمان جسم او باشيم. راه اين درونرفت از ميان جلب اعتماد بيمار و همراهان، رفعت، مهرباني، گوش سپاردن به درد بيمار و گوش به سخن او دادن ميسر است. اميد است روزي جامعهاي سلامت و مملو از شادي و تعادل جسمي و رواني داشته باشيم.
دکتر محسن نراقی، رییس انجمن تحقیقات راینولوژی،عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران
پيام:میرزا احمد تنکابنی در کتاب طب خود، در شرافت علم طب چنین می نویسد: علم طب بعد از علم الهی از چند جهت اشرف جمیع علوم است:
اول: از جهت موضوع آن که بدن انسان، اشرف مخلوقات در این عالم.
دوم: از نظر غایت که صحت بدن است که بهترین نعمت و کمالات دنیوی است؛ زیرا تحصیل سعادت و خیرات در دنیا، موقوف به سلامت بدن است.
سوم: از جهت احتیاج به علم طب و واضح است که جمیع اهل عالم محتاج به طبیب هستند.
چهارم: از جهت منافع اخروی. چه بسا مریضی که معالجه شود و از خوشحالی دست به دعای خیر بردارد و باعث آمرزش آن پزشک شود. این نوشتار میرزا احمد تنکابنی را اگر در کنار شانی که طبیبان در فرهنگ و دانش این سرزمین واجد آن بودهاند، معنا کنیم آنگاه فهم این موضوع كه چرا طبیبان، مظهر اسم شریف محیی پروردگار و در شمار صاحبان انفاس مسیحایی آورده شدهاند، دشوار نخواهد بود. این، نه قصه ایران و اسلام که حکایت انسان و جامعه انسانی است. هرچند که ایرانیان مسلمان، در طول اعصار، خود، چراغ داران حکمت و طبابت بوده اند و حكیم و طبیب نزد آنان شخصیتی مبـّرز و برخوردار از دانش فقهی و پزشكی و آراسته به فضايل والای اخلاقی بوده است. از این روست که انتخاب زاد روز حکیم ابن سینا به منظور پاسداشت شان طبیبان ایران زمین، سخت شایسته جلوه میکند.از پروردگار بزرگ میخواهم حال که توفیق تلبس به جامه مطهر طبابت را نثار كرده، سعادت شکرگزاری این نعمت را نیز که خدمت به خلق اوست، نصیب بنده کمترین خود کند.
دكتر غلامرضا پورمند، رييس مركز تحقيقات ارولوژي، استاد دانشگاه علوم پزشكي تهران
پيام: اميد است تقارن ماه مبارك رمضان و روز پزشك طليعهاي شكوهمند جهت ارتقاي خدمتگزاري در سايه ذات احديت بوده و به بركت اين ماه عزيز بتوانيم با پويايي، تكريم بيشتري نسبت به همنوعان خود داشته باشيم.
دكتر ناصر سيمفروش، رييس بخش ارولوژي و پيوند ايران، استاد دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي
پيام: ضمن تبريك حلول ماه رمضان و آرزوي قبولي طاعات، روز پزشك را به كليه پزشكان دلسوز و اساتيد بزرگوار رشته پزشكي تبريك عرض ميكنم و انشاءا... رسالت بزرگي را كه پزشكان در درمان، آموزش و تحقيق در رشته پزشكي عهدهدار شدند با موفقيت به عمل پيوسته و موجبات اعتلاي علم پزشكي در كشور عزيز جمهوري اسلامي ايران باشد.
دكتر پرويز طوسي، متخصص بيماريهاي پوست و مو، استاد دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي و مركز تحقيقات پوست
پيام: ضمن قبولي طاعات، روز پزشك را به جامعه پزشكان و اساتيد بزرگوار اين عرصه و بوم تبريك ميگويم.
دكتر اشرف معيني، متخصص زنان و زايمان، عضو هيات علمي دانشگاه تهران
پيام: مراقبت از سلامتي انسانها شغل نيست كه توفيق الهي است و سختيهايش مشقت نيست چه شيريني و حلاوت است. آنچنان شيرين كه پيامبران را حبيب دوار جانها كرده است. اين روز بر همه دستاندركاران حفظ نعمت سلامت بندگان خدا مبارك باد.
دكتر اكبر سلطانزاده، متخصص بيماريهاي مغز و اعصاب، استاد دانشگاه علوم پزشكي تهران
پيام: ضمن تبريك سالروز پزشك به دكتران جوان كه تازه وارد حيطه كاري پزشكي شدهاند توصيه ميكنم ضمن رعايت وجدان پزشكي در بدست آوردن مال و مكنت عجله نكنند و خودشان را با پزشكان متبحري كه 10 الي 20 سال در اين رشته زحمت كشيدند، مقايسه نكنند؛ هيچ پزشكي نبوده كه وضع زندگيش بد يا مرفع باشد. پزشكان بايد ضمن حفظ رسالت كاريشان، پرستيژ اجتماعي را نيز حفظ كنند.
دكتر مسعود اسلامي، متخصص قلب و عروق و فوقتخصص آرتيمي، استاد دانشگاه علوم پزشكي تهران
پيام: به نوبه خود روز پزشك را به جامعه پزشكي تبريك ميگويم و اميدوارم جامعه پزشكان در يك محيط سالم به كار علمي و مفيد خود ادامه بدهند و اميدوارم شرايط به گونهاي در كشور آماده شود تا هم بيماران و هم پزشكان در يك محيط سالم از يكديگر سود ببرند و پزشكان براي انجام كارشان تحت فشار قرار نگيرند و بيماران با آرامش خاطر با پرداخت هزينه ناچيز از تخصص و علم پزشكان متبحر سود ببرند.
دكتر داوود يادگاري، متخصص بيماريهاي عفوني، رييس مركز تحقيقات عفوني، استاد دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي
پيام: روز پزشك را به جامعه پزشكان و اساتيد بزرگ و زحمتكش رشته پزشكي تبريك ميگويم و اميدوارم اين بزرگواران ضمن حفظ رسالت خود، خدمت به بيماران راس كار خود قرار دهند.
دكتر عليرضا نصرالهي، متخصص داخلي، فوق تخصص نفرولوژي، عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيدبهشتي
پيام: در اين زمانه خدمترساني به بيماران به خاطر مشكلات زيادشان يكي از ثوابهاي اخروي محسوب ميشود و اميدوارم پزشكان با روحيه شاداب و با نشاطشان در اين برهه زماني نيازمنداني را كه نياز به خدمترساني دارند به بهترين وجه انجام بدهند.