به گزارش برنا : امروزه در گوشیهای موبایل از باتریهای لیتیوم یونی استفاده میشود که حداقل تا به امروز بهترین نوع باتریهای شارژی هستند. باتریهای لیتیوم یونی مزیتهای بسیاری دارند که یکی از اصلیترین آنها امکان شارژ شدن در چندین هزار سیکل مختلف و استفاده برای مدت زمان طولانی است. متاسفانه زمانی که پای صحبت کاربران معمولی یا افرادی که اطلاعات کافی در رابطه با باتری گوشیهای موبایل ندارند مینشینیم، اغلب با موضوعات و باورهای غلطی مواجه میشویم که متاسفانه کاملا رایج و فراگیر هم شدهاند!
برای مثال خیلی از کاربران هنوز هم زمانی که گوشی خریداری میکنند برای مدت زمان ۸ ساعت آن را به شارژ متصل مینمایند و سپس از آن استفاده میکنند! یا خیلی از کاربران عقیده دارند اتصال گوشی برای مدت زمان طولانی به شارژر ممکن است منجر به انفجاری باتری شود! اما آیا این باروها صحیح هستند؟ خیلی از این باورها اشتباه و غلط است.
بیشتربخوانید:
10 گوشی با برترین عمر باتری را بشناسید + تصاویر
اشتباه رایج اول: اتصال طولانی مدت گوشی به شارژر منجر به انفجار باتری میشود!
خیلی از کاربران تصور میکنند که اگر گوشی خود را برای مدت زمان طولانی به شارژ بزنند احتمال دارد باتری گوشی آنها منفجر شود، اما در عمل اینطور نیست، چون زمانی که باتری گوشی شما ۱۰۰ درصد شارژ شود، به طور خودکار گوشی هوشمندتان دریافت انرژی از جانب شارژر را متوقف میکند، یعنی عملا زمانی که باتری گوشی ۱۰۰ درصد شارژ شد دیگر انرژی از شارژر به آن منتقل نمیشود. بدین ترتیب امکان ندارد که با اتصال طولانی مدت گوشی به شارژر شاهد انفجار باتری آن باشیم. دقت داشته باشید که انفجارهایی که طی چند سال اخیر در برخی گوشیهای موبایل همچون گلکسی نوت ۷ رخ داده به دلیل اشتباهی بوده که در طراحی محصول و باتری آن وجود داشته یا به دلیل استفاده از شارژرهای نامرغوب بوده است؛ بنابراین تا زمانی که از شارژر فابریک گوشی برای شارژ باتری آن استفاده کنید و مدت زمانی طولانی هم آن را به شارژ بزنید، مطمئن باشید هیچوقت باتری گوشی شما منفجر نمیشود.
اشتباه رایج دوم: شبکه ۴G شارژ بیشتری مصرف میکند!
یک اشتباه رایج در مورد باتری گوشی موبایل آن است که اگر گوشی را به شبکه ۴G متصل کنید نسبت به حالتی که دستگاه به شبکه ۳G یا ۲G متصل شود، مصرف انرژی بیشتری خواهید داشت! این باور کاملا اشتباه و غلط است. درست است که روشن بودن و استفاده از قابلیت موبایل دیتا و اینترنت سیم کارت منجر به مصرف شارژ باتری میشود، اما اینکه شما به شبکه ۴G یا ۳G و ... متصل باشید هیچ ارتباطی به میزان مصرف شارژ باتری گوشی ندارد و با اتصال به شبکه پرسرعتتر مصرف شارژ باتری گوشی بیشتر نخواهد شد.
بیشتربخوانید:
8 ترفند برای بالا بردن سرعت اینترنت گوشی
اشتباه رایج سوم: غیرفعالسازی “اپلیکیشنهای اخیر” منجر به کاهش مصرف شارژ باتری میشود!
متاسفانه این باور غلط کاملا در بین کاربران جا افتاده که اگر اپلیکیشنهایی که به صورت لیست در بخش “Recent Apps” گوشی فعال هستند را موقتا پاک کنند میزان مصرف شارژ باتری گوشی آنها کاهش مییابد! این یک باور کاملا غلط و اشتباه رایج در مورد باتری گوشیهای موبایل است. زمانی که اپلیکیشنهایی در بخش “اپلیکیشنهای اخیر” یا همان “Recent Apps” گوشی باقی میمانند، اطلاعات آنها در حافظه رم گوشی ذخیره میشود و اگر شما مجددا آن اپلیکیشن را باز کنید، گوشی نیازی به زحمت کشیدن برای آنالیز اطلاعات آن و راه اندازی مجدد اپلیکیشن نخواهد داشت، بلکه خیلی سریع آن را از حافظه رم خود بازیابی میکند.
این مسئله سبب میشود علاوه بر اینکه گوشی شما سریعتر عمل کند، بلکه مصرف شارژ باتری هم برخلاف باور اشتباه اغلب کاربران کاهش یابد! چون گوشی دیگر نیازی به زحمت کشیدن برای اجرای یک اپلیکیشن تازه ندارد و عینا اطلاعاتی که در حافظه رم آن ذخیره شده را بارگذاری خواهد کرد. پس تصور داشته باشید که با غیر فعال کردن اپلیکیشنهایی که در بخش “Recent Apps” گوشی شما وجود دارند، مصرف شارژ باتری آن کاهش پیدا میکند. این کار نه تنها منجر به کاهش مصرف شارژ باتری نمیشود، بلکه منجر به افزایش آن هم خواهد شد. پس این مسئله یک باور غلط و اشتباه رایج در مورد باتری گوشی موبایل است.
اشتباه رایج سوم: بلوتوث و وای فای تاثیر زیادی روی مصرف شارژ باتری دارند!
خیلی از کاربران تصور میکنند که دو قابلیت بلوتوث و وای فای میتوانند تاثیر زیادی بر روی مصرف شارژ باتری گوشی داشته باشند و اگر این دو قابلیت فعال باشند شارژ باتری گوشی خیلی زودتر از حالت عادی حالی میشود، اما این مسئله هم یک باور غلط و اشتباه رایج در مورد باتری گوشیهای موبایل است. دو قابلیت بلوتوث و وای فای برای عملکرد نیاز به مصرف شارژ باتری دارند، اما تاثیر آنها روی مصرف شارژ باتری به قدری کم است که میتوان از آن چشم پوشی کرد؛ بنابراین تصور نداشته باشید که اگر دائما قابلیت بلوتوث گوشی شما روشن باشد و از آن برای اتصال دستبند هوشمند خود به گوشی استفاده کنید، شارژ باتری کوشی خیلی زود خالی میشود! تاثیر قابلیت بلوتوث و وای فای در مصرف شارژ باتری بسیار ناچیز است.
بیشتربخوانید:
4قابلیت مهم که باعث میشود موبایل شما بهترین دوربین را داشته باشد
اشتباه رایج چهارم: استفاده از شارژرهای دیگر آسیبی به باتری نمیزند!
خیلی از کاربران عقیده دارند که با هر شارژی میتوان باتری گوشیهای موبایل را شارژ کرد و برای انجام این کار هیچ لزومی ندارد که حتما از شارژر اصلی و اورجینال گوشی استفاده شود. این باور به طور کامل غلط نیست، چون واقعا با هر شارژ مشابه دیگری میتوان گوشیهای موبایل را شارژ کرد، اما برخی مسائل در دراز مدت میتوانند به باتری گوشی آسیب بزنند. برای مثال اگر شارژری که از آن استفاده میکنید خروجی بیشتری داشته باشد، باتری گوشی شما زودتر شارژ میشود، اما در دراز مدت با افت کیفیت شارژدهی رو به رو خواهد شد و انرژی آن تحلیل میرود. همچنین در شرایطی که از شارژرهای نامرغوب استفاده شود، ممکن است حتی به باتری گوشی آسیبهای جدی وارد شود که حتی منجر به بروز حوادث ناگوار باشند؛ بنابراین توصیه میکنیم حداقل برای حفظ جوانب احتیاط هم که شده، همیشه از شارژر اصل و اورجینال گوشی خود که ساخت همان برند است استفاده نمایید.
اشتباه رایج پنجم: پارگی و لهیدگی سیم شارژر اختلالی در پروسه شارژ ایجاد نمیکند!
این مسئله که پارگی و لهیدگی سیم شارژر هیچ مشکل و اختلالی در پروسه شارژ گوشیهای موبایل ایجاد نمیکند یک باور غلط و اشتباه رایج در مورد باتری گوشی محسوب میشود. ارگی و لهیدگی سیم شارژر اگر عمیق باشد میتواند مستقیما بر روی شدت جریان ورودی به گوشی تاثیرگذار باشد و نوساناتی را در پروسه شارژ باتری به وجود آورد که در دراز مدت منجر به آسیب دیدن باتری میشوند؛ بنابراین اگر سیم شارژر گوشی شما لهیده شده یا پاره است، اما همچنان گوشی شما را شارژ میکند، تصور نکنید که هیچ مشکلی برای انجام این کار و استفاده از آن سیم شارژر وجود نخواهد داشت!
اشتباه رایج ششم: شارژ کردن شب تا صبح باتری گوشی به آن آسیب میزند!
خیلی از افراد عقیده دارند که اگر گوشی خود را از شب تا صبح به شارژر بزنند، این کار منجر به آسیب دیدن باتری دستگاه میشود! اما آیا واقع اینطور است؟ باید بگوییم خیر! طبق توضیحاتی که در اولین مورد ذکر شده این مقاله ارائه کردیم، گوشیهای موبایل امروزی و هوشمند به گونهای طراحی شدهاند که به محض فول شارژ شدن باتری دیگر انرژی از شارژر دریافت نخواهند کرد؛ بنابراین عملا زمانی که باتری گوشی شما ۱۰۰ درصد شارژ شده و هنوز به شارژر متصل است، شارژر در حال انجام هیچ کاری نیست! بنابراین اگر از شب تا صبح گوشی خود را به شارژ بزنید، این کار مستقیما هیچ آسیبی به باتری گوشی وارد نمیکند. اما این مسئله ممکن است منجر به ایجاد گرمای بیشتر در یک بازه زمانی طولانیتر شود و این مسئله کمی به ظرفیت باتری لیتیوم یونی آسیب برساند.
اشتباه رایج هفتم: شارژ باتری گوشی باید قبل از اتصال به شارژر کاملا خالی شود!
یک باور غلط و اشتباه رایج در مورد باتری گوشیهای موبایل این است که باید صبر کنید شارژ باتری گوشی شما کاملا خالی شود و سپس آن را به شارژ بزنید! این مسئله در مورد باتریهای لیتیوم یونی صدق نمیکند و مربوط به باتریهای کادمیوم یا نیکل هایبرید میشود. متاسفانه به دلیل اینکه در گذشته از این نوع باتریها استفاده میشد و این باور هم در مورد آنها صحیح بود، به همین صورت پابرجا ماند و برای باتریهای لیتیوم یونی هم به اشتباه حفظ شده است! باتریهای لیتیوم یونی مثل دیگر باتریهای قدیمی نیستند که با هر بار از دست رفتن شارژ، حافظه آنها روی همان ظرفیت شارژ لاک شود؛ بنابراین میتوانید هر زمان و هر تایمی که دوست داشتید، باتری لیتیوم یونی گوشی خود را به شارژ بزنید.
اشتباه رایج هشتم: هیچ شارژری مثل شارژ فابریک گوشی عمل نمیکند!
عدهای از کاربران عقیده دارند که هیچ شارژری (حتی شارژر مشابهی که توسط برند مشابه تولید شده باشد) نمیتواند کیفیت مشابه با شارژر فابریک و اورجینال گوشی که همراه باکس و جعبه آن ارائه شده را داشته باشد! این بارو کاملا غلط و یک اشتباه رایج در مورد باتری گوشیهای موبایل است. درست است که استفاده از شارژرهای مختلف با مشخصات و ویژگیهای متفاوت میتواند در دراز مدت به باتری گوشی آسیبهایی بزند، اما این موضوع بدان معنا نیست که فقط شارژر فابریک گوشی قدرت و کیفیت شارژ مناسب را ارائه خواهد کرد! اگر شارژری اورجینال و ساخته شده توسط برند اصلی گوشی خود و با مشخصات یکسان شارژر فابریک دستگاه تهیه کنید، کیفیت عملکرد آن دقیقا مشابه با کیفیت عملکرد شارژ فابریک و اولیه گوشی خواهد بود. پس تصور نداشته باشید که همیشه ملزم به استفاده از همان شارژر اصلی و فابریک گوشی هستید!
اشتباه رایج نهم: استفاده از گوشی در حین شارژ منجر به آسیب دیدن باتری میشود!
استفاده کردن از گوشی در حین شارژ شدن به طور مستقیم به باتری گوشی آسیب نمیزند. یعنی اگر تمام عوامل جانبی نادیده گرفته شوند و فقط یک گوشی را تصور کنیم که به شارژر متصل است و شما در حال استفاده از آن هستید، هیچ آسیبی به باتری این گوشی وارد نخواهد شد؛ بنابراین این مسئله در مجموع یک باور غلط و اشتباه رایج در مورد باتری گوشیهای موبایل است.
عاملی که سبب میشود در زمان شارژ باتری و استفاده همزمان از آن به باتری دستگاه آسیب وارد شود گرماست! زمانی که شما در حین شارژ شدن گوشی از آن استفاده میکنید، گرمایی که در بدنه آن ایجاد میشود چند برابر خواهد شد و این گرمای به وجود آمده میتواند به باتری گوشی آسیب برساند. همیشه بدانید که گرما دشمن باتریهای لیتیوم یونی است و منجر به افت ظرفیت و کیفیت شارژدهی آنها میشود. پس استفاده از گوشی در حین شارژ مستقیما آسیبی به باتری آن وارد نخواهد کرد، بلکه این گرماست که در این شرایط منجر به آسیب دیدن باتری میشود.
اشتباه رایج دهم: شارژ باتری گوشی با لپ تاپ یا پاوربانک به آن آسیب میرساند!
خیلی از کاربران تصور دارند که اگر باتری گوشی خود را با اتصال به لپ تاپ یا پاوربانک شارژ کنند به باتری گوشی آسیب وارد میشود! این مسئله به هیچ وجه صحت ندارد و یک باور غلط و اشتباه رایج در مورد باتری گوشیهای موبایل است. زمانی که شما گوشی خود را به پاوربانک یا پورت USB لپ تاپ متصل میکنید، پاوربانک یا لپ تاپ دقیقا نقش یک شارژر را ایفاء خواهند کرد؛ بنابراین هیچ آسیبی به باتری گوشی وارد نمیشود. اگر سرعت شارژ باتری در زمانی که آن را به لپ تاپ متصل میکنید پایین است، دلیل آن به شدت خروجی ارتباط دارد که پورت USB لپ تاپ ارائه میکند و این مسئله هیچ ارتباطی با کیفیت شارژی که باتری گوشی شما دریافت خواهد کرد ندارد.
اشتباه رایج یازدهم: باتری گوشی باید بعد از خرید ۸ ساعت شارژ شود!
یک باور غلط و اشتباه رایج در مورد باتری گوشیهای موبایل این است که حتما باید قبل از شروع استفاده از دستگاه و بعد از خرید آن، باتری گوشی را برای مدت زمان ۸ ساعت به شارژ بزنید! این مسئله برای گوشیهای مدرن امروزی که از باتریهای لیتیوم یونی بهره میبرند صدق نمیکند، بنابراین هیچ الزامی نیست که بعد از خرید گوشی، آن را ۸ ساعت به شارژ بزنید! میتوانید همین حالا که گوشی خود را خریداری کردید از آن استفاده نمایید و هر زمان که دوست داشتید باتری آن را شارژ کنید. این مسئله هیچ مشکلی در کیفیت شارژدهی باتری دستگاه ایجاد نخواهد کرد.
اشتباه رایج دوازدهم: باتری گوشیها نیاز به تعویض ندارد!
خیلی از کاربران عقیده دارند که تعویض باتری در بازههای زمانی طولانی (نظیر چند سال) یک کار بیهوده است و اصلا نباید انجام شود، اما در واقع اینطور نیست! باتریهای لیتیوم یونی به مرور زمان و با قرار گرفتن در سیکلهای شارژ مقداری از توان و ظرفیت اولیه خود را از دست میدهند. این مسئله یک امر طبیعی در باتریهای لیتیوم یونی است که نمیتوان از آن جلوگیری به عمل آورد. برای رفع این مشکل فقط تعویض باتری تنها راه حل پیش رویتان خواهد بود. عموما عملکرد مفید باتری لیتیوم یونی گوشیهای موبایل چیزی در حدود ۲ الی ۳ سال است. پس از گذشت این مدت زمان عموما ظرفیت باتری گوشی به چیزی در حدود ۷۰ الی نهایتا ۸۰ درصد از ظرفیت اصلی و اولیه خودش خواهد رسید. یعنی اگر باتری گوشی شما ۳۰۰۰ میلی آمپر ساعتی باشد، احتمالا بعد از ۲ سال ظرفیت آن به ۲۴۰۰ یا ۲۱۰۰ میلی آمپر ساعت کاهش مییابد. در اینجاست که باید نسبت به تعویض باتری گوشی خود اقدام کنید. پس تصور نکنید که تعویض باتری گوشی امری عجیب است و حتما زمانی که گوشی کاملا از کار بیفتد باید آن را به تعمیرکار سپرد!