Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 02:42

25
اردیبهشت
شیردادن به کودک حتی پس از گذراندن دوره نوزادی

شیردادن به کودک حتی پس از گذراندن دوره نوزادی

وقتی نوزادتان برای اولین بار سینه‌تان را به دهان می‌گیرد، بلافاصله احساس ارتباط محکمی با او پیدا می‌کنید، اما ممکن است ندانید که چه زمان باید کودک‌تان را از شیر بگیرید.

تحریریه گروه ترجمه زندگی آنلاین

 

وقتی نوزادتان برای اولین بار سینه‌تان را به دهان می‌گیرد، بلافاصله احساس ارتباط محکمی با او پیدا می‌کنید، اما ممکن است ندانید که چه زمان باید کودک‌تان را از شیر بگیرید.

شیر مادر فواید بسیاری برای کودک دارد و اگر بدانید بدنتان بهترین منبع تغذیه‌ای برای کودک‌تان است، مسلماً او را از شیر خود، به ویژه ماه‌های اول زندگی‌اش، محروم نخواهید کرد.

شما به عنوان مادر از اینکه بتوانید بهترین تغذیه را برای کودک خود فراهم کنید، بسیار لذت می‌برید و دوست دارید تا زمانی که امکان دارد، به این روش تغذیه کودک خود ادامه دهید.

اما سرانجام زمانی از راه می‌رسد که باید تصمیم بگیرید آیا باز هم به شیر دادن او ادامه دهید و یا دیگر او را از شیر خود جدا کنید.

سامانتا کرامپتون، متخصص شیردهی، توصیه می‌کند که تغذیه شش ماه اول زندگی کودک، باید فقط با شیر مادر انجام شود و سپس در کنار شیر مادر، مکمل‌های غذایی نیز وارد برنامه غذایی شوند.

البته لازم نیست، کودک هنگام خوردن غذاهای جامد، از شیر مادر جدا شود. زیرا با وجود اینکه نیازهای تغذیه‌ای او تغییر می‌کنند اما این تصمیم گیری کاملاً شخصی است.

همچنین کارشناس شیردهی دیگری، به نام لورا سی یس، معقتد است ادامه به شیر دادن کودک می‌تواند روابط بین مادر و کودک را محکم‌تر کند.

فواید شیردهی طولانی مدت

تحقیقات انجام شده در سازمان جهانی بهداشت، نشان می‌دهد شیر مادر خطر مرگ‌های ناشی از بیماری‌های عفونی را در دو سال اول زندگی کودک، به طور قابل توجهی پایین می‌آورد.

متخصصان شیردهی کودک معتقدند که شیر مادر منبع تغذیه‌ای با ارزشی است که می‌تواند کودک را از ابتلا به بیماری‌های گوناگون محفوظ نگهدارد.

همچنین مطالعات نشان داده است، هر چه مادر به کودک خود زمان بیشتری شیر بدهد، احتمال اینکه کودک باهوش‌تر شود، بسیار زیاد است.

مغز در دو سال اول زندگی بیش از هر زمان دیگر رشد می‌کند و چربی‌های موجود در شیر مادر برای این امر بسیار عالی و منحصر به فرد هستند.

از فواید فیزیکی شیر مادر می‌توان به بهبود دید، کاهش خطر عفونت گوش و بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن اشاره کرد.

البته شیردادن برای خود مادر هم فوایدی دارد. از خطر ابتلا به سرطان رحم، تخمدان و سینه در مادر نیز کاسته می‌شود.

در واقع شیر دادن به کودک به مدت 3 سال یا بیشتر، از خطر ابتلا به سرطان سینه تا 94 درصد می‌کاهد.  دانستن فواید شیر مادر معمولاً باعث شیر دادن طولانی مدت می‌شود.

اگرچه نیاز کودک‌تان به شیر شما به مرور کاهش پیدا می‌کند اما سیستم ایمنی بدن او مدام قوی‌تر شده و در عین حال در او امنیت احساسی برقرار می‌شود.

کودکتان هنوز هم بخش اعظمی از مواد مغذی مورد نیاز خود را از طریق شیر شما به دست می‌آورد و در برابر بیماری‌ها، ایمن‌تر شده و حتی هنگام بیماری، سریع‌تر بهبود می‌یابد.

ارتباط شما و فرزندتان بسیار عمیق‌تر شده و اگر شاغل باشید، شیر دادن به شما کمک می‌کند که از نظر روحی و احساسی، به سرعت از حالت یک زن شاغل به حالت یک مادر درآیید.

کریستل پلسیس، روانشناس خانواده معقتد است که شیر مادر نه تنها مواد مغذی به کودک می‌رساند، بلکه به او آرامش هم می‌دهد و باعث می‌شود با مادر خود احساس صمیمیت بسیاری کند.

مضرات شیردهی طولانی مدت

کریستل پلسیس می‌گوید، اگرچه شیر دادن به کودک، فوق العاده است اما برخی از تحقیقات نشان داده است که شیر دادن به کودکی که 2 سالگی خود را پشت سر گذاشته، موجب پوسیدگی دندان‌های او می‌شود.

در واقع هر قدر مادر پس از 2 سالگی به کودک خود، شیر بدهد، دندان‌های کودک را بیشتر در معرض پوسیدگی قرار می‌دهد.

بنا به اعتقاد ویلیام بوون، استادی از دانشگاه مرکز پزشکی روچستر نیویورک، در واقع شیر انسان، ویژگی‌های تخریب کنندگی کمی برای دندان‌ها دارد، اما اتفاقی که هنگام شیر دادن پس از 2 سالگی می‌افتد، مربوط به جنبه فیزیکی آن است که این موضوع حتی هنگام شیردادن با بطری نیز صادق است.

او توضیح می‌دهد که بزاق دهان به از بین بردن باکتری‌ها کمک می‌کنند، اما وقتی کودک در حال مکیدن سینه مادر است، دندان‌ها روی هم قرار می‌گیرند و جلوی رسیدن بزاق به دندان‌های او را می‌گیرد.

بنابراین بهتر است از 2 سالگی به بعد، دادن شیر مادر متوقف شود.

همچنین کودک مرتب باید نزد دندانپزشک برده شود. برخی از پزشکان نیز معتقدند شیر دادن به کودک پس از 2 سالگی، ممکن است در اشتهای کودک نسبت به غذای جامد تداخل ایجاد کند و او به غذاهای جامد، علاقه چندانی نشان ندهد.

اما در این زمینه هنوز شواهد علمی کافی در دست نیست.

 

برچسب ها: شیردهی، شیر مادر، تغذیه نوزاد، تغذیه شیرخوار، فواید شیردهی طولانی مدت، مضرات شیردهی طولانی مدت، شیردهی طولانی مدت تعداد بازديد: 697 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز