Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
پنجشنبه 1 آذر 1403 - 20:27

28
اردیبهشت
مهم‌ترین اشتباه غذایی برای مادران شیرده

مهم‌ترین اشتباه غذایی برای مادران شیرده

فوق‌تخصص اطفال و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با اشاره به اینکه حساسیت نوزادان به شیر مسئله‌ای نسبتا شایع است، اظهار کرد: خیلی از مادرانی که نوزاد را با شیر خود تغذیه می‌کنند

تحریریه زندگی آنلاین : به نقل از خبرگزاری مهر، دکتر امیرحسین حسینی؛ فوق‌تخصص اطفال و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با اشاره به اینکه حساسیت نوزادان به شیر مسئله‌ای نسبتا شایع است، اظهار کرد: خیلی از مادرانی که نوزاد را با شیر خود تغذیه می‌کنند، پیش از هر نشانه‌ای برخی مواد غذایی را حذف می‌کنند. در ابتدای تولد این ذهنیت وجود دارد که باید لبنیات از سبد غذایی مادر حذف شود، این اقدام اشتباه منجر به حذف مهم‌ترین منابع غذایی می‌شود که ضرر آن متوجه مادر و نوزاد است. حذف مواد غذایی حساسیت‌زا مثل پروتئین‌های گاوی، لبنیات، گندم، غذاهای دریایی، آجیل‌ها، گوشت یا سویا نباید به صورت خودسرانه انجام شود. در حساسیت نوزاد به شیر، متداول‌ترین و اولین احتمال، حساسیت به پروتئین‌های گاوی است. در درجه اول باید شیر گاو، شیرپاستوریزه و یا گوسفندی و یا سایر دام‌ها از سبد غذایی مادر حذف شود. اگر با حذف شیر شرایط نوزاد بهتر نشود، باید در بازه‌های زمانی دو هفته‌ای سایر مواد غذایی تا رسیدن به شرایط طبیعی نیز حذف شود. با حذف غذایی که نوزاد به آن حساسیت دارد، رفته‌رفته شرایط سلامت نوزاد عادی می‌شود، بنابراین مادر باید حداقل در بازه زمانی ۶ تا ۹ ماهه رژیم عاری از ماده حساسیت‌زا را رعایت کند. اگر به هر دلیلی مادر قصد شیر دادن به کودک را نداشته باشد، باید از شیرخشک‌های معمولی شماره یک استفاده شود و اگر مواردی از حساسیت مثل اگزمای پوستی، اسهال، دفع خون در مدفوع، علامت‌های تنفسی مثل سرفه زیاد، حساسیت، خس‌خس و صدایی شبیه سوت‌زدن هنگام تنفس دیده شد، در درجه اول احتمال حساسیت به پروتئین گاوی وجود دارد. در تغذیه نوزاد دچار حساسیت به پروتئین‌های شکسته شده، باید از پروتئین‌های هیدرولیزه و مخصوصی که توسط متخصصان آلرژی و کودک تجویز می‌شود، استفاده کرد. در خانواده‌هایی که سابقه آلرژی به پروتئین‌هایی گاوی در نوزادان قبلی خانواده وجود داشته، اگر مادر به هر دلیلی قصد دارد از شیرهای فرموله شده استفاده کند، باید از شیرخشک‌هایی که پروتئین آن‌ها شکسته شده است، استفاده کند. اگر نوزاد همچنان به شیرهای معمول مخصوص پروتئین گاوی هم واکنش حساسیت‌زا نشان داد، طبیعتا باید به سراغ فرموله‌های مخصوص برویم که پروتئین آن در مقادیر بیشتری شکسته شده است.

بیشتربخوانید:

بخور ، نــخــورهـای بــارداری و شـیـردهــی

بایدها و نبایدهای مصرف همزمان شیرخشک و شیرمادر

شیر همه مادران کافی است مگر ... 

وضعیت ‌صحیح شیردهی

چرا استفاده از بطری و پستانک در شیرخواران منع می‌شود؟

 

 

برچسب ها: نوزاد، تغذیه، آلرژی، رژیم غذایی، حساسیت غذایی، سویا، شیرمادر، دوران شیردهی، شیرخشک تعداد بازديد: 164 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز