Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 11:26

20
فروردین
مواد غذایی حیاتی برای سه ماهه دوم بارداری

مواد غذایی حیاتی برای سه ماهه دوم بارداری

هر یک از سه ماهه‌های بارداری از نظر تغذیه‌ای تفاوت‌هایی با هم دارند. در سه ماهه دوم حاملگی تمام بخش‌ها و به ویژه مغز رشد بیشتری خواهد کرد و همین، مواد مغذی خاصی را می‌طلبد.

در پایان ماه سوم بارداری، اشتها و میزان سطوح انرژی فرد به حالت طبیعی بازگشته است.

در طی ماه‌های چهارم تا ششم بارداری، پانكراس كودك در حال تكامل است و برای شكل‌گیری مناسب آن، به مقدار بیشتری روی نیاز خواهد بود.

همچنین در پایان سه ماهه دوم، مغز كودك رشد بیشتری خواهد داشت.

مواد مغذی حیاتی برای رشد جنین

كودك در مراحل مختلف رشد، به مواد مغذی متعددی نیازمند است. سه ماهه دوم بارداری، مرحله‌ای مهم برای تكامل پانكراس كودك است.

بنابراین باید به مقدار فراوان از غذاهای حاوی روی مانند گوشت قرمز و تخم آفتابگردان مصرف نمود، زیرا این ماده مغذی برای تكامل مناسب پانكراس جنین ضروری است.

همچنین مادر باید برای رشد بیشتر مغز كودك كه در حدود ماه ششم بارداری رخ می‌دهد، آماده شود.

در سه ماه آخر بارداری، مغز كودك به سرعت رشد خواهد كرد (در هنگام تولد، به میزان 25 درصد اندازه مغز بالغین خواهد بود).

مغز از 60 درصد چربی تشكیل شده است كه نیمی از آن به صورت اسید چرب دكوزاهگزانوئیك اسید (DHA) – یك اسید چرب امگا-3 بلند زنجیره – است.

مادر باردار، نیازمند مصرف مقدار زیادی از این اسیدهای چرب ضروری است، كه در ماهی‌های چرب یافت می‌شوند و برای تكامل مغز، شبكیه چشم و سیستم عصبی جنین حیاتی می‌باشند.

همچنین این اسیدهای چرب در به دنیا آوردن كودكی با وزن بیشتر (مناسب‌تر و نه خیلی سنگین) و كاهش احتمال تولد كودك نارس كمك می‌نمایند.

توصیه شده است كه از ماهی‌های چرب در رژیم غذایی به مقدار مناسب استفاده شود. این امر به ویژه در دوران بارداری بسیار مهم است.

ماهی‌های ساردین و سالمون كنسرو شده نیز منابع خوبی از اسیدهای چرب امگا-3 محسوب می‌شوند.

از منابع دیگر این ماده مغذی، لوبیای سویا، توفو، بادام، گردو، فندق، تخم آفتابگردان، گلرنگ و روغن‌های آنها و تخم‌مرغ را می‌توان نام برد.

برای استفاده حداكثر از امگا-3 موجود در ماهی، به مقدار فراوان از مواد غذایی غنی از آنتی‌اكسیدان‌ها از قبیل ویتامین‌های C، E، كاروتنوئیدها و سلنیوم مصرف نمایید.

آنتی‌اكسیدان‌ها میتوانند از تخریب اسیدهای چرب حساس ماهی در برابر اكسیداسیون محافظت كنند. از منابع آنتی‌اكسیدان‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

كیوی و توت فرنگی تازه، سرشار از ویتامین C می‌باشند.

آواكادو و مغزدانه‌ها، حاوی ویتامین E فراوان هستند.

فلفل‌ها، حاوی مقدار زیادی ویتامین C و كاروتنوئیدها می‌باشند.

همچنین، كاروتنوئیدها در سایر سبزی‌ها و میوه‌های رنگی مانند هویج، گوجه‌فرنگی و انبه یافت  می‌شوند.

مغزهای برزیلی، سرشار از سلنیوم می‌باشند.

در صورتی كه تمایلی به مصرف ماهی ندارید، ممكن است به مصرف مكمل‌های روغن ماهی حاصل از ماهی‌های چرب نیاز داشته باشید.

در طول دوران بارداری، روغن‌های كبد ماهی را بدون نظر پزشك مصرف ننمایید، زیرا ممكن است حاوی میزان بالایی ویتامین A باشند و سبب بروز مسمومیت با ویتامین A گردند.

 

برچسب ها: تغذیه و بارداری، تغذیه و حاملگی، تغذیه و سه ماهه دوم بارداری، نیازهای غذایی جنین، تغذیه مناسب جنین، تغذیه مناسب حاملگی، برنامه غذایی مناسب بارداری تعداد بازديد: 1469 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز