Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 11:38

10
دی
کم نوشیدن مایعات؛ از عوامل اصلی زایمان زودرس

کم نوشیدن مایعات؛ از عوامل اصلی زایمان زودرس

همه شما از فواید نوشیدن مایعات و به ویژه آب آگاه هستید. این امر در بارداری از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است تا جایی که تحقیقات نوشیدن کم مایعات را از علل اصلی زایمان زودرس دانسته‌اند.

نتایج تحقیقاتی که شرکت آب‌های دماوند با همکاری انستیتو تحقیقات تغذیه ایران انجام داده، نشان می‌دهد 25 درصد زنان تهرانی در روز کمتر از 1.2 لیتر مایعات مصرف می‌کنند، در حالی که بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، سرانه مصرف مایعات برای مردان 2.9 لیتر در روز و برای زنان 2.2 لیتر است این رقم برای زنان باردار به 2.5 لیتر در روز و برای زنان شیرده به 2.8 لیتر افزایش می‌یابد.

نقش نوشیدن آب در سلامت مادر و جنین

دکتر احمد مرتضوی، متخصص زنان و زایمان، در خصوص اثرات کمبود آب در زنان باردار می‌گوید: «نوشیدن مایعات سالم ‌باعث دفع سموم بدن می‌شود و درنتیجه از بروز هرگونه عفونتی در بدن مادر جلوگیری می‌کند.

از عوارض کم نوشیدن آب، می‌توان به احساس خستگی، گرفتگی عضلات، سردرد، بی‌حوصلگی و احساس تهوع اشاره کرد.

باید توجه داشت که زنان باردار بسیار بیشتر از سایرین در معرض یبوست و عفونت مجاری ادرار قرار دارند، و مصرف کم مایعات و درنتیجه کم ادرار کردن، عواملی هستند که باعث عفونت مجاری ادرار می‌شوند.

عفونت مجاری ادرار مخصوصاً در سه ماهه سوم حاملگی می‌تواند موجب زایمان زودرس شود. از این رو نوشیدن حداقل هشت لیوان آب در روز به مادران توصیه می‌شود.»

 

دکتر مرتضوی درباره رابطه مصرف آب و سلامت جنین ادامه داد: «در دوران بارداری، میزان خون مادر حدود یک لیتر افزایش می‌یابد تا جنین بتواند غذا و اکسیژن کافی دریافت کند.

این میزان افزایش با نوشیدن مایعات سالم و آب تأمین می‌شود. مادر با نوشیدن آب می‌تواند مایعات بیشتری را ذخیره کند که این امر به سلامت جنین کمک خواهد کرد.»

از دست دادن میزان بیشتر آب بدن در دوران شیردهی

بر اساس پژوهش‌های کارشناسان تغذیه شرکت دنون، یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان صنایع غذایی و پیشرو در تولید آب‌های بسته‌بندی در جهان، زنان در دوران شیردهی به‌طور متوسط روزانه 750 میلی‌لیتر شیر به نوزادان خود می‌دهند که حدود 87 درصد این میزان را آب تشکیل می‌دهد.

از این رو به مادران به ویژه در شش ماهه اول دوران شیردهی توصیه می‌شود که حتماً یک لیتر آب بیشتر بنوشند تا بتوانند میزان آب ازدست‌رفته بدن را جبران کنند.

راحت‌ترین راهکار برای مادران، در دوران بارداری و شیردهی، همراه داشتن یک بطری آب است تا بتوانند در طول روز این میزان کمبود آب را جبران کنند.

زنانی که در زمان بارداری نمی‌توانند مزه طبیعی آب را تحمل کنند، بهتر است با افزودن چند قطره مرکبات مانند پرتقال یا لیمو در آب، آن‌ را مزه‌دار کنند تا در طول روز میزان آب بیشتری بنوشند و به این ترتیب از کم آب شدن بدن خود جلوگیری کنند.

برچسب ها: علل زایمان زودرس، بارداری سالم، سلامت مادر و جنین، نوشیدن مایعات در بارداری، فواید نوشیدن آب در حاملگی، سرانه مصرف مایعات، کم نوشیدن مایعات در بارداری و زایمان زودرس تعداد بازديد: 976 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز