Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
شنبه 15 اردیبهشت 1403 - 11:30

10
خرداد
درمان یبوست در دوران بارداری

درمان یبوست در دوران بارداری

گاهی تورم زیاد ناشی از بواسیر (همورویید) یا بهبود زخم می‌تواند اجابت مزاج را دشوار کند. اگر مدفوع نرم باشد، مشکل زیادی ایجاد نمی‌شود. اگر درد یا تورم به عنوان یک مشکل باقی بماند، باید پزشک شما را ببیند.

 

یبوست (مشکل در اجابت مزاج) یکی از مشکلات پس از زایمان است به خصوص برای مادرانی که پیش از زایمان نیز به آن دچار بوده‌اند. بسیاری زنان اواخر بارداری مشکلاتی را در اجابت مزاج تجربه می‌کنند که ممکن است به این دلیل باشد که جنین وارد لگن شده است و فضای کافی در لگن وجود ندارد. 2 یا 3 روز پس از زایمان ممکن است اجابت مزاج وجود نداشته باشد که هر چند طبیعی است ولی ممکن است یبوست تلقی شود. این کاهش حرکات روده چند دلیل دارد: اول روده بزرگ معمولا در فرایند زایمان و دنیا آمدن بچه تخلیه می‌شود؛

دوم اکثر مادران در طول زایمان و دنیا آمدن نوزاد چیزی نمی‌خورند؛ سوم، برگشت به خوردن طبیعی 2 تا 4 ساعت پس از دنیا آمدن نوزاد به تاخیر می‌افتد و اگر بیهوشی استفاده شده باشد با تاخیر بیشتری انجام می‌گیرد. این تاخیر در حرکات با تمایل زنان به عدم اجابت مزاج به دلیل ترس از درد ناشیب از تورم ناحیه شرمگاهی تشدید می‌شود. استفاده از رژیم پرفیبر نامحلول و مایعات فراوان و برگشت زودهنگام به فعالیت‌های معمول می‌تواند به حفظ حرکات طبیعی روده کمک کند.تابلوی زیر را ببینید تا تصمیم بگیرد که آیا لازم است پزشک شما را از نظر یبوست ببیند.

توصیه‌های خانگی

عدم اجابت مزاج یک تا دوروز پس از زایمان امری طبیعی است. برگشت به رژیم معمول اغلب عادت اجابت مزاج پیشین را باز می‌گرداند. اغلب مادران تازه کار فراموش می‌کنند غذا بخورند زیرا نگه‌داری از نوزاد خسته و مشغول‌شان می‌کند. فراموش نکنید که از خود نیز مراقبت کنید.

نرم نگه‌داشتن مدفوع، اولین اجابت مزاج را آسانتر می‌کند. برای اطمینان از قوام نرم مدفوع، خوردن 1 تا 2 قاشق از فرآورده‌های پسیلیوم از روز بعد از زایمان مناسب است. حتما با هر بار مصرف این مکمل‌ها دست کم 25 تا 20 سی‌سی آب یا مایعات بنوشید.

گاهی تورم زیاد ناشی از بواسیر (همورویید) یا بهبود زخم می‌تواند اجابت مزاج را دشوار کند. اگر مدفوع نرم باشد، مشکل زیادی ایجاد نمی‌شود. اگر درد یا تورم به عنوان یک مشکل باقی بماند، باید پزشک شما را ببیند.

استفاده منظم از مسهل‌هایی که بدون نسخه قابل تهیه هستند، فکر خوبی نیست. از تنقیه پیش از بهبود زخم‌ها باید پرهیز کرد. شربت شیر منیزیم (30 سی‌سی یا دوقاشق پر غذاخوری) می‌تواند کمک کننده باشد و می‌توان یک یا دوبار در روز مصرف کرد.

استفاده از مایعات فراوان و رژیم غذایی حاوی فیبر و موادی مثل آلو، انجیر و خاکشیر می‌تواند کمک کننده باشد.

 

برچسب ها: یبوست، بیماری دوران بارداری، بیماری یبوست، یبوست در بارداری، دوران باداری، 9 ماه بارداری، اختلالات یبوستی تعداد بازديد: 1601 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز