تحریریه زندگی آنلاین- گروه كودك سالم
مادرانی كه در دوران بارداری به طور مرتب از تلفن همراه استفاده میكنند، احتمال تولد یك كودك شیطان و پر جنب و جوش در آنها به طور قابل توجهی افزایش مییابد. برخی از پزشكان نیز معتقدند اشعههای ساطع شده از گوشیهای همراه میتواند به مغز جنین آسیب برساند و منجر به مشكلات رفتاری نوزاد شود.
در این مقاله، در مورد تأثیر استفاده از تلفن همراه در زنان باردار و كودكان تا سن هفت سالگی بحث خواهیم كرد. استفاده مكرر از تلفن همراه خطر مشكلات رفتاری را در كودكان افزایش میدهد و البته بعید است كه مادران بتوانند تا سن هفت سالگی كودكشان، از تلفن همراه دوری كنند.
پژوهشها نشان میدهد كه این وسیله برای كودكان مضر نیست، اما بهتر است اقدامات احتیاطی صورت گیرد. وزارت بهداشت به والدین توصیه میكند كه كودكان فقط باید در صورت لزوم و اهداف ضروری از تلفن همراه استفاده كنند و تمامی امكانات كوتاه و غیرضروری آنها كنترل شود.
ارتباط میان تلفن همراه و مشكلات رفتاری كودكان
استفاده از تلفن همراه در دوران بارداری و دوران كودكی تا سن هفت سالگی با مشكلات رفتاری ارتباط مستقیم دارد. پژوهشگران میگویند، كودكان به طور بالقوه در معرض آسیبهای ناشی از محیط زیست قرار دارند؛ زیرا استفاده از تلفن همراه در دهه گذشته به طور قابل توجهی افزایش یافته و به همان نسبت مشكلات رفتاری كودكان نیز بیشتر شده است.
در تحقیقاتی كه انجام گرفت بیش از 100 هزار خانم باردار شركت داشتند.كه در آغاز با تمامی خانمها، چهار بار مصاحبه تلفنی صورت گرفت (دوبار در دوران بارداری و دو بار در عرض 18 ماه پس از زایمان) و از آنها در مورد عوامل مختلف، همچون شیوه زندگی و عادات غذایی و محیط زیستشان سوالاتی پرسیده شد.
وقتی كودكان آنها به سن هفتسالگی رسیدند، از مادران در مورد سلامت بچهها سوال شد و اینكه آیا آنها و یا كودكشان از تلفن همراه استفاده میكنند و یا آیا در كیف دستی و یا جیبشان هر نوع تجهیزات الكترونیكی وجود دارد یا نه (مثل هندزفری، موبایل و ...). در این پرسشنامه به جزئیات زندگی، شرایط زندگی و بیماریهای دوران كودكی نیز پرداخته شد و براساس این اطلاعات رفتار كودكان به سه گروه عادی، میانه مرز و غیرعادی، طبقهبندی گردید.
بیش از 35 درصد كودكان در سن هفت سالگی و كمتر از 1 درصد آنها كمتر از یك ساعت در هفته از تلفن همراه استفاده میكردند و 18 درصد مادران كه خودشان در دوران بارداری از تلفن همراه استفاده میكردند، امروزه كودكانشان نیز از آن استفاده میكنند.
كمتر از تلفن همراه استفاده كنید؟
این پژوهش نشان داد كودكانی كه مادرانشان در دوران بارداری از تلفن همراه استفاده میكردند، بیش از سایر كودكان به مشكلات و اختلالات رفتاری دچار شدند و كودكانی كه در سن هفت سالگی خودشان شخصاً از این وسیله استفاده میكنند نیز نسبت به سایر كودكان، دارای مشكلات رفتاری بیشتری هستند و كسانی كه هم خودشان و هم مادرانشان در دوران بارداری از تلفن همراه استفاده میكنند، به مشكلات بسیار بزرگتری دچار خواهند شد و رفتار آنها غیرعادی خواهد بود.
رفتار كودكان به عوامل مختلفی بستگی دارد. استفاده از تلفن همراه توجه مادر را به كودك كاهش میدهد و همین موضوع در روند تربیت او مؤثر خواهد بود. مطالعه اخیر از سازمان بهداشت جهانی نشان میدهد كه هیچ ارتباطی میان استفاده از تلفن همراه و سرطان مغز و آسیبهای سیستم عصبی وجود ندارد؛ با این حال ابهامات زیادی در این زمینه وجود دارد و مشاوران بهداشت معتقدند كه استفاده از این وسیله برای كودكان و خانمهای باردار باید كنترل شده باشد.