سیده فاطمه ذوالقدر؛ نماینده مجلس
روز پنجم جمادیالاولی، روز میلاد بانویی است که بهعنوان الگو و اسوه برای همه زنان و مردان آزاده، آزادیخواه و ظلمستیز در همه زمانها مطرح است.
زینب کبری(س) تحت تربيت پدر و مادری بزرگوار، جامع همه کمالات و صفات پسندیدهی ایشان بودند. ایشان، الگویی ایده آل است؛ زنی که برای هر کاری برنامه دارد و باصلابت و شجاعت تصمیمگیری میکند و در راه حق و نیل به حقيقت از هيچ تلاشی فروگذار نمیکند، تسليم نمیشود و در مسیر باورهایش از عزیزترین داشتههایش می گذرد.
پاکی و تقوا، دانایی و معرفت، شجاعت و شهامت، انجام فعالیتهای سیاسی وامداد رسانی به انسانها و توجه به خانواده از ویژگیهای زینب کبری (س) محسوب میشود و لذا هر فردی از خانواده تا جامعه و در مسائل علمی و سیاسی و ارزشهای اخلاقی میتواند به زندگی آن حضرت، تأسی جوید.
حضرت زینب(س) از نظر روحی و سعه صدرو قدرت تحمل در حدّ عالی و درجات بالا قرار داشتند؛ انجام مسئوليت خطیر و مهم پیامرسانی عاشورا، خود، گویای روح بزرگ و توان غیرقابل وصف و رشد سیاسی و آگاهی این بانوی والامقام است.
به تعبیر مقام معظم رهبری، اینگونه نبود که یک عده مستمع جلوى حضرت زینب نشسته باشند، گوش فراداده باشند و ایشان هم مثل یک خطیبى براى اینها خطبه بخواند.
یک عده دشمن، نیزهداران دشمن دوروبرشان بودند، یک عده مردم مختلفالحال هم حضور داشتند.
حضرت زینب کبرى با این عده ناهمگون و غیرقابلاعتماد مواجه است، اما محکم حرف میزند. بابیان قوى و با کلمات رسا، آنهم در شرایطی دشوار، صحبت میکند.
انقلاب نبوی و علوی را آسیبشناسی مینماید. او زن تاریخ است؛ این زن است که الگوست؛ الگو براى همهى مردان وزنان بزرگ عالم.
بررسی و مطالعه تاریخ و مرور ابعاد شخصیتی زنان بزرگی چون حضرت زینب(س)، زنان جامعهی امروز را از بیهویتی و سرگردانی بیرون خواهد آورد و ارزش واقعی و توانایی زن را به آنان یادآور میشود؛ چنانکه شخصیت ایشان، بیانگر کرامت زن و ارزش و توانایی اوست؛ تا جایی که آن حضرت کاری میکند که در مسیر سرنوشت بشریت تأثیری شگرف میگذارد.
در این میان شناساندن و تبیین شخصیت این بانوی بزرگ، مسئولیت نهادهای فرهنگی است.
در جامعهای که زنان به دنبال شناخت خود و کسب علم و دانش ، خواهان فعالیتهای اجتماعی میباشند، بیش از هر زمان دیگری نیاز به شناخت مسیر صحیح زندگی فردی و اجتماعی خود دارند.
از سویی برخی رسانهها و شبکههای مجازی نیز با تبلیغات و نمایشی سخیف از شخصیت زنان، در پی تخفیف زن و جایگاهش میباشند.
لذا این مسئولیت نهادهای فرهنگی است که به مدح و بزرگداشت در روز میلاد و وفات آن حضرت بسنده نکنند و به دنبال تداوم آموزش، تبلیغ و روشنگری واقع بینانه و ارتقای جایگاه زنان جامعه باشند.
ضمن تبریک این روزبه همه پرستاران که متعهدانه، شب و روز در حال خدمترسانی در مراکز درمانی هستند، امیدواریم که همه، در انجام وظایفمان، زینب گونه بکوشیم و ایمان، استقامت و روشنگری ایشان را فرا روی خود قرار دهیم.