Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
دوشنبه 5 آذر 1403 - 09:29

5
دی
پلاسما تراپی چیست وچه کاربردهای دارد؟

پلاسما تراپی چیست وچه کاربردهای دارد؟

حتماً تابحال با شیوه های زيادي برای زیبا ساختن پوست و جوانسازی پوست صورت و بدن اشنا شده اید. در این مطلب یکی از جديدترين و بهترین شیوه های جوانسازی پوست را به شما معرفی خواهیم کرد.

پلاسما( Plasma) چیست؟

مواد پیرامون ما یا گاز هستند، یا مایع و یا جامد. ولی حالت چهارمی از ماده وجود دارد که پلاسما( گاز یونیزه شده) نامیده می شود و خصوصیت های خاصی دارد.

 

پلاسما دارای ذرات باردار مانند الکترون، یون و رادیکالهای ازاد است که انرژی جنبشی بسیار بسیار بالایی دارند و هر موقع در تماس با سطحی قرار گیرند سلول های آنرا فرازش یا تصعید می کند.

 

پلاسما تراپی چیست؟

نوک دستگاه پلاسما در فاصله 1 الی 2 میلی متری از سطح پوست نگه داشته می شود و پرتاب متعدد ذرات پلاسما در محل درمان انجام می شود. درصورتی که نوک دستگاه پوست را لمس کند، دستگاه سریعاً برداشته خواهد شد تا از اسیب جلوگیری شود. با این حال، به احتمال زیاد گرما و ناراحتی در ناحیه درمان را حس خواهید کرد. درمان تنها بین 10 تا 60 دقیقه باتوجه به اندازه ناحیه درمان طول خواهد کشید.

 

پلاسما تراپی یک روش درمانی غیر لیزری است که با استفاده از یک دستگاه ارائه کننده انرژی بصورت پلاسما، برای جوانسازی پوست، بهبود خطوط صورت و چروک ( ریتیدها) و ترميم تغییرات پوستی ناشی از اشعه UV( افتاب سوختگی – photoaging) کاربرد دارد. دستگاه پلاسمای زیبایی نخستین تکنولوژی غیر لیزری است که به وسیله FDA تائید شده است و از لحاظ بالینی ثابت شده است که میتواند با استفاده از انرژی پلاسما، باعث احیاء و بازسازی پوست شود.

 

از فواید این شیوه فراگیر بودن آن است، به این معنی که محدودیت سنی، رنگی و جنسیتی ندارد. این درمان برای سن 35 تا 55 سال مناسب بوده ولی برای تمام سنین پاسخ دهی داشته و مناسب است. همچنين این درمان نسبت به درمانهای مشابه مثل هایفو تراپی عارضه های جانبی کم تر داشته و به وسیله اپراتور قابل اجرا است.

 

پلاسماتراپی چیست, عوارض پلاسما تراپی

 

کاربردهای پلاسما تراپی به شرح زیر است.

لیفت صورت

لیفت پوست گردن

درمان چین و چروک

رفع غبغب

رفع ناهمواری های پوستی

بهبود رنگ پوست 

کاهش ترک های شکمی ناشی از سزارین و چاقی

رفع افتادگى پوست شکم

لیفت پلک

رفع خطوط زیر چشم

کاهش عمق خط خنده

رفع خطوط ریز دور لب

برطرف کردن لک های حاصل از افتاب سوختگی

پاک کردن تتو های آرایشی

لیفت بینی

سفت کردن پوست شل شده

درمان رگ های عنکبوتی و رگ های سطحی پوست

ازبین بردن خال، زگیل، اسکین تگ یا منگوله های پوستی

رفع جای جوش

 

تعداد جلسات مورد نیاز برای جوان سازی 4 تا 6 جلسه به فاصله یک ماه است و اثرات آن وابسته به لایف استایل، سن و ژنتیک بین 1/5 تا 2 سال ماندگار هست.

 

بهبودی و دوره بعد از درمان  پلاسماتراپی

درمان های PSR1 کم انرژی ممکن است سبب قرمزی خفیف پوست شود که ۲ الی ۳ روز طول میکشد تا از بین برود. بعضی وقت ها ممکن است پوسته پوسته شدن پوست اتفاق بیفتد، زیرا پس از درمان، پوست مرده با پوست جدید جایگزین می شود.

 

درمان های PSR با انرژی بالا باعث قرمزی خفیف تا متوسط ​​پوست و قهوه ای شدن و ریختن یا پوسته پوسته شدن در طی ۵ تا ۱۰ روز پس از درمان می شود. در این موقع به بیماران توصیه می شود که برای جلوگیری از زخم شدن، پوست کهنه یا مرده خویش را نکنند.

 

در طول دوره بهبودی و چند ماه بعد از درمان، توصیه می شود که محل درمان با استفاده از یک کرم ضد افتاب مرطوب با SPF حداقل ۵۰+ نگهداری شود. همچنين باید از لباس ها و کلاه های محافظ استفاده شود.

 

معمولاً نتایج درمان، سریع اتفاق می افتند ولی کم کم در طی زمان روند بهبودی بیمار پیشرفت می کند. پژوهش های بالینی نشان می دهد که پیشرفت بهبودی حداقل تا یک سال بعد از درمان ادامه دارد.

 

پلاسماتراپی چیست, عوارض پلاسما تراپی

 

 

عوارض پلاسما تراپی

تا به حال هیچ عوارض جانبی عمده ای گزارش نشده است. بعضی از اثرات و عوارض جانبی که ممکن است رخ دهد، به خصوص بعد از درمان با سطح بالای انرژی عبارتند از:

 

پوست ریزی بی اندازه ( پوسته پوسته شدن، لایه لایه شدن) و ایجاد یک لایه سفت بر روی پوست

 

قرمزی و تورم تا یک هفته بعد از درمان ادامه دارد که این امر میتواند با استفاده از بسته یخ در فواصل ۱۰ دقیقه ای برای ۲۴ ساعت اول بهبود یابد. این قرمزی در بیمارانی که PSR3 را با دو پاس انرژی بالا دریافت نموده اند ، میتواند تا ۶ تا ۸ هفته بعد از درمان ادامه یابد.

 

مراحل پلاسما تراپی چگونه است؟

پس از مشاوره ای که در آن شما توقعات خویش را برای درمان عنوان می کنید و معلوم شد که پلاسما تراپی، درمان مناسبی برای شما است یا خیر، شما فرم رضایت نامه ای را امضاء خواهید کرد. پزشک برای مقایسه، قبل و بعداز درمان، از شما تعدادی عکس خواهد گرفت.

 

معمولاً در این شیوه از بی حسی موضعی بصورت تزریق یا کرم بی حسی، بسته به ناحیه ی درمانی، استفاده می شود. به عنوان مثال ، برای برداشتن خال، معمولاً از تزریق بی حس کننده و در لیفت پلک معمولاً از کرم بی حس کننده استفاده می شود. برای تأثير بی حسی تقریباً 30 دقیقه زمان لازم است. زمانیکه درمان شروع می شود، حس حرارت و گرما خواهید داشت و نواحی که پوست نازک تری دارند، مثل پوست اطراف چشم، معمولاً حس ناراحتی بیشتر است.

 

دوره نقاهت پلاسما تراپی چه قدر است؟

در این شیوه اکثر اشخاص میتوانند در همان روز به فعالیت های عادی خویش بازگردند و احتیاج به استراحت زيادي نیست.

 

پلاسما تراپی صورت

پس از درمان، مقدار کمی حس گرما، مثل یک احساس افتاب سوختگی و قرمزی و کمی پوسته سیاه رنگ در جایی که تحت درمان قرار گرفته است، وجود خواهد داشت. این پوسته ها در عرض 5 الی 7 روز بهبود می یابند. ممکن است بسته به محل درمان، تورم وجود داشته باشد، ولی این تورم در عرض چند روز رفع می شود.

 

پلاسما تراپی برای این اشخاص توصیه نمی شود:

بیماران دیابتی

بیماران مبتلا به کلاژن عروقی

شخص مبتلا به سرطان 

بیماران مبتلا به صرع

خانم های حامله

بیمارانی مبتلا به عفونت های ویروسی

در صورتی که ناحیه موردنظر برای درمان طی دو سه ماه گذشته پوسته پوسته شده باشد.

در صورت حضور ایمپلنت های فلزی در نواحی نزدیک به منطقه درمانی

 

منبع: بیتوته

برچسب ها: مزایای پلاسماتراپی، پلاسما تراپی، پلاسما تراپی بینی، پلاسما تراپی پلک، پلاسما تراپی شکم، پلاسما تراپی خط خنده تعداد بازديد: 476 تعداد نظرات: 1

نظرات

  • تشکر از مطلب مفیدتون همچنین آر اف جهت جوان سازی رو هم از چندین نفر شنیدم ک انجام دادن و راضی بودند و گفتند سرپایی بوده و بدون هیچ درد و عارضه ای و مدتش تا نه ماهه .

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز