استرس هاي قبل از ازدواج هم بر عروس تاثير دارد و هم بر داماد؛ اما به شکل هاي گوناگون. اگرچه استثناهايي هم وجود دارد . با اين حال مردها معمولاً استرس را دروني مي کنند و آرام و کم صحبت مي شوند و يا ارتباطشان با ديگران کم مي شود ولي خانمها به شکل هاي بيروني تري با اين استرس مبارزه مي کنند.
استرس طبيعي که گاه ویرانگر است
استرس قبل از ازدواج امری طبيعي است و هر جوانی، آن را بسته به وضعیت زندگی تا به زمان ازدواجش تجربه خواهد کرد، ولی گاه امکان دارد شدت بسیار این استرس منجر به بروز مشکلات و اختلافاتی بین زوج ها شود.
معمولاً زوجی که حس استرس ميکند بسیار حساس و اسیب پذیر است و هنگامی که طرف مقابل متوجه این حال نباشد و وی را درک نکند، امکان دارد تضادهای به وجود آمده منجر به سو تفاهم شده و ایجاد آزردگی نمایند اگر چه گاهی هم امکان دارد جنگ و دعواها به مانند مشکلات حاد و لاینحلی به نظر آیند که سبب بر هم خوردن روابط زوجین شود.
آماده سازی ازدواج، پر استرس ترین دوران
چارچوب زمانی و وضعیت خاص زمان قبل از ازدواج، کنار امدن مضطربانه قبل از ازدواج را مشکل ميکند ، زیرا دوره اماده سازی ازدواج، استرس ها و سختی های خاص خود را دارد، معمولاً، در این زمان، اغلب زوج ها کاملاً درگیر برنامه هاي جشن عروسي و ماه عسل، کرایه منزل، تهیه جهیزیه و... هستند. از طرف ديگر، وقوع مسایل و سختی های مالی و خانوادگي پيش بيني نشده و نبودن فرصت و زمان کافی براي استراحت و کنار امدن با سختی های، منجر به تشدید استرس قبل از ازدواج ميشود .
از مشکلات و مشقات غول نسازید
شما و شریک زندگی تان آدم های کاملی نیستید و هیچوقت نمی توانید فرد کاملی را پیدا کنید. سختی ها و مشقات اجزای جدانشدنی زندگی هستند. ازدواج موفق نیازمند تلاش زیاد دوجانبه است و براي کامل کردن آن باید از زندگی خود براي آن مایه بگذارید. خيلي ها با امیدها و آرزوهای واهی ازدواج ميکنند و زمانیکه زندگی روی جدّي اش را به آن ها نشان ميدهد ، تصمیم به خراب کردن ساخته های شان می گیرند و به جدایی فکر ميکنند . خودتان را براي عبور از پیچ و خم های زندگی آماده کنید.
درصورتی که خیال می کنید بعد ازدواج تمامی چیزها باید خوب و در جای خود باشد، کاملاً اشتباه می کنید. سوءتفاهم، اختلافات و دعوا، تفاوت در عقیده ها و سلیقه ها و... بین تمامی زوج ها به وجود ميايد . اما با سعی براي پیدا کردن راههای هماهنگ شدن با همسر و پیدا کردن شیوه هایی براي غلبه بر این سختی های میتوانید ازدواج موفقی براي خود رقم بزنید. بدین ترتیب کسب دیدگاه منطقی در خصوص ازدواج از راههای اصلی غلبه بر ترس از ازدواج است.
خودتان را با زندگی مشترک وفق دهید
یکی ديگر از عوامل استرس زای قبل از ازدواج در زوج های جوان، عدم سازش و تطبیق با مبحث ازدواج است. گاهی وقت ها اشخاص حس ميکنند با آغاز زندگی مشترک، ديگر استقلال خود را از دست داده و بازیچه دست فرد دیگری خواهند شد؛ بدین ترتیب بعد از ازدواج، طرف مقابل را نادیده گرفته و تلاش ميکنند عقیده ها و خواسته های خود را به وی تحمیل کنند.
در این مواقع بهترین راه براي کاهش استرس این است که در مراسم خواستگاری دو طرف بنشینند و رودررو، مستقیم و بدون مداخله سایرین در خصوص زندگی مشترک آينده خود گفتگو کنند و باهم در مورد جزییات زندگی، حد و مرزهای آن، شرح وظیفه ها و اختیارات شان حرف بزنند و به سازش برسند.
يکي از مهم ترين رويکردهاي درماني براي از بين بردن اضطراب و استرس زوج هاي جواني که در دوران عقد و نامزدي هستند، تغيير نگرش و نگاه اشخاص است. اما پرورش توانمندي هاي فردي هم به شما کمک مي کند تا ارام تر شويد. انجام هر روشي که در اين فاصله شما را ارام کند براي از بين بردن استرس دوران نامزدي و عقد مؤثر است. آهنگ گوش کردن، پياده روي و... از جمله اين روشها هستند.
اما انجام ورزش هاي منظم و پی در پی از جمله يوگا هم مي تواند به شما کمک کند تا استرستان را مهار کنيد و سطح سلامت رواني تان را افزايش دهيد. يادتان باشد در هر مرحله اي از زندگي که باشيد، سلامت رواني مايه ارامش بيشتر و رسيدن به موفقيت است.
روان درماني و دارودرماني شیوه هايي هستند که روان شناسان و روان پزشکان براي مبارزه با استرس هاي شديد يا ادامه دار پيشنهاد مي کنند. درصورتی که استرس خيلي شديد باشد و بر کيفيت زندگي و ارتباطات بين فردي تاثيربگذارد، زوج جوان حتما بايد به مراکز درماني مراجعه کنند و تحت درمان قرار گيرند.
منبع : بیتوته