در زندگی مشترك مراقب رفتار خود باشيد
در زندگی مشترک مسائل بسیاری قابل بررسی و تامل است آنچه مسلم است زن و مرد با رفتار و عملکردشان تاثیر فراوانی بر زندگی یکدیگر میگذارند گاهی مسائلی به ظاهر ساده سرنوشت و آینده دو نفر را به یكدیگر گره زده و خوشبختی و سعادت آنان را رقم میزند و یا سبب برهم ریختگی تعادل و ایجاد تنش در زندگیشان میگردد توجه به برخی مسائل و حواشی به ظاهر ساده و جزئی گاهی لازم و ضروری به نظر میرسد مسلماً افراد متاهل به خوبی بر این امور و مسائل واقف هستند.
رعایت اصول و نكاتی برای داشتن زندگی موفق
رعایت برخی اصول و نكات برای داشتن زندگی موفق، كارآمد و آرام ضروری و لازم به نظر میرسد به عنوان مثال آموختن روشهای سازگاری، رویارویی و حل جزئیات کمک بسزایی به زوجین میکند. یكی از مسائلی كه باید بدان توجهی فراوان نمود نوع برخوردی است كه هر یك از زوجین با جنس مخالف خود در اجتماع، محیط كار و یا در بین اقوام و فامیل دارد. گاهی برخی از این برخورد و رفتارها در نظر همسر ناخوشایند جلوه كرده و سبب آزار و رنجش وی میگردد و منجر به سوتفاهم و در پی آن ایجاد تنش میگردد. نوع روابط با اطرافیان و مخصوصاً با جنس مخالف، در هر اجتماعی از مسائل بسیار با اهمیت است كه سبب بسیاری از تنشهای بین زوجین میگردد و آنان را از لذت بردن از زندگی مشتركشان و با هم بودن دور میکند. زنان و مردان بسیاری به خاطر همین مسئله زندگی خود را دست خوش تنش و آسیب قرار دادهاند. در صورتی كه با كمی درایت و رعایت حقوق و عدالت به راحتی میتوان در این خصوص به توافق رسید و نظر همسر را در این مورد جلب نمود. در برخی موارد این مسئله در حد یك حساسیت كوچك و
بی اهمیت است، چنانچه به آن اهمیتی داده نشود روز به روز گستردهتر شده و مشكلات بسیاری در روابط زن و مرد ایجاد میكند گاهی منشاء حساسیتها ناشی از رفتارهای ناشیانه یكی از زوجین و یا بر انگیختن حسادت یكدیگر و یا تفاوتهای فرهنگی و خانوادگی زن و مرد است. در زمان وقوع این نوع برخوردها بهترین و ضروریترین كار در میان گذاشتن رفتار، برخوردها و مواردی است كه از سوی همسر نسبت به سایر افراد جنس مخالف ابراز و سبب رنجش و نارضایتی شریك زندگی میگردد.
موفقترین زندگی
طبیعی است در سالم و موفقترین زندگیها نیز زوج ها در مواردی با یكدیگر تفاهم نداشته و یا ناخودآگاه رفتارهای آزاردهنده و ناراحت كننده از خود نشان میدهند، گاهی هدف طرف مقابل آزار همسر نبوده و ممكن است با بیان صحیح موضوع و دریافت جوابی مشخص و قانع كننده سوءتفاهمات برطرف میگردد. در این مواقع وظیفه فردی كه مورد انتقاد از جانب همسر قرار گرفته این است كه جهت رفع سو تفاهم بكوشد و به صورت منطقی موضوع را حل و فصل نماید.
تفاوتهای شخصیتی
متاسفانه به دلیل برخی تفاوتهای شخصیتی برخی از افراد از پذیرفتن سخنان شریك زندگی خود حتی در زمانیكه به خوبی میدانند حق با وی است ممانعت نموده و حال به هر دلیلی سعی در انكار و یا محكوم كردن طرف مقابل به شكاك و منطقی نبودن مینمایند در این مواقع حتی اگر زن و یا مرد موفق به اثبات و یا رسیدن به توافق در این خصوص نشود بهترین راه حل مراجعه به مشاور و متخصصان روانشناسی جهت دریافت راهكار میباشد. در نهایت حتی اگر زن و یا مرد موفق به رسیدن به توافق با همسر چه از طریق بیان خواسته و یا حتی متخصصان نشود میتواند مطمئن باشد كه تمامی تلاش خود را برای حفظ و نگهداری رابطه و زندگی مشترك نموده است مسلماً بیان نمودن بهتر از سكوت اختیار كردن است. نباید فراموش کرد نوع بیان احساسات نسبت به رفتار شریک زندگی باید به گونهای محترمانه و عاری از هرگونه تحقیر و سرزنش باشد. اگر فردی احساس کند طرف مقابل به وی شک داشته و به طعنه و توهین متوسل شده است مسلماً قادر به پذیرش موضوع نبوده و نه تنها مسئله حل نمیشود بلکه تنش بیشتری در روابط ایجاد میگردد.
روشهای استحكام روابط زوجین
همانطور كه ذكر شد تذكر دادن و بیان مواردی كه هر یك از زوجین را میآزارد از اهمیت ویژهای برخوردار است رعایت اصول ذكر شده در ذیل كمك شایانی به استحكام روابط زوجین نموده و روابط عاطفی را بین آنان عمیقتر مینماید:
اجتناب از درخواستهای غیر منطقی و نامعقولانه: فراموش نشود بیان مسئله حتی اگر شریك زندگی ترتیب اثری به آن ندهد بسیار با ارزشتر و مهمتر از سكوت است. آنچه از اهمیت ویژهای برخوردار است بیان انتظاراتی است كه پشتوانه ای منطقی و معقولانه داشته باشد عاری از هرگونه سوء نیت و حسادت. نمیتوان از شریک زندگی انتظار داشت فعالیتهای اجتماعی و دوستانه معقولاش را از دست بدهد.
خواسته و انتظارهای خوشایند و مطلوب نیز با همسر در میان گذاشته شود: به همانگونه که مسائل آزار دهنده بیان میشود در مقابل باید رفتارهایی كه طرف مقابل انجام داده و سبب بوجود آمدن احساس خوب و خوشایندی میگردد نیز بیان شود ذكر نمودن خصوصیات اخلاقی و رفتاری مثبت شریك زندگی تاثیر شگفت انگیزی بر روابط میگذارد و وی را برای جلب نظر شریك زندگی راغبتر مینماید.
هر فردی لازم است رفتار و برخوردهای نامطلوب و ناخوشایند همسرش با سایر افراد از جنس مخالف را تذكر دهد: بسیاری از زوجین از برخی رفتارها و عملكردهای همسرشان در برابر یك جنس مخالف آزرده خاطر میشوند به عنوان مثال شوخیهای مكرر و یا صمیمت بیش از حد با جنس مخالف حال این شخص میتواند از اعضای فامیل، دوستان و یا یك همكار باشد طبیعی است قبل از نشان دادن هر واكنشی و یا قهر كردن بهترین گزینه تذكر دادن است مسلماً چنانچه زن و یا مرد حفظ زندگیاش را اولویت قرار دهد در رفتار و عملكرد خود تغییراتی ایجاد میکند. برخی تصور میكنند بیان كردن این مسائل سبب ایجاد حساسیت بیشتر میشود و در خانواده تنش ایجاد میكند فارغ از اینكه نگهداری این سو تفاهمات در ذهن تاثیرات منفی بیشتری بر روابط میگذارد ممکن است خود شخص هم نداند كه با رفتارش سبب آزردگی همسر و شریك زندگیاش شده است. وظیفه هر زن و مردی است كه جهت استحكام روابط و جلب اعتماد همسر نهایت تلاش خود را نماید البته با مد نظر قرار دادن درخواستهای معقولانه و منطقی.
رعایت احترام و دوری از سرزنش: بهتر است هنگام تذكر دادن به همسر درخصوص نحوه عملكرد و رفتارش از سرزنش، تحقیر و یا حتی بكار بردن الفاظ ناشایست اجتناب شود چنانچه با لحن و گفتار ناخوشایندی درخصوص رنجشها صحبت شود نه تنها مشكلی حل نمیشود بلكه سبب بدتر شدن و تحریك زن و یا مرد برای ادامه به رفتار قبلی میگردد.
رعایت حقوق یكدیگر: رعایت حقوق و احترام به نظرات، عقاید و حتی خواستههای یكدیگر كمك بسیاری جهت صمیمت بیشتر و احترام دوجانبه بین همسران میگردد و در مواقعی كه سو تفاهمی در نحوه رفتار یكدیگر مشاهده نمایند با صمیمت بوجود آمده راحتتر خواهند توانست آن را حل و فصل كرده و رابطهشان را استحكام بخشند.