تحريريه دنياي سلامت
به محض شروع نق زدن همسرتان سعی كنید علت آن را بیابید. شاید به او قول داده بودید كه رأس ساعت 8 شب در خانه باشید و قول خود را فراموش كردهاید! مثلاً برایتان یك كار فوری پیش آمده بود و شما آخر شب خسته و گرسنه به خانه رسیدهاید و حالا باید غرغرهای همسرتان را تحمل كنید. در چنین مواقعی بهترین كار این است كه حقیقت را به او بگویید و سریع از او معذرت خواهی كنید؛ از اینكه نتوانستید او را به خاطر دیر كردن مطلع سازید و چند ساعت بعد از زمان تعیین شده به خانه برگشتهاید.
ممكن است همسرتان باز هم به نق زدن ادامه دهد، ولی میداند كه شما حقیقت را به او میگویید و كمكم با پذیرفتن آن آرام خواهد گرفت. بنابراین یكی از بهترین راهها برای نجات از غرولندهای همسرتان كه از عصبانیت در حال انفجار است، یافتن دلیل عصبانیت اوست.
خودداری از بكار بردن كلمات تند و ركیك
معمولاً در چنین مواقعی مردها نیز از كوره در میروند و شروع به داد و فریاد میكنند و مرتباً به همسر خود میگویند كه با داشتن چنین زندگی پر از نق و نوق احساس بدبختی میكنند و از اینكه همسری غرغرو دارند، به شدت پشیمانند. این وضعیت باعث میشود كه هر یك از زوجها دیگری را متهم كند و او را مقصر به وجود آمدن این شرایط بداند؛ به این ترتیب غرولندها ادامه پیدا خواهندكرد و مشكل حلنشده باقی خواهد ماند.
احتمالاً غرولندهای همسرتان به دلیل شدت علاقه او به شماست كه باعث حساسیت بیش از حد او میشود؛ ولی گاهی اوقات این غرولندها به دلیل مسائل بیاهمیت و ناچیز، مثل بیرون بردن كیسه زباله و یا پرت كردن حوله روی زمین است كه باعث میشود همسرتان فكر كند شما به هیچوجه احساس مسؤولیت نمیكنید.
در چنین مواقعی بهترین كار این است كه قبل از ایجاد وضعیت بحرانی و به وجود آمدن استرس و پرخاشگری، به او بگویید كه فراموش كردهاید آن كار را انجام دهید؛ اگر نه نسبت به مسؤولیتهای خود كاملاً هوشیار و آگاهید.
اثبات خود و جایگاهتان بهعنوان همسر
یكی از مؤثرترین راهها برای برخورد مناسب با همسر غرغرو، این است كه یك بار برای همیشه، جایگاه خود را اثبات كنید. با آرامش و بدون دخالت دادن مسائل عاطفی و احساسی به او بفهمانیدكه در مقام یك همسر باید با شما با احترام و ادب صحبت شود و او را مطمئن سازید كه در زمانی مناسبتر و شرایطی بهتر راجع به این موضوع با هم حرف خواهید زد؛ اما اكنون ادامه بحث باعث از بین رفتن حرمتها میشود. اگر او باز هم به كار خود ادامه داد و بههیچوجه متقاعد نشد، برای مدت كوتاهی خانه را ترك كنید تا او بتواند كمی بر احساساتش غلبه كند.
به حرفهای او گوش دهید
خانم شما غر میزند به دلیل آنكه میخواهد چیزی را به شما بگوید؛ اما شما گوش شنیدن آن را ندارید. به همین دلیل آنقدر غر میزند تا شما صدایش را بشنوید و به او گوش كنید. شاید تنها قصور شما این باشد كه به اندازه كافی روی ارتباط با همسرتان كار نكردهاید و انتظار او را در این رابطه برآورده نساختهاید. راه ارتباطی فقط تا زمانی باز است كه طرف مقابل در لاك دفاعی فرو نرود. در چنین مواقعی غر زدن شیوهای نادرست و بینتیجه برای به دست آوردن نیازهای اصلی، به خصوص نیاز به جلب توجه بیشتر است؛ بنابراین بهتر است به برطرف كردن نیازهای عاطفی همسرتان بیشتر توجه كنید تا از غصهها و نگرانیهای او نیز كم شود و آرام بگیرد.
متأسفانه مردان توجه زیادی به این بخش نمیكنند بار هیجانات منفی همسرتان با حرف زدن با او كاهش مییابد. با مهارت از كلمات مؤثر استفاده كنید. شاید درست گوش كردن به همسر غرغرو در این شرایط بهترین راه برای رهایی از غرولندهای او است. او نیاز مبرم به شنیده شدن حرفهایش دارد تا مطمئن شود شما هستید، دوستش دارید و او را حمایت میكنید.
كمی به او بیتوجهی كنید
اجازه دهید به غرولندهایش ادامه دهد! اگر خوششانس باشید، كمكم شروع به رجزخوانی میكند و بعد از آنكه هیچ پاسخی نشنیدید، خودش آرام میشود. اما شناخت علت نارضایتی و ناخشنودی او اهمیت زیادی دارد. اگر نارضایتی او به دلیل مسائل كاریتان است، بعد از قانع كردنش به او اطمینان دهید كه از این به بعد توجه بیشتری میكنید؛ ولی اگر از رابطهتان ناراضی است، بلافاصله درصدد رفع آن برآیید و اجازه ندهید این نارضایتی رابطهتان را خراب كند. گاهی اوقات نیز میتوانید از روحیه بذلهگویی خود بهره ببرید!
برخی از زنان با شنیدن چند حرف و جمله خندهدارخیلی سریع دست از غرولند برمیدارند. مثلاً یك آیینه جلوی صورتش بگیرید به او بگویید كه وقتی غر میزند چه شكلی میشود و یا اینكه یك حركت بامزه انجام دهید و او را از جنگی كه میخواهد به پا كند، منصرف نمایید. مثلاً از مدل موهایش تعریف كنید و یا اینكه به او بگویید امروز واقعاً جذابتر شدهای!
توجه به نیازهای همسرتان
یك بار مردی از من پرسید: «چگونه میتوانم از شر غرولندهای همسرم نجات پیدا كنم؟»
از او پرسیدم: «همسرت از چه چیزهایی شكایت میكند؟!» او گفت: از خیلی چیزها! از لباس پوشیدنم، حرف زدنم، كاركردنم، شلخته بودنم، بیانگیزه بودنم و از اینكه چرا آنگونه نیستم كه او میخواهد». من دریافتم كه همسرش میكوشد تا او باكلاستر، حرفهایتر و موفقتر شود. هر زنیی دوست دارد خودش، زندگیاش و فرزندانش آنگونه باشند كه میخواهد و میداند همه اینها در گرو داشتن همسری است كه بتواند از عهده انجام آنها برآید.
خانمها وقتی كه میبینند همسرشان موقعیت و منزلتی پایینتر از آنچه كه لیاقتش را دارند، به دست آورده است، احساس عدم رضایت میكنند. یعنی وقتی میبینند همسرشان آن چیزی نیست كه میتواند باشد، شكوه و شكایت را شروع كرده و تلاش میكنند در او انگیزهای ایجاد نمایند تا خود را بالا بكشد و موفقتر شود. اگر همسر شما مثل زنان دیگر است و مشكل روحی روانی ندارد، مطمئن باشید كه از غرولند لذت نمیبرد، فقط میخواهد همسرش در تمام دنیا بهترین باشد.
حال انتخاب با خودتان است كه غرولندهای او را دشنام و سرزنش تعبیر كنید یا تلاش برای نوعی محبت كردن به شما.
تفاوتهای فیزیولوژیكی یكدیگر را بشناسید
همه ما از لحاظ شخصیت، قیافه و رفتار با هم تفاوت داریم. در همین تفاوتها، تفاوت جنسی از همه مهمتر است. تفاوت جنسی میتواند تأثیر مثبت و منفی زیادی در زندگی داشته باشد. زن و مرد با علم به اینكه تفاوتهای زیادی با هم دارند، میتوانند بدون تنش و با ارتباطی سازنده در كنار هم زندگی كنند. بسیاری از اختلافات و مشكلات، مثل غرولندهای زیاد یكی از زوجها یا هر دو، ناشی از ندانستن است.
عدم آگاهی از خصوصیات مردها و زنها و تفاوت جنسی آنها باعث كشمشهای بیشتری میشود. اغلب افرادی كه زیاد نق میزنند، متوجه این كار خود نیستند. آنها فكر میكنند نق زدنشان مؤثر واقع میشود.
احساسات و عواطف نقش مهمی را در غر زدن ایفا میكند؛ به همین دلیل است كه زنها بیشتر غر میزنند. بسیاری از خانمها برایشان دشوار است كه نیازهای رابطهای خود را به طور مستقیم بخواهند و این كار را از طریق غرولند انجام میدهند؛ غافل از اینكه مردها قادر به درك خواستههای آنها از لابهلای نق زدنهایشان نیستند و یك چرخه خشونت و بدرفتاری راه میافتد؛ یعنی هر چه مردها از خواسته اصلی زنها دورتر میشوند، آنها بیشتر و بیشتر غر میزنند.
غرولند مثل یك خیابان دو طرفه است
اگر زنی احساس كند كه به نیازهایش پاسخ مناسبی داده میشود؛ به عبارتی اگر همسرش به او گوش داده و پاسخ منطقیتر به او بدهد، او نیز غر زدن را متوقف میكند.
علتهای غر زدن همسرتان را بیابید
كنار آمدن با كسی كه مدام غر میزند، كار دشواری است؛ به خصوص اگر طرف مقابل فردی عصبی باشد. غرولند همسر فقط مربوط به آنچه كه انجام میدهد یا حرفی كه میگوید نیست، بلكه ریشه در ذهن و فكر او دارد. مسائل مختلف افراد را به اندازههای متفاوت آزار میدهند. برخی چیزها همه را آزار میدهد و برخی افراد از كوچكترین مسائل آشفته میشوند (مثل نبستن در خمیردندان).
دانستن اینكه چرا همسرتان اینچنین برآشفته میشود، كمك زیادی میكند تا با غرولندهای او كنار بیایید و او را هر چه زودتر آرام كنید. اگر همسرتان از شما انتظار عذرخواهی دارد، این كار را انجام دهید.
اگر دوست دارد شما اشتباه خود را بپذیرید، حتماً این كار را بكنید و وقتی كه كاملاً آرام شد، سعی كنید راجع به موضوع پیش آمده با هم حرف بزنید. اگر او میخواهد شما متوجه یك مشكل و مسأله كند، سعی كنید بفهمید چه چیزی تا این اندازه بزرگ شده كه او مرتباً به خاطرش غر میزند.
غرولند كردن چاره كار نیست
ممكن است نقزدنهای او مربوط به تجربهای تلخ در دوران كودكی و نوجوانی باشد. بنابراین باید كاری كنید كه او احساس امنیت بیشتری كند. گاهی اوقات نق زدن به خاطر پیش آمدن واقعه یا حادثهای نیست، بلكه شكلی از كنترل كردن است و خانمها فكر میكنند میتوانند از این طریق شوهر خود را متقاعد سازند كه مطابق میلشان رفتار كند؛ به خصوص در مورد مسائل مادی!
برخی افراد نمیدانند كه چقدر غرولندهایشان روی دیگران اثر میگذارد. در چنین مواقعی نمیتوان فقط از آقایان انتظار داشت كه محیط خانواده را آرام نگه دارند و برآشفتگیهای همسر خود را به شكلی منطقی هدایت كنند؛ بلكه خانمها نیز باید از اثرات منفی این كار آگاه باشند و بیشتر آرامش خود را حفظ نمایند. شما میتوانید در موقعیتی بهتر و شرایطی مناسبتر راجع به مسألهای كه آزارتان میدهد، با همسر خود حرف بزنید و نارضایتی خود را بیان كنید.
با یك نگاه موشكافانه به تأثیر غرولند درمییابید كه این كار شما را در معرض خطر از دست دادن بسیاری چیزها نیز قرار میدهد و شما نمیتوانید این ریسك را بكنید كه با نق زدن به خواسته خود برسید و شاید با این عمل خیلی چیزهای دیگر را هم از دست بدهید.