Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
یکشنبه 4 آذر 1403 - 21:45

4
فروردین
غار نمکدان از جاذبه‌های دیدنی قشم

غار نمکدان از جاذبه‌های دیدنی قشم

هرمزگان یکی از استان‌های جنوبی ایران است که در شمال تنگه هرمز قرار گرفته است. جاذبه‌های گردشگری بسياري در این استان قرار دارد که با یک بار سفر نمی‌توانید از تمام آنها بازديد به عمل بیاورید.

تحریریه زندگی آنلاین : هرمزگان یکی از استان‌های جنوبی ایران است که در شمال تنگه هرمز قرار گرفته است. جاذبه‌های گردشگری بسياري در این استان قرار دارد که با یک بار سفر نمی‌توانید از تمام آنها بازديد به عمل بیاورید.

یکی از این جاذبه‌ها که در این مطلب می‌خواهیم به آن اشاره کنیم، گنبد نمکی و غار نمکدان است که در استان هرمزگان واقع شده است.  غار نمکدان به نام‌های غار نمک قشم، غار نمکی و غار سه مرد برهنه هم مشهور است، این غار نمکی در جزیره قشم قرار دارد و طولانی‌ترین غار نمکی جهان می‌باشد. غار نمکدان در فاصله ۹۰ کیلومتری شهر قشم قرار دارد.

از دل کوه نمکدان یک جریان آب زیر زمینی دائمی می‌جوشد که راه را به خارج می‌گشاید و بعد از حل کردن نمک در مسیر حرکت خود بصورت چشمه نمک در دامنه کوه ظاهر می‌شود که در گودال مقابل خود حوضچه‌ای طبیعی به رنگ سفید بوجود می‌آورد

 

  دلیل نام‌گذاری غار سه مرد برهنه

نام ابتدایی غار نمکدان، غار سه مرد برهنه است و داستان این نام گذاری به این دلیل است که سه متخصص اهل جمهوری چک وارد این غار برای کشف و نقشه‌برداری می‌شوند و در عمق غار به جایی می‌رسند که آب نمک غلیظ بود و راهی غیراز شنا برای رفتن به آن سمت غار نبود، این سه متخصص از آنجایی که تجربه داشتند که اگر با لباس به آب نمک بروند و پس از آن به راه رفتن در سطح غار ادامه بدهند به دلیل رسوبات نمک در لباس و سفت و سخت شدن لباس و چسبیدن به بدنشان قادر به راه رفتن نخواهند بود و لباسشان مانند یک تیکه چوب می‌شود، پس کاملاً برهنه شدند تا بتوانند برای کشف ادامه غار از آب نمک عبور کنند. به همین دلیل چون این سه مرد به صورت برهنه این غار را کشف و نقشه‌برداری نموده‌اند نام این غار را غار سه مرد برهنه گذاشتند.

بیشتر بخوانید:

مکان‌های زنانه‌ی پایتخت؛ ورود آقایان ممنوع!

تنگه چاهکوه؛ یکی از عجایب هفتگانه قشم

اینجا ماخونیک است؛ لی‌لی‌پوت ایران! + تصاویر

موقعیت جغرافیایی غار نمکدان در قشم

غار نمکدان در فاصله ۹۰ کیلومتری شهر قشم در ساحل جنوب غربی این جزیره و در بطن گنبد نمکی قشم به ارتفاع ۲۳۷ متر از سطح دریا قرار گرفته است. غارهای نمکی عموماً در گنبدهای نمکی به وجود می‌آیند. درصورتی که گنبدهای نمکی در مناطق خشک و نیمه خشک از نظر اقلیمی مثل جنوب ایران واقع گردند، به دلیل بارش کم پدیدار شدن آنها در سطح زمین ماندگاری بیشتری داشته و در آنها احتمال بوجود آمدن غارهای نمکی بیشتر می‌باشد.  در مناطق پرباران گنبدهای نمکی به دلیل انحلال زیاد سنگ نمک از بین رفته و فرصت ایجاد غار در آنها بسیار کم است و یا از وسعت و طول زيادي برخوردار نمی‌باشند.

 

  مسیر دسترسی به غار نمکدان در قشم

برای دسترسی به این جاذبه طبیعی در استان هرمزگان باید به طرف غرب جزیره قشم سفر کنید. با عبور از فرودگاه قشم و پشت سر نهادن حدود ۶۰ کیلومتر وارد جاده شوسه نسبتاً مناسبی می‌شوید که ۲۳ کیلومتر تا دهانه غار فاصله دارد.

 

  توصیف غار نمکدان

در گنبد نمکی قشم پدیده‌های انحلالی سطحی و عمقی بسیاری وجود دارد که طویل‌ترین غار این مجموعه به نام (غار نمکدان 3) در قسمت جنوب‌ خاوری این گنبد با درازای (6400 متر) به عنوان طولانی‌ترین غار نمکی جهان شناخته می‌شود. این غار نمکدان داراى یک دریاچه نمک به عمق یک متر در فاصله ۱۶۰ مترى دهانه ورودى است. این غار داراى چند تالار بزرگ و کوچک است که نخستین تالار آن در فاصله ۶۷۰ مترى ورودى آن قرار دارد. از دل کوه نمکدان یک جریان آب زیر زمینی دائمی می‌جوشد که راه را به خارج می‌گشاید و بعد از حل کردن نمک در مسیر حرکت خود بصورت چشمه نمک در دامنه کوه ظاهر می‌شود که در گودال مقابل خود حوضچه‌ای طبیعی به رنگ سفید بوجود می‌آورد. منظره این حوضچه از دور مانند برف زمستانی دیدنی است. این چشمه در تمام طول سال جریان دارد. نمک‌های کوه نمکدان از بهترین نوع نمک خوراکی شناخته شده است و در ترکیب آن عناصر دیگری مانند منیزیم موجود است که به همین علت می‌تواند بعنوان نمک طبی به خصوص برای مصرف ورزشکاران حرفه‌ای بصورت کپسول مصرف شود.

برچسب ها: ایرانگردی، زندگی آنلاین، جزیره قشم، جاذبه های گردشگری قشم، غارنمکدان، غارنمکدان قشم، هرمزگان تعداد بازديد: 358 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز