Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
چهارشنبه 5 اردیبهشت 1403 - 15:10

17
آبان
هنگام وقوع زلزله چگونه جان خود و اطرافیانمان را نجات دهیم؟

هنگام وقوع زلزله چگونه جان خود و اطرافیانمان را نجات دهیم؟

زلزله‌ای به بزرگی ۵.۹ ریشتر حوالی ترک از توابع استان آذربایجان شرقی را لرزاند به همین بهانه بد نیست با نکاتی برای حفظ جان در چنین مواقعی آشنا شوید.

زلزله‌ای استان آذربایجان شرقی حوالی ترک را در ساعت ۰۲:۱۷:۰۳ ثانیه ۱۷/۸/۹۸، در عمق دوکیلومتری زمین، طول جغرافیایی: ۴۷.۶۴ درجه و عرض جغرافیایی: ۳۷.۷۶ لرزاند.نزدیک‌ترین شهرها به کانون این زمین‌لرزه، ترک در ۱۹ کیلومتری (آذربایجان شرقی)، سراب (آذربایجان شرقی) در ۲۲ کیلومتری و ترکمانچای (آذربایجان شرقی) در۲۹ کیلومتری آذربایجان شرقی هستند.

بر اساس اعلام وب‌سایت مرکز لرزه‌نگاری کشوری مؤسسۀ ژئوفیزیک دانشگاه تهران، نزدیکترین مراکز استان‌ها به کانون این زمین‌لرزه، اردبیل در ۷۹ کیلومتری و تبریز در ۱۲۳ کیلومتری کانون زلزله هستند.

اما در هنگام زلزله برای حفظ جان چه باید کرد؟

ترس و وحشت همواره یکی از دلایلی است که باعث می‌شود افراد هنگام زمین‌لرزه حتی با قدرت کم مصدوم شده یا جان خود را از دست بدهند. هنگام وقوع زلزله باید ضمن حفظ آرامش چند نکته کلیدی را به یاد داشت.

توصیه‌های ایمنی، حین وقوع زلزله، برای هنگامی که در خانه هستید:

- اگر هنگام وقوع زلزله در خانه هستید، در نظر داشته باشید از پنجره‌ها و کمدهای بلند که بدون مهار هستند و اشیایی که ممکن است بر روی شما سقوط کنند دور شوید.

- اگر محل ایمن وجود ندارد به کنار دیوار رفته و در حالی که نشسته‌اید سر خود را بر روی زانوهایتان خم کرده و ضمن این که با کف دست‌هایتان پشت سر خود را گرفته‌اید با بازوانتان سر خود را محافظت کنید.

- حین وقوع زلزله می‌توانید در کنار کنج دیوارها پناه بگیرید و در حالی که سر خود را با بازوان خود گرفته‌اید، حرکت کنید.

اگر هنگام وقوع زلزله در رختخواب هستید، همان جا بمانید و بالش را روی سر خود قرار دهید. اما اگر رختخواب زیر اشیائی مانند لوستر قرار دارد، ‌فوراً جابه‌جا شده و به نزدیک‌ترین محل امن پناه ببرید.

- تا اتمام لرزش‌ها در داخل منزل بمانید. بیشترین صدمات هنگام زلزله، زمانی روی می‌دهند که افراد، هنگام ورود یا خروج در معرض خطر سقوط اشیا قرار می‌گیرند.

- در این مواقع باید به یاد داشته باشید که به هیچ وجه از پله‌ها یا آسانسور استفاده نکنید.

- برای پناهگیری، چارچوب درها را انتخاب نکنید؛ چرا که چارچوب درها نمی‌توانند از شما در مقابل اشیای پرتاب شده در فضای خانه یا اشیائی که سقوط می‌کنند، محافظت کنند.

- بعد از وقوع زلزله نیز در قفسه‌ها و کابینت‌های منزل خود را باید ‌با احتیاط باز کنید چون اشیای موجود در آنها ممکن است سقوط کنند. دقت داشته باشید در صورتی که به هر دلیلی از منزل خارج می‌شوید، شیر اصلی گاز و آب را ببندید.

نکاتی برای زمانی که حین وقوع زلزله بیرون از منزل هستید:

- هر جایی که هستید، توقف کنید. از دیوارها و ساختمان‌ها فاصله بگیرید. از ‌ورود به داخل ساختمان‌ها و نزدیک شدن به ‌تیرک‌های برق، تلفن و مانند آن خودداری کنید.

شهروندان در صورتی که بیرون ساختمان هستند باید خود را از اشیایی مانند آجر، سنگ‌نما، شیشه و تزیینات ساختمان که امکان سقوط دارند، محفوظ نگه‌ دارند و دور از بالکن ساختمان‌ها، درختان، دیوارهای شکسته و وسایل در حال سقوط و ویترین شیشه‌ای مغازه‌ها پناه بگیرند.

منبع: ایسنا

برچسب ها: زلزله، زمین لرزه، زلزله تبریز، زلزله آذربایجان شرقی، جزئیات زلزله آذربایجان شرقی تعداد بازديد: 334 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز