Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
پنجشنبه 8 آذر 1403 - 06:19

8
خرداد
تهیه و نگهداری بامبو لاكی (2)

تهیه و نگهداری بامبو لاكی (2)

حتماً سعی كنید گیاهی را خریداری كنید كه ریشه داشته باشد و از خریدن گیاه بدون ریشه بخصوص در فصل‌های پاییز و زمستان خودداری كنید.

 

3- از خرید گیاهی كه انتهای بریده شده ساقه داخل آب قهوه‌ای رنگ شده است خودداری كنید.

4- حتماً سعی كنید گیاهی را خریداری كنید كه ریشه داشته باشد و از خریدن گیاه بدون ریشه بخصوص در فصل‌های پاییز و زمستان خودداری كنید.

5- در هنگام تعویض آب و شست‌وشو ساقه‌ها، به انتهای بریده شده ساقه‌ای كه در آب قرار می‌گیرد به دقت نگاه كنید. اگر رنگ قهوه‌ای به خود گرفته است فوراً ‌آن قسمت را به وسیله‌‌ای تیز به طور مورب ببرید، زیرا این رنگ نشانه آن است كه آوندهای گیاه توسط املاح آب مسدود گردیده و مرگ گیاه نزدیك است.

6- وقتی گیاه را به خانه آوردید آن را در گلدانی كه دهانه آن حدود 5 سانتیمتر گشادتر از قطر مجموع ساقه‌ها باشد، و در محلی روشن، نزدیك پنجره قرار دهید. هرگز از نور مستقیم آفتاب استفاده نكنید. حتی می‌توانید این گیاه را به راحتی درون حمامی كه اصلا پنجره نداشته باشد قرار دهید، به شرطی كه هفته‌ای یك روز نور غیر مستقیم به آن بتابانید.

7- چنانچه جوانه تنهایی سرساقه گیاه، یعنی بالای قسمت حلقوی گیاه از ده بند یا گره بلندتر شده است، باید پنج بند آن را بریده و برای تكثیر از آن استفاده كرد. چنانچه این پنج گره حذف نشوند، ممكن است قسمت حلقوی گیاه به تدریج باز و صاف و شق و رق گردیده و از زیبایی آن كاسته شود.

 كود: تنها زمانی به این گیاه كود بدهید كه گیاه شروع به زرد شدن كرده باشد. چون كودهای تركیبی حاوی مقدار زیادی نمك و فسفر هستند كه می‌توانند منجر به سوختن برگ‌ها شوند. بنابراین بهتر است از كودهای ارگانیك یا كود مخصوص این گیاه  استفاده كنید. به بیانی دیگر زیان كود زیاد بیش از كود ندادن است.

چنانچه ساقه گیاه بیش از حد به زردی گرایید، نشان آن است كه به گیاه بیش از اندازه كود داده شده است. در این صورت فوراً آب آن را عوض كنید و تا یك ماه به آن غذا ندهید.

خاك: اگر می‌خواهید گیاه را در خاك بكارید، آن خاك باید به نسبت مساوی از خاك برگ مرغوب یا پیت‌موس، خاك باغچه، دانه‌های ریز لیكا یا پرلیت، و مقداری پودر قارچ‌كش تركیب شده باشد تا زهكشی به خوبی انجام گیرد و از گزند قارچ گرفتگی نیز در امان بماند. گیاه كاشته شده در درون خاك نیازی به كود ندارد به شرط آنكه تركیب خاك مناسب و دارای مواد مغذی كافی باشد.

روش تكثیر: برای تكثیر این گیاه از روش قلمه‌زنی ساقه‌ای استفاده كنید. به این صورت كه از زیر بند گیاه (برآمدگی روی ساقه) با وسیله‌ تیزی، یك قلمه را به اندازه دلخواه (كه حداقل سه بند یا گره ترجیحاً ‌5 بند روی قلمه باشد) ببرید.

محل بریدگی در ساقه اصلی با پودر زغال یا خاكستر سیگار بپوشانید تا شیره گیاه نتواند از آن خارج شود. بهترین فصل برای تكثیر این گیاه بهار یا تابستان و دمای مناسب نیز حدود 20 درجه سانتیگراد است.

چنانچه نكات فوق رعایت شوند، قلمه‌های این گیاه هم در آب خالص هم در درون دانه‌های لیكا و آب ریشه‌دار می‌شوند، ولی ریشه‌دار شدن قلمه در درون دانه‌های لیكا و آب مطمئن‌تر و قطعی‌تر به نظر می‌رسد.

چگونه از قهوه‌ای شدن نوك برگ‌ها جلوگیری كنیم

قهوه‌ای شدن نوك برگ‌ها مشكلی عمومی در بین اعضای این خانواد می‌باشد كه دلایل گوناگونی را برای آن نام برده‌اند، ولی به‌طور كلی می‌توان گفت كمبود رطوبت محیط زیست گیاه می‌تواند سبب سوختن نوك برگ‌ها باشد. در این خانواده مشكل آن عمدتاً از وجود فلوراید در آب ناشی می‌شود.

در مورد دراسیناها حتی مقدار كمی فلوراید در آب می‌تواند تولید فیتوتوكسی كرده كه موجب كشته شدن سلول‌های گیاه می‌گردد. یعنی انباشته شدن فلوراید در نوك برگ‌های دراسیناها سلول‌های گیاه را به تدریج می‌كشد. این فرایند به صورت رنگ قهوه‌ای تیره كه چیزی شبیه به سوختگی می‌باشد در نوك برگ‌ها نمایان می‌گردد.

حتی اگر گیاه را در آبی بدون فلوراید منتقل كنید، باز هم ممكن است این رنگ در نوك برگ‌ها ایجاد گردد. چون فلوراید قبلا درون سلول‌های گیاه وجود داشته است ولی بعد از گذشت مدتی در برگ‌های جدید این نقیصه برطرف خواهد شد.

 

 

 

برای خواندن بخش دوم- تهیه و نگهداری بامبو لاكی- اینجا کلیک کنید.

 

برچسب ها: ریشه بامبو لاکی، تعویض آب بامبو لاکی، شست و شو بامبو لاکی، ساقه بامبو لاکی، رنگ بامبو لاکی، کود گیاه بامبو لاکی تعداد بازديد: 1691 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز