Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
دوشنبه 5 آذر 1403 - 00:34

9
اسفند
راهکار‌هایی برای تشخیص مواد غذایی سالم از فاسد

راهکار‌هایی برای تشخیص مواد غذایی سالم از فاسد

مواد غذایی، زمانی می‌توانند برای بدن مفید باشند که به صورت تازه مصرف شوند.

روزیاتو - همه‌ی ما انتظار داریم در بازار تنها مواد غذایی تازه برای ما عرضه شود، اما واقعیت امر چیز دیگری است. قفسه‌ی فروشگاه‌ها مملوء از مواد غذایی کهنه و تازه‌ای است که به صور در هم در کنار یکدیگر قرار گرفته اند و تشخیص شان از همدیگر کار ساده‌ای نیست.

اما ما راهکار‌هایی داریم که به شما کمک می‌کنند مواد غذایی تازه را تشخیص دهید.

 بیشتربخوانید:

روش صحیح نگهداری از گوشت‌ و تخم‌مرغ‌ در دوران قرنطینه خانگی

مواد غذایی که قابل فریز کردن هستند

 

 

 

ماهی

راهکار‌هایی برای تشخیص مواد غذیی سالم از فاسد

ماهی تازه هرگز بوی تند ماهی نمی‌دهد و تنها یک بوی ملایم دارد. ماهی تازه صید شده را می‌توان از روی رنگ آبشش هایش هم تشخیص داد که باید قرمز یا صورتی باشد.

ماهی منجمد هم باید همان بوی ماهی تازه را دهد. با این حال، ماهی تازه را بهتر است در عرض ۲ روز مصرف کرد، اما ماهی منجمد را می‌توان تا ۳ ماه در فریزر نگه داشت.

گوشت

راهکار‌هایی برای تشخیص مواد غذیی سالم از فاسد

تشخیص تازگی گوشت قرمز کار ساده‌ای نیست. هنگام خرید، باید در آن واحد به چند عامل توجه داشته باشید: رنگ، بو و حتی حسی که هنگام لمس گوشت پیدا می‌کنید. گوشت تازه همیشه سفت است و وقتی آن را فشار می‌دهید، فرورفتگی ناشی از فشار، به سرعت به حالت قبل بازمی گردد. اگر جای فرورفتگی روی گوشت، چه گوشت قرمز و چه گوشت سفید، باقی ماند، یعنی گوشت کهنه است.

بیشتربخوانید:

این مواد غذایی هرگز نباید در فریز نگهداری شود

 

 

شیر

راهکار‌هایی برای تشخیص مواد غذیی سالم از فاسد

اصلی‌ترین ملاک‌های تازگی شیر، بو، طعم و رنگ آن هستند. شیر تازه به رنگ سفید یکدست با یک ته رنگ زرد است.

بادمجان

راهکار‌هایی برای تشخیص مواد غذیی سالم از فاسد

گرچه کهنگی میوه و سبزیجات معمولاً از روی پلاسیدگی یا نرمی بخش‌هایی از آن‌ها قابل تشخیص است، اما بادمجان یک مشخصه‌ی دیگر هم دارد که از روی آن می‌توانید تازگی اش را بررسی کنید. این مشخصه کلاهک بادمجان است. اگر کلاهک بادمجان در حال تیره شدن باشد و از سبز به قرمز تغییر رنگ دهد، یعنی وقت دور انداختن آن رسیده است.

کره

راهکار‌هایی برای تشخیص مواد غذیی سالم از فاسد

گرچه کره‌ی باز نشده می‌تواند تا ۹ ماه در فریزر بماند، اما قبل از مصرف، تکه‌ای از آن را بِبُرید و نگاهی به رنگ آن بیاندازید. اگر رنگ درون و بیرون کره یکی بود، یعنی کره تازه است و مصرف آن مشکلی ندارد. اما اگر رنگ درون کره روشن‌تر از رنگ بیرون آن بود، یعنی کره اکسیده شده و دیگر تازه نیست.

خرما

راهکار‌هایی برای تشخیص مواد غذیی سالم از فاسد

خرمای تازه چروکیده است، اما نه چندان، و خیلی سفت هم نباید باشد. میوه‌های خشک وقتی تازه هستند حالتی گوشتی و پوستی نسبتاً براق دارند. به علاوه، وجود شکرک یا لکه‌های سفید، به این معنی است که در حال خراب شدن هستند.

سیر

راهکار‌هایی برای تشخیص مواد غذیی سالم از فاسد

سیر تازه بوی مختصری دارد. اما اگر بوی آن بیش از حد تند باشد، احتمالاً یعنی سیر کهنه است یا به درستی نگهداری نشده. به علاوه، ممکن است از داخل شروع به فاسد شدن کرده باشد.

لیموترش

راهکار‌هایی برای تشخیص مواد غذیی سالم از فاسد

لیموترش خوب قبل از هر چیزی از ضخامت پوست و وزنش قابل تشخیص است. در واقع شاید در نگاه اول بزرگ به نظر نرسد، اما باید سنگین باشد. نازکی پوست، تو رفتگی محل اتصال شاخه به میوه و خطوط کوچکی که از آن بیرون آمده اند، نشانه‌ی با کیفیت بودن لیموترش هستند. این ویژگی‌ها نشان می‌دهند که لیموترش مملوء از مواد مغذی است.

راهکار‌هایی برای تشخیص مواد غذیی سالم از فاسد

رسیده بودن لیموترش را هم می‌توان به سادگی با چشم تشخیص داد. پوست آن اگر زرد پررنگ و نرم بود، یعنی لیموترش رسیده است. اما اگر رنگ لیموترش زرد کمرنگ بوده و ته رنگ سبز داشته باشد، بهتر است از خرید آن خودداری کنید.

پیاز

راهکار‌هایی برای تشخیص مواد غذیی سالم از فاسد

پیاز را بردارید و به زیر لایه‌ی رویی آن دقت کنید. اگر زیر آن لکه دیدید، طوری که انگار پوست محو شده بود، یعنی پیاز کپک زده و باید از خرید آن خودداری کنید.

مرغ

راهکار‌هایی برای تشخیص مواد غذیی سالم از فاسد

هنگام انتخاب مرغ، آن‌هایی را انتخاب کنید که مایع کمتری دورشان وجود دارد. اگر مرغ منجمدی را از فریزر برداشتید و دور آن آنقدر یخ بود که انگار غرق در یخ بوده، مصرف این گوشت بی خطر نیست. علاوه بر این، پوست مرغ نباید بیش از حد قرمز باشد.

ماست

راهکار‌هایی برای تشخیص مواد غذیی سالم از فاسد

ما گاهی چیز‌هایی را دور می‌ریزیم که خوردن آن‌ها مشکلی ندارد. مثلاً گاهی ماست آب می‌اندازد و یک لایه آب رویش را می‌گیرد، اما این به معنای خراب شدن ماست نیست. آب ماست هم قابل خوردن است و هم مفید.

تخم مرغ

راهکار‌هایی برای تشخیص مواد غذیی سالم از فاسد

وقتی تخم مرغ را شکستید، به زرده‌ی آن دقت کنید. اگر در وسط قرار گرفت و سفیده به شکل یک دایره‌ی شفاف دور آن را گرفت، یعنی تخم مرغ تازه است. علاوه بر این، زرده باید حجیم باشد. اگر تخت بود، نباید آن را بخورید. اگر لبه‌های سفیده شفاف نبود و تخم مرغ پخش شد، احتمالاً یعنی تخم مرغ تان خراب شده است.

راهکار‌هایی برای تشخیص مواد غذیی سالم از فاسد

یک راه دیگر هم برای تشخیص کیفیت تخم مرغ هست. داخل یک لیوان آب بریزید و یک تخم مرغ خام (تخم مرغ شکسته نشده) را درون آن قرار دهید. اگر تخم مرغ ته لیوان رفت و از بغل ایستاد، یعنی تازه است و مشکلی ندارد. اگر تهم مرغ چرخید و روی یک سرش ایستاد، یعنی تازه نیست، اما هنوز قابل خوردن هست. اگر تخم مرغ روی سطح آب ماند، یعنی باید آن را دور بیاندازید.

زیتون

راهکار‌هایی برای تشخیص مواد غذیی سالم از فاسد

هنگام خرید زیتون بهتر است نوع هسته دار آن را انتخاب کنید. چون زیتون‌ها را بعد از درآوردن هسته‌ی آن ها، داخل ترشی می‌گذارند و این ترشی به درون زیتون‌ها نفوذ و آن‌ها را نرم می‌کند. به علاوه، مزه‌ی واقعی زیتون هم از بین می‌رود.

قهوه

راهکار‌هایی برای تشخیص مواد غذیی سالم از فاسد

به قهوه دوست‌ها توصیه می‌شود قهوه را به صورت پودر خریداری نکنند چرا که پودر قهوه بسیاری از اوقات ناخالصی‌هایی دارد و با چیز‌های دیگری مخلوط شده است. سخت می‌شود فهمید داخل پودر قهوه دقیقاً چیست. گاهی به آن پودر ذرت یا حتی خاک اره اضافه می‌کنند. برای دوری از این مشکل، قهوه را به صورت دانه خریداری کنید و خودتان در خانه یا در مغازه‌ای مطمئن آن را آسیاب کنید.

برچسب ها: مواد غذایی، خانه داری تعداد بازديد: 238 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز