Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 00:19

30
اسفند
آیا استفاده از فویل در پخت غذا ضرر دارد؟

آیا استفاده از فویل در پخت غذا ضرر دارد؟

فویل یکی از آن ابزار‌هایی است که کاربرد زیادی در آشپزی دارد و کار پخت بسیاری از غذا‌ها با استفاده از آن انجام می‌شود.

به گزارش روزیاتو، کارشناسان نسبت به میزان استفاده از فویل در پخت غذا‌ها ابراز نگرانی کرده اند و پژوهش‌ها هم نسبت به مضرات احتمالی این کار برای سلامت ما هشدار داده اند. اما آیا این هشدار‌ها در خور توجه هستند؟ این سؤالی است که در ادامه به آن پاسخ خواهیم داد.

خطرات بالقوه‌ی فویل آلومینیومی

طبق تحقیقات برخی فویل‌هایی که از آن‌ها برای پخت غذا، نان و شیرینی و کباب کردن استفاده می‌کنیم، به درون غذای ما نشت می‌کنند، امری که می‌تواند به مرور مشکلاتی برای سلامتی ما ایجاد کند. دانشمندان به بررسی خطرات بالقوه‌ای پرداخته اند که قرارگیری بیش از اندازه در معرض آلومینیوم ممکن است طی سالیان برای سلامت انسان ایجاد کند. برای مثال، محققان به بالا بودن غلظت آلومینیوم در بافت مغز مبتلایان بیماری آلزایمر پی برده اند. تحقیقات هم نشان داده ممکن است میان مصرف زیاد آلومینیوم و کاهش نرخ رشد سلول‌های بدن انسان ارتباط وجود داشته باشد و این امر ممکن است برای افراد مبتلا به بیماری‌های استخوانی یا اختلالات کلیوی بالقوه مضر باشد.

بیشتربخوانید:

خطرات سلامت پخت و پز با فویل آلومینیومی

 

 

به نوع مواد غذایی و دمای پخت بستگی دارد

تحقیقات به طور کلی نشان داده عواملی هست که احتمال نشت آلومینیوم به درون غذا را بیشتر می‌کنند. یکی از این عوامل دما است. هر چه دمای پخت غذا بالاتر باشد شرایط برای ورود آلومینیوم به غذای ما مساعدتر می‌شود.

یک عامل دیگر اسیدیته‌ی مواد غذایی است. به گفته‌ی کارشناسان، اگر با مواد غذایی اسیدی مثل گوجه فرنگی یا چاشنی‌هایی سر و کار دارید که با سرکه درست می‌شوند، این امر می‌تواند باعث تجزیه شدن فویل و نشت هر چه بیشتر آلومینیوم به درون غذا باشد.

پس باید نگران باشیم؟

تا زمانی که در استفاده از فویل آلومینیومی در پخت غذا زیاده روی نکنید احتمالاً خطری تهدیدتان نمی‌کند. برای اغلب افراد این امر مشکل ساز نیست، چون مقدار آلومینیومی که در فرآیند پخت به درون غذا وارد می‌شود بسیار ناچیز است. همیشه تعادل را رعایت کنید. از پخت زیاد مواد غذایی اسیدی با استفاده از فویل خودداری کنید. انجام گهگاه این کار ایرادی ندارد.

اما نباید به این مسأله به کلی هم بی اعتنا باشید. کارشناسان می‌گویند اگر خطر ابتلا به بیماری آلزایمر شما را تهدید می‌کند، باید استفاده از فویل در کار پخت و پز را محدود کنید، چون تحقیقات از وجود ارتباط میان بروز این بیماری و بالا بودن میزان آلومینیوم در رژیم غذایی یک فرد حکایت دارد. مراقب مقدار نمک و ادویه‌ای که به غذای خود اضافه می‌کنید هم باشید. چرا که زیاد بودن مقدار آن‌ها هم می‌تواند در نشت آلومینیوم نقش داشته باشد.

جایگزین‌هایی برای فویل آلومینیومی

روش‌های متعددی برای کاهش استفاده از فویل آلومینیومی در پخت و پز وجود دارد. در بعضی موارد می‌توانید به جای فویل از کاغذ پوستی استفاده کنید. به علاوه سعی کنید بیشتر غذای خانگی مصرف کنید که سالم‌تر است تا وقتی به رستوران می‌روید نگران استفاده‌ی گهگاه ار فویل آلومینیومی برای غذای خود نباشید.

برای کباب کردن می‌توانید از توری کباب یا سیخ استفاده کنید. هنگام پخت سبزیجات در فر از ظرف پیرکس و برای پخت سیب زمینی هم از سینی فر استیل استفاده کنید.

برچسب ها: پخت غذا، فویل، پخت و پز، دانستنی های علمی تعداد بازديد: 355 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز