Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 04:06

13
اردیبهشت
روش صحیح نگهداری نان در منزل

روش صحیح نگهداری نان در منزل

نگهداری نان به شیوه درست، به دلیل ارزش غذایی و جایگاهی که در وعده‌های غذایی ما ایرانیان دارد پر اهمیت است. روش صحیح نگهداری انواع نان را بخوانید.

یکی از اصلی‌ترین مواد غذایی که در هر خانه وجود دارد نان است. تقریبا می‌توان گفت روزی نیست که در وعده‌های غذایی ما ایرانیان نان وجود نداشته باشد. تازگی و باکیفیت نان در ارزش غذایی آن تأثیر به‌سزایی دارد؛ به همین سبب نگهداری آن از اهمیت بسیاری برخوردار است. در ادامه این مقاله قصد داریم تا روش‌های صحیح نگهداری نان را بررسی کنیم.

روش صحیح نگهداری نان

نان‌ها در انواع مختلف تهیه می‌شوند اما تقریبا روش نگهداری مناسب برای آن‌ها یکسان است. هرچند روش نگهداری نان‌های فانتزی مانند باگت کمی متفاوت است، اما دیگر نان‌ها مانند لواش، تنوری و ... را می‌توان شبیه به یکدیگر نگهداری کرد.

بیشتر بخوانید:

روش صحیح فریز کردن مواد غذایی

 

۱. هنگام خرید نان آن‌ ها سرد را کنید

شاید شما هم در نانوایی‌ها زیاد دیده باشید که افراد بعد از خریدن نان اقدام به سرد کردن نان می‌کنند و آن‌ها را به صورت داغ بر روی یک‌دیگر نمی‌گذارند. در واقع این کار صحیحی است و به ماندگاری بیشتر نان کمک می‌کند. قرار دادن نان داغ بر روی یک‌دیگر موجب زود کپک‌زدن آن‌ها می‌شود.

بعد از این‌که نان‌ها را به خوبی سرد کردید آن‌ها را درون پلاستیک دربسته قرار دهید تا مانع از ورود هوا به آن شوید. دربسته بودن پلاستیک نان به شکلی که هوا به آن وارد نشود و همچنین قرار گرفتن آن دور از نور خورشید می‌تواند ماندگاری نان را بالا ببرد.

این روش را برای انواع نان ایرانی مانند لواش، تنوری، تافتون، سنگک و بربری به کار ببرید. در صورتی که نان‌ها بزرگ هستند بهتر است آن را به قطعات کوچک‌تر تبدیل کنید.

۲. نگهداری نان در منزل

در منزل هم می‌توانید نان‌های خود را درون یک پلاستیک دربسته نگهداری کنید، البته توجه داشته که هوا وارد پلاستیک نشود و در معرض نور آفتاب هم قرار نگیرد. نان را به این شکل به مدت دو روز می‌توانید نگهداری کنید. در این مدت نباید نان درون یخچال قرار بگیرد، بهتر است نان را در دمای محیطی مانند آشپزخانه نگهداری کنید.

استفاده از ظرف برای نگهداری کردن از نان یکی دیگر از روش‌هایی است که از گذشته تا به امروز مرسوم بوده است. ظرف نان باید دردار باشد و به خوبی بسته شود تا مانع ورود هوا شده و از کپک زدگی و بیات شدن نان جلوگیری کند.

در صورتی که تصمیم به نگه داری نان در دمای محیط دارید، می‌توانید از یک فویل آلومینیومی هم استفاده کنید. فویل آلومینیومی مانع از خشک شدن زود هنگام رطوبت درون نان می‌شود و به ماندگاری آن کمک می‌کند. این روش برای نگهداری نان باگت بهترین راه است و در هنگام استفاده، نان در بهترین حالت خود قرار دارد.

البته این روش‌های گفته شده برای نگهداری دیگر نان‌ها هم مناسب است و می‌توانید برای نگهداری نان تست، لواش، تافتون و ... از این روش استفاده کنید.

بیشتر بخوانید:

نگهداری سیب زمینی خرد شده برای مدت طولانی

 نگهداری نان در یخچال

استفاده از یخچال برای نگهداری نان، روند بیات شدن و کپک زدگی نان را تا ۳ برابر افزایش می‌دهد! در ضمن نگه داشتن نان در یخچال منجر به خشک شدن آن هم می‌شود. در صورتی که قصد دارید به مدت دو روز نان را نگهداری کنید بهتر است نان در دمای محیط با شرایطی که در قبل گفته شد نگهداری شود.

نگهداری انواع نان در فریزر

بهترین راه برای ماندگاری بالای نان، نگهداری کردن آن در فریزر است. در صورتی که تصمیم دارید نان را بیشتر از ۲ روز نگهداری کنید بهتر است تا آن را بسته بندی کرده و درون فریزر نگهداری کنید. در هنگام بسته بندی نان دقت داشته باشید تا پلاستیک دربسته باشد و هوا به داخل آن وارد نشود. همچنین هوای درون پلاستیک را هم در هنگام بسته بندی از آن خارج کنید.

در صورتی که تصمیم به نگهداری نان باگت دارید بهتر است خمیر وسط آن را جدا کرده و نان را بدون خمیر وسط نگهداری کنید. نام باگت به این شکل در هنگام استفاده، از شرایط بهتری برخوردار است.

بهترین حالت ممکن برای نگهداری از نان در فریزر، قرار دادن آن در دمای منفی ۴ درجه سانتی‌گراد تا منفی ۱۰ درجه سانتی‌گراد است.

بیشتر بخوانید:

بهترین روش نگهداری آجیل

 روش صحیح باز کردن یخ نان

در صورتی که نان را درون فریزر نگهداری کرده‌اید بهتر است تا در هنگام استفاده، به بهترین شکل یخ آن را باز کنید تا کیفیت و ارزش غذایی آن حفظ شود. بهترین روش برای باز کردن یخ نان قرار دادن آن در دمای محیط است. یخ نان بعد از چند دقیقه که در دمای محیط قرار بگیرد باز می‌شود و برای مصرف کردن مناسب است.

در صورتی که عجله دارید می‌توانید از فر یا تستر برای گرم کردن نام استفاده کنید. در این روش بهتر است ۱۰ دقیقه نان را درون فر یا توستر قرار دهید تا یخ آن باز شود.

استفاده از مایکروویو برای باز کردن یخ نان‌های ساندویچی و فانتزی مناسب نیست و منجر به خیس شدن آن و پایین آمدن کیفیت نان می‌شود. اما نان‌های معمولی مانند تافتون را می‌توانید به مدت چند ثانیه درون مایکروویو قرار دهید.

در آخر

زمانی که نان از تنور خارج می‌شود بهترین حالت ممکن را برای مصرف شدن دارد. به همین دلیل بهتر است که نان را تازه تهیه کرده و آن را مصرف کنید. اما با توجه به سبک زندگی امروزی و کمبود وقت بیشتر افراد نان را برای چند روز در خانه خود نگهداری می‌کنند. به همین دلیل بهتر است که هرگاه تصمیم داشتید نان را برای چند روز نگهداری کنید آن را با شرایط گفته شده بسته بندی کنید و در فریزر قرار دهید.

منبع: ستاره

برچسب ها: نان، نگهداری نان، بیات شدن نان، فریزری کردن نان، بهترین روش نگهداری نان، دلیل کپک زدن نان تعداد بازديد: 699 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز