از جمله بوهایی که هر چند وقت یکبار بر روی ظروف باقی میماند و باعث آزار مشام میشود بوی ماهی و تخم مرغ بر روی ظروف مخصوصا درون لیوان و بطری است.
نحوه از بین بردن بوی بد و نامطبوع از ظروف آشپزخانه
1 - استفاده از نورخورشید
قرار دادن ظروف در هوای آزاد و زیر نور خورشید ساده ترین روش برای از بین بردن بوی نامطبوع است. کافیست یک بار این کار را امتحان کنید تا به معجزه خورشید و هوای تازه ایمان بیاورید. همچنین ماشین ظرفشویی از آنجایی که ظرفها را در دمای بالا میشوید قابلیت آن را دارد که بوی نامطبوع را هم از روی ظروف از بین ببرد.
2 - آب سرد و سرکه سفید
ظرف پلاستیکی از جمله ظروفی است که خیلی سریع بو میگیرند و به سادگی و با شست و شو نیز از بین نمیرود. نیاز نیست هر چند وقت یکبار این ظروف را بیرون انداخته و به فکر جایگزین باشید.
چون از یک طرف به صرفه نیست و از طرف دیگر این کار شما آسیب جدی به محیط زیست میزند. پس بهتر است به دنبال راهکارهای بهتری برای از بین بردن بوی نامطبوع این ظروف باشید.
یکی از سادهترین راهها استفاده از آب و سرکه سفید است به این صورت که ظرف پلاستیکیتان را از آب و مقداری سرکه پر کنید و یک شب تا صبح بگذارید باقی بماند.
سپس مایع داخل ظرف را دور بریزید و پس از یک بار شست و شو شما با یک ظرف بدون بو روبرو هستید. البته اگر دیدید ظرف همچنان بو میدهد یک بار دیگر این کار را تکرار کنید.
3 - جوششیرین، محلولی قوی
علاوه بر این فرمول جوش شیرین هم راهکار دیگریست که میتواند در این زمینه به کمک شما بیاید. به این صورت که جوششیرین را به تمام سطح ظرف بکشید و سپس با کمک یک دستمالی که تا حدودی مرطوب است کل ظرف را تمیز کنید.
این کار باعث خواهد شد علاوه بر آنکه بوی نامطبوع از بین برود موجب شود تا اگر لکهای نیز بر روی ظرف باقی مانده آن را هم پاک کند.
یکی دیگر از راههایی که میشود بوی بد را از بین برد استفاده از آب گرم و جوش شیرین است که این محلول را به مدت یک شب تا صبح بگذارید تا داخل ظرف باقی بماند و در نهایت با مایع ظرفشویی آن را شست و شو دهید.
همچنین میتوانید سینک ظرفشویی را از آب گرم، جوش شیرین و مایع ظرفشویی پر کنید و آن را مخلوط کنید تا کف کند سپس ظرف ها را در این محلول فرو کنید و بعد از نیم ساعت آنها را از این محلول خارج کرده و آبکشی کنید. این کار در صورت آنکه باز هم بو باقی مانده باشد لازم است تا تکرار شود.
4 - تواناییهای نهفته آب گوجهفرنگی
آب گوجه فرنگی نیز قابلیت این را دارد که بوی بد را از بین ببرد. برای انجام این فرایند سینک را با آب و یک لیوان آب گوجه فرنگی پر کنید.
سپس ظرفهای داخل آن گذاشته و با یک اسفنج یا اسکاج بشوید. ظرفها بهتر است به مدت یک ربع ساعت داخل این محلول آب گوجه باقی بماند و در نهایت آن را آبکشی کنید. اگر همچنان بو باقی مانده باشد شما ناچار هستید تا این روش برای دو تا سه بار تکرار کنید.
5 - استفاده از ذغال
ذغال چوب جذب کننده ایدهآل بو است. به همین منظور کافیست شما یک ذغال چوب را که به آن مواد افزدونی اضافه نشده را درون ظرف قرار دهید در آن را ببندید و بگذارید یک تا دو شب درون ظرف باقی بماند و فرصت داشته باشد به خوبی بو را جذب کند. در نهایت نیز با یک آبکشی ساده شما ظرفی بدون بو خواهید داشت.
کربُن نیز مانند ذغال میتواند بوی را به خود جذب کند. روزنامهها از آنجایی که چاپ شان از طریق کربن است میشود از آنها استفاده کرد. به این صورت که ابتدا ظرف را به خوبی شسته و کاملا آن را خشک کنید. سپس چند روزنامه سیاه و سفید را خورد کرده و داخل ظرف بریزید. در ظرف را ببندید و به کربن اجازه دهید تا کار خودش را انجام دهد.
6- قهوه و چای کیسهای
اسید سیتریک یک پاکننده قوی بو است و لیمو نیز سرشار از این ماده؛ بنابراین استفاده از لیمو نیز میتواند کار شما را برای از بین بردن بوی نامطبوع راحت کند. برای این کار تنها کافیست یک لیمو را از وسط دو نیم کنید و آن را بر روی سطح ظرف خود بکشید.
عصاره وانیل نیز راه حل مناسبی برای از بین بردن بوی بد ظروف است. ظرف را از آب سرد پر کنید و بعد از آن دو تا سه قطره عصاره وانیل به آن اضافه کنید. پس از آنکه اجازه دادید یک شب این عصاره داخل ظرف باقی بماند در ظرف را باز کرده محلول را خالی کنید و سپس با یک دستمال مرطوب که به آن چند قطره وانیل اضافه شده تمیز کنید.
قهوه از بین برنده بو است و خیلی قوی میتواند این کار را انجام دهد. پودر قهوه را داخل ظرف ریخته و در آن ببندید و بعد از یک تا نهایت دو روز در آن را باز کنید.چای کیسه ای هم به خوبی از پس این کار برمیآید.
برسهایی که مخصوص تمیز کردن بطریها هستند نیز برای تمیز کردن و از بین بردن بوی نامطبوع بطریها که شستن آنها نیز دشوار است راهکار مناسبی به به نظر میرسد. راهکار قدیمی که همچنان جواب میدهد.
چند توصیه اساسی برای داشتن ظروف بی بو
در نهایت لازم است به شما توصیه کنیم اجازه ندهید ظرف های منزل تان به مدت طولانی کثیف باشند. این اتفاق باعث میشود هم ظرفها به سادگی شسته نشود و هم بو در مدت زمان بیشتری درون ظرف باقی بماند.
شست و شوی دیرهنگام نیز باعث میشود تا ظرفها کپک بزند و دردسرهای شما را چند برابر کند. همچنین ظرفها را به هیچ عنوان در رطوبت و جای تاریک، کثیف و آلوده قرار ندهید. از ظروف باکیفیت استفاده کنید. به ویژه برای استفاده از ظروف شیشهای و پلاستیکی به دنبال ظرفهایی باشید که از متریال و مواد اولیه مناسب تولید شده باشد.