Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 19:00

27
اسفند
آزمون تمیزی آشپزخانه (1)

آزمون تمیزی آشپزخانه (1)

در منزل، آشپزخانه یكی از مكان‌هایی است كه ما روزانه وقت زیادی را در آن سپری می‌نماییم؛ زمانی برای تمیز و پاكیزه كردن و زمانی هم برای پخت و پز. با این همه شاید هیچ‌گاه ارزیابی دقیقی از میزان تلاش‌های خود به ویژه در رابطه با ایمنی مواد غذایی (كه ارتباط مستق

مهندس مسیح انصاری  كارشناس ارشد صنایع غذایی

 

در منزل، آشپزخانه یكی از مكان‌هایی است كه ما روزانه وقت زیادی را در آن سپری می‌نماییم؛ زمانی برای تمیز و پاكیزه كردن و زمانی هم برای پخت و پز. با این همه شاید هیچ‌گاه ارزیابی دقیقی از میزان تلاش‌های خود به ویژه در رابطه با ایمنی مواد غذایی (كه ارتباط مستقیمی با سلامت اعضاء خانواده دارد) نداشته‌ایم.

به طور كلی ایمنی غذا در منزل حول س ه محور اصلی نگهداری، آماده سازی و پختن غذا ارزیابی می‌گردد كه عملكرد ما در رابطه با هر كدام از این سه محور باید مدنظر قرار گیرد. بر این اساس در زیر سوالاتی مطرح شده كه می‌تواند به شما یادآوری كند نكات مربوط به ایمنی غذا را تا چه حد به طور علمی و عملی رعایت می‌كنید و میزان خطرپذیری اعضاء خانواده در رابطه با بیماری‌های ناشی از مصرف مواد غذایی آلوده چقدر است. 

  سوالات

1- دمای یخچال شما بر روی چه درجه‌ای است؟ 

الف- 50 درجه فارنهایت یا 10 درجه سانتیگراد. 

ب- 41 درجه فارنهایت یا 5 درجه سانتیگراد. 

- نمی‌دانم، زیرا هرگز به آن توجه نكرده‌ام.

2- آخرین بار كه باقیمانده غذای پخته شده داشتید و یا باقیمانده مواد غذایی پخته شده حاوی گوشت قرمز، مرغ یا ماهی بود ، با آن چه كردید؟

الف- ابتدا آن را در دمای اتاق سرد نمودم و سپس به یخچال منتقل كردم. 

ب- بعد از اینكه غذا خوردیم، آن را فورا در یخچال قرار دادم.

ج- آن را برای یك شب و یا مدت طولانی‌تر در دمای اتاق قرار دادم. 

3- آخرین بار، چه زمانی لوله‌های رابط (اتصالات)، مجرا و لوله فاضلاب سینك آشپزخانه منزل را ضدعفونی نمودید؟

الف- شب گذشته.

ب- چند هفته قبل.

ج- به خاطر نمی‌آورم.

4- اگر در منزل از یك صفحه (تخته)برش برای بریدن گوشت، مرغ و ماهی خام و نیز سایر مواد غذایی استفاده می‌كنید، پس از استفاده، چگونه آن را تمیز می‌كنید؟ 

الف- از آن به همان صورت، برای سایر مواد غذایی استفاده می‌‌كنم.

ب- با یك دستمال پارچه‌ای نمدار، سطح صفحه (تخته) برش را پاكیزه می‌كنم.

ج- آن را با آب گرم و صابون می‌شویم.

د- با آب گرم و صابون تخته (صفحه) برش را شستشو  می‌دهم و با یك محلول سفید كننده كلرین آن را ضدعفونی می‌‌كنم.

5- آخرین بار كه همبرگر داشتید، چگونه آن را تهیه كردید؟

الف- به صورت نیم‌پز پخته شده بود (پخت همبرگر در دمای 140 درجه فارنهایت یا 60 درجه سانتیگراد). 

ب- در حد متوسط پخته شده بود (پخت همبرگر در دمای 160 درجه فارنهایت یا 71 درجه سانتیگراد).

ج- به طور كامل پخته شده بود (پخت همبرگر در دمای 170 درجه فارنهایت یا 76 درجه سانتیگراد).

6- آخرین بار كه برای درست كردن شیرینی، خمیر تهیه كرده بودید، خمیر چگونه بود؟

الف- از تخم‌مرغ خام تهیه شده بود و من مقداری از آن را تست كردم.

ب- با تخم‌مرغ خام و سرد شده تهیه شده بود و سپس من مقداری از آن را تست كردم.

ج- از فروشگاه خریداری شده بود و من مقداری از آن را تست كردم.

د- پخته شده بود و سپس من مقداری از آن را تست كردم.

7- پیشخوان و سطوحی از آشپزخانه را كه در ارتباط با مواد غذایی است، چگونه تمیز می‌كنید؟

الف- با آب. 

ب- با آب گرم و صابون

ج- با آب گرم و صابون و سپس مواد سفید كننده

د- با آب گرم و صابون و سپس مواد ضدعفونی كننده تجاری.

8- برای شستن بشقاب‌ها و سایر ظروف در منزل، چه می‌كنید؟

الف- ظرف‌ها را با دست یا ماشین ظرفشویی می‌شویم و خشك می‌كنم. 

ب- ظرف‌ها را چند ساعت در سینك می‌گذارم تا خیس بخورند و سپس با صابون در همان آب می‌شویم.

9- آخرین بار كه به گوشت خام، مرغ یا ماهی دست زدید، دست‌های‌تان را چگونه تمیز كردید؟

الف- با یك حوله تمیز كردم.

ب- با آب لوله (سرد، گرم و یا ولرم) شسته و آبكشی نمودم.

ج- با صابون و آب ولرم شسته و آبكشی نمودم.

10- عمل دیفراست گوشت، مرغ و ماهی منجمد را چگونه در منزل انجام می‌دهید؟

الف- آنها را در پیشخوان آشپزخانه قرار می‌دهم.

ب- آنها را در یخچال می‌گذارم.

ج- برای این كار از مایكروویو استفاده می‌كنم.

11- برای خرید ماهی تازه چه می‌كنید؟

الف- فقط ماهی سرد شده یا منجمد شده می‌خرم.

ب- آن را فورا به منزل می‌برم و در یخچال قرار می‌دهم.

ج- گاهی آن را از یك ماهیگیر محلی می‌خرم.

12- چه افرادی باید بیشتر دقت كنند كه ماهی خام نخورند؟

الف- بیماران دیابتی

ب- افراد مبتلا به عفونت HIV (ایدز)

ج- افراد مبتلا به سرطان

 د- بیماران كبدی.

 

برای خواندن بخش دوم - آزمون تمیزی آشپزخانه – اینجا کلیک کنید.

برای خواندن بخش سوم - آزمون تمیزی آشپزخانه – اینجا کلیک کنید.

برای خواندن بخش چهارم - آزمون تمیزی آشپزخانه – اینجا کلیک کنید.

برای خواندن بخش پنجم - آزمون تمیزی آشپزخانه – اینجا کلیک کنید.

برچسب ها: برق انداختن آشپزخانه، آزمون تمیزی آشپزخانه، نکاتی برای تمیز کردن یخچال، نحوه تمیز کردن آشپزخانه، نحوه تمیز کردن یخچال، نحوه تمیز کردن اجاق گاز، نکاتی مهم در تمیز کردن آشپزخانه تعداد بازديد: 1529 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز