Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 04:54

14
بهمن
طول عمر بیشتر با مصرف روغن های گیاهی سالم

طول عمر بیشتر با مصرف روغن های گیاهی سالم

تحقیقات نشان داده‌اند که مصرف روغن‌های مایع مانند روغن زیتون به جای روغن‌های جامد، به کاهش سطح کلسترول خون و سلامت قلب و عروق و پیشگیری از بیماری‌های قلبی کمک می‌کند.

دکتر لادن گیاهی؛ متخصص تغذیه

 

روغن‌های گیاهی و روغن‌های ماهی، تركیبی از چربی‌های اشباع، چربی‌های غیر اشباع با چند پیوند دوگانه ( PUFA) و چربی‌های غیر اشباع با یک پیوند دوگانه (MUFA ) هستند.

اسید چربی که بیشترین درصد را در روغن مایع دارد، تعیین کننده نوع روغن است.

برای مثال روغن زیتون حاوی 14 درصد چربی اشباع، 11درصد چربی غیر اشباع با چند پیوند دوگانه و 75 درصد چربی غیر اشباع با یك پیوند دوگانه است.

به همین جهت روغن زیتون در گروه روغن‌های با یك باند مضاعف (MUFA) طبقه‌بندی می‌شود.

در طب چینی معتقدند كه مصرف روغن زیتون برای اعصاب مفید است و باعث افزایش انرژی یین «Yin» در بدن می‌شود.

روغن زیتون از 3000 سال قبل از میلاد مسیح در یونان تولید می‌شده است.

به نظر می‌آید که مصرف روغن زیتون یكی از دلایل شیوع پایین بیماری قلبی در یونان است.

فواید خاص روغن‌های گیاهی

روغن‌های گیاهی و بیماری قلبی و سكته قلبی

كاهش مصرف روغن جامد و افزایش مصرف روغن زیتون سطح كلسترول خون را حداكثر به میزان 10 درصد كاهش می‌دهد.

به نظر می‌آید كه هر 1 درصد كاهش سطح كلسترول خون، خطر بروز بیماری‌های قلبی عروقی را تا 2 درصد كاهش می‌دهد.

روغن سبوس برنج حاوی تركیب فعالی به نام اوریزانل است كه نقش آن در كاهش كلسترول خون نشان داده شده است.

روغن‌های گیاهی و انعقاد خون

روغن دانه کنف، روغن كتان و روغن ماهی حاوی اسیدهای چرب امگا 3 هستند.

این اسیدهای چرب به حفظ رقت خون و كاهش خطر تشكیل لخته خون كمك می‌كنند.

در این صورت احتمال انعقاد خون و چسبیدن آن به دیواره عروق تخریب شده کمتر خواهد بود. 

روغن‌های گیاهی و سالمندی

به نظر می‌آید خواص آنتی‌اکسیدانی موجود در روغن آویشن باعث کاهش سرعت فرایند پیری می‌شود.

کاهش پیشرونده سطح اسیدهای چرب غیر اشباع بلند زنجیر در بافت‌های بدن كه در نتیجه واكنش‌های اكسیداتیو اتفاق می‌افتد، از عوامل شناخته شده در فرایند پیری حیوانات است.

این اسیدهای چرب به حفظ انعطاف‌پذیری غشاء سلول‌ها کمک می‌کنند.

همچنین در تولید مواد شبه هورمونی فعال در چشم، مغز، قلب، مفاصل، پوست و دستگاه تولید مثل نیز شرکت می‌کنند.

مواد آنتی‌اكسیدان موجود در روغن آویشن، واکنش‌های اکسیداتیوی را که باعث تخریب اسیدهای چرب فوق می‌شوند مهار می‌کنند.

نتایج تحقیقات انجام شده بر روی حیواناتی که از روغن آویشن تغذیه شده بودند نشان می‌دهد این حیوانات دارای قدرت بینایی، استحکام بافت عضلانی و سطح هوشیاری بالاتری در دوران سالمندی هستند.

روغن آویشن را که معمولا همراه با روغن گل مغربی در یک کپسول قرار می‌دهند می‌توان از داروخانه‌های معتبر به‌عنوان مکمل تهیه نمود.

روغن‌های گیاهی و عفونت‌ها

روغن سیر خاصیت آنتی‌بیوتیكی دارد و عملكرد سیستم ایمنی را تحریك می‌كند.

از این‌رو می‌توان برای جلوگیری و درمان عفونت‌های با كتریایی، ویروسی و قارچی و درمان سرماخوردگی از آن استفاده نمود.

روغن‌های گیاهی و بیماری‌های التهابی

روغن كنف، كتان، گل مغربی و روغن ماهی دارای اسیدهای چرب ضروری هستند.

این اسیدهای چرب ضروری در بدن به هورمون‌های شبه پروستاگلاندین که خاصیت ضدالتهابی دارند، تبدیل می‌شوند.

بنابراین این اسیدهای چرب می‌توانند باعث بهبود علائم و نشانه‌های آرتریت روماتوئید، پسوریازیس، اگزما و سایر بیماری‌های التهابی شوند.

 

برچسب ها: روغن ماهی، فواید روغن زیتون، روغن سبوس برنج، فواید روغن های گیاهی، اسید چرب غیر اشباع، اسید چرب اشباع، کلسترول خون و نوع روغن مصرفی، روغن كتان، روغن دانه کنف، روغن آویشن تعداد بازديد: 1076 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز