لواشک یک خوراکی ایرانی و با مزه ترش و شور است که از شیره غلیظشده و قوامآمده میوههایی همچون آلوچه، زردآلو، آلو، قیسی کیوی و امثال آن تهیه میشود و همچون لواش آن را پهن و نازک میکنند تا خشک شود.
لواشک در واقع نوعی عصاره گرفتهشده از میوههاست که با خشک کردن به دست میآید.
خشک کردن از سادهترین و متداولترین روشهای نگهداری مواد غذایی است که عمری به اندازه تمدن بشر دارد و امروزه در کشورهای مختلف به شکلهای گوناگون از روشهای سنتی تا الگوهای صنعتی برای خشک کردن بکار میرود.
لواشک لیمو
دارای خواص اسیدی ضدعفونیکننده قوی است که برای دفع سنگ کلیه، آلرژی و لاغری موثر میباشد.
همچنین به واسطه ترکیبات آنتیاکسیدان، خاصیت ضدسرطانی دارد.
لواشک انار
در کنترل اوره وکلسترول و دفع سموم و تعدیل مایعات بدن بسیار مفید است.
لواشک زرشک
جهت پایین آمدن تب، کنترل فشارخون و ضربان قلب، تسکین دردهای روماتیسمی و مفصلی موثر است.
لواشک آلو
ضدباکتری و ویروس، ایجادکننده تحریکات در روده و موثر در تنظیم کار دستگاه گوارش.
این لواشک برای افرادی که ناراحتی معده و کم خونی دارند مفید است و برای سنین مختلف توصیه میشود.
لواشک زغال اخته
در کاهش خطر بروز عفونتهای مجاری ادراری و رفع بیخوابی موثر است.