محققان میگویند مصرف روزانه یک لیوان آب انار در مدت زمان ۲ هفته میزان تستوترون موجود در بزاق را 24 درصد افزایش داده و تاثیراتی هم برروی فشارخون، حال و حوصله، اضطراب و احساسات افراد میگذارد.
انار چیست ؟
انار یکی از میوههای قدیمی بشمار میرود ،درخت این میوه کوچک و گاها تا ۶ متر ارتفاع آن بالا میرود. هومر شاعر معروف یونان در کتاب خود (اودیسه) از آن نام برده است این در خت در مناطق نیمه گرمسیری میروید. معروف است که حضرت سلیمان باغ بزری پر از درختهای این میوه داشته که به ان عشق میورزیده است. درخت انار بومی ایران و مناطق مجاور آن است . این میوه و آب انار دارای ويتامين هاي چون c، B2 و B1 و موادمعدنی مثل سديم، فسفر، آهن، منيزيم و پتاسيم و ترکيبات قندي ساکارز، گلوکز، فروکتوز و همچنين اسيدهاي ماليک و سيتريک است. از پوست اين ميوه در صنعت داروسازي براي توليد دارو بهره گرفته شده و از خود ميوه درصنعت برای توليد آب ميوه و کنسانتره استفاده مي شود.
مواد و ارزش غذایی این میوه
انرژی: 38 کالری
آب: 82 گرم
پروتئین این میوه: 0/4 گرم
چربی موجود در این میوه: /3 گرم
مواد دارای نشاسته: 10 گرم
کلسیم: 4 گرم
سدیم: 3 میلی گرم
پتاسیم: 260 میلی گرم
آهن: 0/5 میلی گرم
ویتامین B این میوه: 1 0/2 میلی گرم
ویتامین B2 این میوه: 0/03 میلی گرم
ویتامین B3 موجود در این میوه: 0/02 میلی گرم
ویتامین C موجود: 4 میلی گرم
مزایا و خواص انار از نظر درمانی
این میوه سرشار از آنتی اکسیدان است (تقریبا به اندازه چای سبز) ، این میوه دارای مقادیر زیادی ویتامین C و پتاسیم میباشد و هرچند تحقیقات علمی کامل تر و بیشتری لازم است. فواید خواص و مزایای انار به شرح زیر میباشند:
کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی
کاهش کلسترول خون
کمک به حفظ وزن مناسب و کاهش وزن
مفید برای زنان در دوران قاعدگی
کمک بدرمان عفونتها
کاهش خطر سرطان، بخصوص سرطان پروستات و پسطان
کمک بدرمان اسهال
کمک به درمان هموروئید
جلوگیری از آسیب دیدن سلولها
کمک به سلامت لثهها
مصرف روزانه آب انار به کاهش فشارخون میتواند کمک کند.
مصرف روزانه 227 میلی لیتر آب انار بطرز چشمگیری پیشرفت سرطان پروستات را کاهش میدهد.
مصرف این میوه و یا آب آن میتواند، جریان خون به قلب را در افراد مبتلا به بیماری عروق کرونر قلب ایسکمیک که در آن خون بخوبی به ماهیچههای قلبی نمیرسد، بهبود بخشد.
آنتی اکسیدان های درون این میوه یا آب آن ممکن است بتواند از ایجاد لخته در خون جلوگیری کند.
این میوه یکی از معدود میوههایی است که آب میوه آن به اندازه خود آن خاصیت دارد.
تداخلات دارویی هنگام مصرف انار
در زمان مصرف این میوه با هریک از داروهای زیر بسیار محتاط باشید:
کاربامازپین (Tegretol)
تولباتامید (Orinase)
روزوواستاتین (Crestor)
وارفارین (کومادین). مصرف این میوه با وارفارین ممکن است، اثر و اثرات جانبی وارفارین را افزایش دهد.
درمان هایی که برای فشار خون بالا استفاده میشوند. از آنجا که این میوه خود کاهش دهنده فشارخون است، مصرف این میوه با این داروها میتوان باعث افت شدید فشارخون شود.
فواید انار بعنوان کاهنده کلسترول
نتایج تحقیقات بر روی افرادی که در هفته حداقل دو بار آب انار نوشیده اند نشان داده که ۳۰ درصد کلسترول بد خون آنها کاهش پیدا کرده است. مصرف این میوه عامل کاهش التهاب دیواره عروق خونی و کاهش احتمال تصلب شرایین است.
خواص انار جهت کاهش وزن افراد دارای اضافه وزن
نتایج یک مطالعه نشان می دهد که این میوه به عنوان سلاحی برای مبارزه با چاقی بسیار خوب عمل می کند. در یک مطالعه که بر روی هزار نفر توسط چند دانشگاه آمریکایی در واشنگتن انجام شد محققان متوجه شدند که مصرف انار حتی در کوتاه مدت می تواند رشد سلول های چربی اطراف معده را متوقف و این چربی ها را به سرعت آب می کند. محققان در این مطالعه به افراد مورد مطالعه گفتند که مدت یک ماه روزی یک عدد انار مصرف کنند. نتیجه این مطالعه نشان داد که مصرف انار در سوزاندن چربی بدن کاربرد فوق العاده ای دارد و اسید چرب اطراف شکم را نیز کاهش می دهد.
فواید انار برای آلزایمر
التهاب یکی از مهم ترین دلایل بیماری آلزایمر، پارکینسون، آرتریت روماتوئید و سرطان است. مصرف منظم این میوه برای جلوگیری از آلزایمر توصیه شده است. برای درمان آلزایمر معمولاً از داروهای ضدالتهابی مانند ایندومتاسین استفاده می شود که همین ترکیب نیز در این میوه وجود دارد. انار حاوی ویتامین های K، C و B5 و مواد معدنی کلسیم، آهن، روی، منیزیم و فسفر است که به کاهش استرس، بیماری های قلبی و محافظت در برابر سرطان جلوگیری می کند. بیماری پیش رونده آلزایمر شایع ترین نوع زوال عقل است که باعث اختلال در حافظه، تفکر و رفتار فرد می شود. دلیل این بیماری همیشه کهولت سن نیست و عوامل ژنتیکی، سکته مغزی و شوک عاطفی نیز می تواند منجر به این بیماری شود. افزایش سن هنوز هم بزرگ ترین عامل خطر آلزایمر است که از آن گریزی نیست ولی با رعایت اصول بهداشتی و روانی می توان از این اختلال جلوگیری کرد و تمام افراد مسن محکوم به ابتلا به آلزایمر نیستند. پیشگیری از آلزایمر چند راهکار ساده دارد که اکثر افراد از آن بی خبرند. تحقیقات اخیر پژوهشگران کمبریج نشان می دهد که آلزایمر هفت علت عمده دارد که عبارت اند از: دیابت، آغاز فشار خون بالا از دوران جوانی، چاقی، عدم تحرک و افسردگی.
خواص انار بعنوان پیشگیری کننده از بیماری آرتروز
مطالعات نشان داده است که این میوه، آب انار، روغن انار، و همچنین رب انار حاوی خواص ضدالتهابی و مسکن طبیعی برای مفاصل است. مصرف انار و سایر محصولات حاصل از آن، موجب پیشیگیری از تخریب مفاصل ناشی از آرتروز می شود. آب انار طبیعی ورم مفاصل و التهاب استخوان را تسکین داده باعث کاهش زوال غضروف است.
فواید انار جهت محافظت از پوست
انار به علت دارابودن آنتی اکسیدان بالا، باعث کاهش آسیب های پوستی ناشی از اشعه ماورابنفش و دفاع در برابر رادیکال های آزاد در پوست می شود. همچنین تولید کلاژن در پوست، سفت شدن پوست، جلوگیری از ایجاد لکه های پوستی و کمک به بهبود زخم های پوستی از سایر فواید مصرف این میوه است. آنتی اکسیدان ها منجر به تحریک گلبول های سفید خون برای خنثی کردن مواد سمی در بدن و در نتیجه ارتقاء سیستم ایمنی بدن می شوند. مصرف این میوه همچنین عامل کاهش سرعت فرایند پیری است و چین و چروک ها و خطوط ریز ناشی از افزایش سن و نور خورشید را کاهش می دهد. همچنین بسیاری از منابع از تاثیر مثبت این میوه به رفع جوشهای ناشی از پوست های چرب اشاره کرده اند. ضمن اینکه مصرف منظم آب این میوه طبیعی می تواند به تقویت فولیکول های مو و کاهش ریزش مو نیز کمک کند.
فواید انار بعنوان ماده ضد سرطانی
به گفته دکتر جنیفر فرانکلین از مرکز تغذیه پزشکی در نشویل، مصرف یک چهارم این میوه میزان فیبر مورد نیاز روزانه یک انسان را تامین می کند که این امر باعث جلوگیری از بروز مشکلات گوارشی می شود. همچنیناین میوه تقویت کننده کبد و صفرا، تقویت کننده توان جنسی، عامل متعادل سازی مزاج و برطرف کننده زردی است. بعلاوه مصرف آب انار موجب حذف رادیکال های آزاد در بدن شده و مانع رشد و توسعه سرطان های پستان، پروستات، پوست می شود.
خواص انار برای سلامت قلبی و تندرستی
این میوه غنی از آنتی اکسیدان ها است که با کلسترول در شریان ها مبارزه میکند. این میوه همچنین به بهبود عروق و بازسازی سلول های آسیب دیده کمک میکند. خواص آنتی اکسیدانی در این میوه شامل لیپوپروتئین با چگالی کم است. این اساسا بدان معنی است که این میوه از سخت شدن دیواره عروق بعلت چربی اضافی جلوگیری میکند ، چربی شریان ها را از بین میبرد.
این میوه سطح اکسیژن خون را بالا میبرد. آنتی اکسیدان های موجود در این میوه و آب ان باعث کاهش کلسترول خون می شوند، با رادیکال های آزاد مبارزه کرده و از لخته شدن خون جلوگیری میکند. در نهایت خون گردش خوبی پیدا میکند و سطح اکسیژن بالامی رود. علاوه بر بهبود سلامت قلب، این میوه سبب کاهش روند پیری می شود، از ورم مفاصل، سرطان پروستات و اختلال در نعوظ پیشگیری میکند.این میوه برای اسهال، کنترل وزن، کاهش فشار خون بالا بسیار کمک میکند و باعث بهبود سلامت روان میشود.
همچنین از فواید انار برای سلامتی انسان میتوان به اینها اشاره کرد:
کاهش خطر سرطان پروستات و پسطان
کمک بدرمان اسهال
کمک به حفظ وزن مناسب و کاهش وزن
مفید برای زنان در دوران قاعدگی
کمک به درمان هموروئید
جلوگیری از آسیب دیدن سلولها
از فواید انار کمک به سلامت لثهها
کمک بدرمان عفونتها
مصرف این میوه و یا آب انار میتواند، جریان خون به قلب را در افراد مبتلا به بیماری عروق کرونر قلب ایسکمیک که در آن خون بخوبی به ماهیچههای قلبی نمیرسد، بهبود بخشد.
آنتی اکسیدان های درون این میوه یا آب آن ممکن است بتواند از ایجاد لخته در خون جلوگیری کند.
این میوه ، از کلسترول بد( LDL) در برابر اکسيده شدن محافظت مي کند.
آب این میوه همانند آسپيرين عمل مي کند.
آب انار از به هم پيوستن پلاکت هاي خوني جلوگيري مي کند، پس مانع از لخته شدن خون مي گردد.
آب انار باعث کاهش چربي خون مي شود.
تحقيقات نشان داده است که اگر روزي سه چهارم ليوان آب انار بنوشيد و اين کار را مدت 3 ماه انجام دهيد، مقدار اکسيژن بيشتري به قلب مي رود و باعث سلامتي قلب مي شود.
آب این میوه ، جلوي تخريبات DNA و بيماري هاي حاصل از تخريب آن را مي گيرد.
آب این میوه به کاهش خطر سرطان پستان کمک می کند.
این میوه از سرطان پروستات جلوگيري مي کند و يا رشد آن را آهسته می کند.
از سرطان پوست نيز جلوگيری می کند.
این میوه، از بي نظمي و اختلال در کار کليه ها مي کاهد و به طور کلي ادرارآور است.
افرادي که در هفته 2 ليوان يا بيشتر آب انار مي نوشند، احتمال پيشرفت و بروز آلزايمر در آن ها نسبت به افرادي که در هفته نصف ليوان آب ان را مصرف مي کنند، 76 درصد کمتر است.
از تعداد کرم هاي روده مي کاهد.
برای بهبود بينايی و جلوگيري از ضعيف شدن چشم خوب است.
آب این میوه براي صداي گرفته و خشن مفيد است.
جهت صفرا و تب صفراوی مفید است. قبل از غذا میل شود.
بهترین زمان خوردن این میوه صبح ناشتا با کمی گلپر است.
جوشانده گل انار درمان کننده پیوره و خون ریزی لثه می باشد.
پودر پوست انار برای التیام زخمهای کهنه مفید است.
کسانی که مزاج گرم دارند این میوه ترش برای آنها مفید است.
اگر این میوه با دانه خورده شود از صدا کردن شکم جلوگیری میکند.
کسانی که بیماری قند دارند از این میوه استفاده کنند.
دفع کننده مضرات دخانیات میباشد.
اگر این میوه را با پوست و دانه به طور سالم بپزند و سپس کوبیده آن را در محل خارش بگذارند خارش را برطرف میکند.
اشخاصی که دارای طبع سرد و تر هستند بعد از خوردن این میوه کمی زنجبیل با نبات بخورند.
طب سنتی و انار
این میوه كه از آن به عنوان ميوه ای بهشتی هم ياد ميشود از قديم مورد توجه اطباء بوده و براي آن خواص بي شماري برشمرده اند. در علم نوين پزشكي نيز خواص انار به اثبات رسيده است.
آب شيرين این میوه براي رفع سينه درد و سرفه مفيد است. نوع ترش آن نيز براي افرادي كه طبيعت گرم دارند بسيار نافع است، این میوه سرشار از ويتامينهاي A,B,C,E و انواع مختلف آهن و فلزات مفيد است.
آب انار داراي قند تانن و ماده مفيد ديگري به نام مانتين است كه براي كبد خوب ميباشد و موجب تصفيه كبد ميگردد.
این میوه به دليل داشتن مقادير زيادي ويتامين A در رشد اطفال بسيار تاثيرگذار بوده و ويتامين B موجود در این میوه اعصاب را تقويت ميكند. همچنين به علت دارا بودن مقاديري از ويتامين B-6 ضد استفراغ ميباشد.
مصرف آب انار يا عصاره آن براي خانمهاي باردار بسيار توصيه شده زيرا علاوه بر رفع ويار به دليل غناي بالاي اين ميوه از نظر ويتامينها، موجب رشد مناسب جنين ميشود.
آب انار همچنين در درمان اسهال نيز موثر است. نوع جنگلي و خودروي آن كه به ناردان معروف است كاربرد زيادي در درمان اسهال دارد. جوشانده این میوه در درمان زخم و ورم معده بسيار مؤثر است.
همچنين آب انار شيرين براي درمان يرقان تجويز ميشود. نگاه داشتن آب انار ترش در دهان باعث از بين رفتن جوشهاي دهاني و برفك ميشود.
آب انار شيرين صفرا بر بوده و معده و كبد را تقويت ميكند و در درمان تب هاي صفراوي و امراض جلدي مؤثر است و براي همين آب این میوه شيرين يا ترش را با پيه و شكر به هم ميمالند و معجعوني تهيه ميشود كه 5 تا 10 سير آن براي مداواي امراض فوق بسيار مفيد است.
آب این میوه، خاصه این میوه شيرين بدن را فربه و غذا را جوهر كشي نموده و به سبب رسيدن جوهر اغذيه به بدن شده و جرب و حكه (خارش بدن و مقعد و فرج) را رفع ميكند.
آب انار باز كننده بول و مسامات پوست و جلادهنده رخسار و ملين طبع ميباشد.
چون سر این میوه را سوراخ كرده، آن را روغن بادام شيرين پر كرده، درش را نهاده و كنار آتش ملايم بگذارند و به دفعات آن را حركت بدهند تا روغن جذب این میوه بشود و چندان روغن ريخته به اين صورت عمل كنند تا ديگر جذب روغن نتواند كرد، آنگاه مكيدن اين روغن به مقدار جرعه اي درد و خشكي و سرفه و آزار و حلق و شش و سينه را علاج ميكند و از مجربات ميباشد.
خوردن آب انار تشنگي، استسقا و ورم معده و بدي و در هم ريختگي مزاج را علاج ميكند.
چون این میوه ميخوش و ترش و شيرين را با آب و پوست و تخمه خوب بپزند و بكوبند و بمالند جرب و حكة صفرائي و هرگونه خارش و آزار موضع پوست را كه حرارت و خشكي باشد بر طرف مينمايد.
آب این میوه به علت داشتن پتاسيم و منيزيوم و دفع سموم و تعادل مايعات بدن به خصوص خون نقش مهم ايفا ميكند.
آب این میوه ضد سرماخوردگي است و به عنوان مفرح مصرف ميشود و تقويت كننده قلب است. همچنين آب این میوه اشتها آور و بهتر است قبل از غذا مصرف شود.
مصرف انار در معالجه راشيتيسم(نرمي استخوان) و كم خوني و ضعف اعصاب مؤثر است و به بدن نيرو ميبخشد.مصرف این میوه شيرين براي معالجه ضعف و لاغري شديد بسيار مفيد است. خوردن آب این میوه از ابتلاء به بيماري قند جلوگيري ميكند.مضمه آب پخته این میوه موجب تقويت لثه ميشود.
مخلوط آب انار وشكر و نشاسته و صمغ عربي و روغن بادام، باز كننده ادرار و تقويت كننده كليه و مثانه و معالج سينه سرفه و آزار آن ميباشد، مخلوط فوق را بايد جوشاند و نيم گرم بخورند.
آب این میوه ترش و شيرين حرارت معده و غليان و فشار خون را فرو مينشاند و همچنين اثر مستي را برطرف و مضرات دخانيات را خنثي ميكند.
رب انار بهترين چاشني غذاهاي اصيل ايراني از قبيل فسنجان ميباشد. كنستانتره این میوه از آب انار قويتر و بهتر است و غم و اندوه را برطرف ميكند.
آب انار برطرف كننده تشنگي شديد و رفع كننده التهاب افراد تب دار ميباشد.
خواص انار تنها به ميوه آن مدود نيست بلكه تمامي قسمتهاي آن داري خواص داروئي است.
چون روغن گل سرخ يا بادام را در این میوه ريخته كنار آتش ملايم گذاشته روغن را جذب این میوه كرده، از آن چند قطره در گوش چكاند در رفع درد آن بي نهايت مفيد است.
چون این میوه را به حدكفايت پاره پاره كرده در آب بپزند و زن در آن بنشيند حيض جاري و خونريزي را قطع ميكند. نشستن در همين آب مقعد و فرج بيرون آمده را بالا ميفرستد.
چون آن را نيكو پخته با عمل جوشانده بر جاي آبله بمالند و ببندند اثر آن را برطرف گرداند. • پوست ساقه و ريشه انار كشنده انگلهائي از قبيل كرم كدو ميباشد. جوشانده پوست يا ريشه انار را براي دفع انواعي از كرم ميتوان مصرف كرد و به اين صورت كه سه مرتبه در روز خورده ميشود ، البته بايد 24 ساعت آن را در آب خيس كرد. (انتخاب ريشه تر يا خشك تفاوت ندارد.)
جوشانده پوست و گل انار به علت داشتن تانن قابض است و در موارد اسهال خوني و خونريزيهاي شديد استعمال ميشود. همچنين دانه خشك كرده این میوه قابض بوده و در اسهال حاد به كار مي آيد.
جوشانده پوست این میوه برای برطرف ساختن ورم لوزتين، مكث زبان كوچك ، سستي لثه و مجراي تنفس مفيد است.(بصورت غره غره 30 تا 60 گرم در يك ليتر آب)
آب انار ترش زخم داخل بيني ، گوشت اضافي زخم ها و درد گوش را معالجه ميكند، به اين منظور بايد این میوه ترش را بجوشانند تا غليظ شود با كمي عسل مخلوط كرد و سپس به زخم بيني يا گوشت زيادي يا اطراف گوشي كه درد ميكند بمالند.
گل انار اسهال ساده را برطرف ميكند، براي اين منظور بايد گل انار را به صورت جوشانده يا دم كرده تهيه نمود و مانند چاي با كمي شكر روزي سه فنجان ميل كرد.
ماليدن جوشانده يا دم كرده كنستانتره آب این میوه براي التيام جراحات مؤثر است . جوشانده پوست انار خونريزي بواسير و امراض مقعد را معالجه ميكند.براي اين منظور بيمار در طشت محتوي جوشانده پوست انار مينشيند و يا پس از اجابت مزاج هر دفعه مقعد خود را با جوشانده پوست این میوه بشويد.
مصرف و دم كرده يا جوشانده برگ این میوه به صورت چاي ضد استفراغ، اشتهاآور و مقوي معده است.
درد نيمه سر(ميگرن) با خوردن دم كرده يا جوشانده برگ درخت انار درمان ميشود. مصرف دم كرده يا جوشانده برگ انار مانند چاي كم خوني ، ضعف شديد پس از بيماريها و خستگي شديد را برطرف ميسازد.
براي معالجه قي هاي خوني ميتوان این میوه ترش و شيرين را سوزانيد و با مقداري عسل مخلوط نموده و بر روي شكم ماليد.
سورمه سائيده این میوه پخته براي جلوگيري از ريزش آب چشم مفيد است.
براي درمان اسهال و زخم روده ميتوان مقداري جو را نيم كوب كرده و به همان اندازه برنج مخلوط، با آب انار بپزند پس از صاف كردن آن را تنقيه كنند.
سائيده انار و مازو براي برطرف كردن و باز كردن خلط خشك شده در سينه و دفع زخم سفليس بسيار مفيد است.
براي معالجه سرفه هاي شديد خوني ميتوان این میوه را سوزانده و عسل مخلوط نمود و بر سينه ماليد .
گل انار جهت درمان خونريزي لثه و زخم دندان و ورم بيضه(باد فتق) مفيد است.
در طب سنتی پخته و خمير گل انار همراه با كمي استراحت براي درمان كفش زدگي و ترك پا بسيار مفيد است.
براي معالجه دمل،كورك،جوش،آلودگي خون ميتوان عدد هفت گل انار را كه غنچه دهن بسته است صبح ناشتا بخورند تا يكسال از بروز عوارض مذكور پيشگيري ميكند.
آب انار و خواص آن
آب انار خواص آنتی اکسیدانی قوی داشته و در پیشگیری از بیماری های قلبی، سکته و حمله قلبی نقش مۆثری دارد.
یک لیوان آب انار حدود 40 درصد ویتامین C مورد نیاز روزانه شما را تأمین می کند و منبع خوبی از ویتامین های A، E و اسیدفولیک است. مقدار آنتی اکسیدان موجود در آب این میوه حتی 3 برابر چای سبز است.
در حقیقت آب این میوه یکی از غنی ترین منابع پلی فنول هاست که گروهی از آنتی اکسیدان های قوی هستند. نقش آنتی اکسیدان ها، کند کردن یا جلوگیری از صدمه سلولی است که توسط علل مختلف استرس زا حادث می شوند، مانند مصرف سیگار و دخانیات، آلودگی هوا، استرس های روحی.
آب انار سلول های سرطانی را از بین می برد آب این میوه در درمان برخی از انواع سرطان موثر است. مواد تشکیل دهنده طبیعی در آب انار و عصاره آن می تواند سلول های سرطانی را از بین ببرد، به ویژه در مورد سرطان پروستات بسیار مفید است. آب انار به کنترل دیابت کمک میکنداگرچه این میوه حاوی مقدار زیادی قند طبیعی است، همچنین خواص سبزیجات-خواص میوه ها سبزیجات و سلامت – بسیار خوبی از فیبر غذایی است که می تواند به کنترل قند خون در بیماران مبتلا به دیابت کمک کند .آب این میوه از پیری پیشگیری میکند؛ یکی از مهم ترین خواص درمانی آب انار است که می تواند پوست را تقویت کرده و آن را به تاخیر بیاندازد خطوط و چین و چروک را کاهش دهد. این میوه طول عمر اسلول ها ی بدن را که برای تولید کلاژن و الاستین ضروری هستند زیادتر میکند، این دو ماده فوق العاده برای جوان کردن پوست مفیدند.
آب انار شیرین صفرا بر بوده و معده و کبد را تقویت میکند و در درمان تب های صفراوی و امراض جلدی مؤثر است و برای همین آب انار شیرین یا ترش را با پیه و شکر به هم میمالند و معجعونی تهیه میشود که ۵ تا ۱۰ سیر آن برای مداوای امراض فوق بسیار مفید است. آب این میوه، خاصه انار شیرین بدن را فربه و غذا را جوهر کشی نموده و به سبب رسیدن جوهر اغذیه به بدن شده و جرب و حکه (خارش بدن و مقعد و فرج) را رفع میکند. آب انار باز کننده بول و مسامات پوست و جلادهنده رخسار و ملین طبع میباشد. خوردن آب انار تشنگی، استسقا و ورم معده و بدی و در هم ریختگی مزاج را علاج میکند. آب انار به علت داشتن پتاسیم و منیزیوم و دفع سموم و تعادل مایعات بدن به خصوص خون نقش مهم ایفا میکند. آب این میوه ضد سرما خوردگی است و به عنوان مفرح مصرف میشود و تقویت کننده قلب است. همچنین آب انار اشتها آور و بهتر است قبل از غذا مصرف شود. مصرف انار در معالجه راشیتیسم(نرمی استخوان) و کم خونی و ضعف اعصاب مؤثر است و به بدن نیرو میبخشد. مصرف انار شیرین برای معالجه ضعف و لاغری شدید بسیار مفید است. خوردن آب اناراز ابتلاء به بیماری قند جلوگیری میکند. مضمه آب پخته انار موجب تقویت لثه میشود. مخلوط آب انار و شکر و نشاسته و صمغ عربی و روغن بادام، باز کننده ادرار و تقویت کننده کلیه و مثانه و معالج سینه سرفه و آزار آن میباشد، مخلوط فوق را باید جوشاند و نیم گرم بخورند.
نوشیدن روزانه یک لیوان آب انار از ایجاد کلسترول بد پیشگیری کند و سرخرگها را تمیز نگه دارد و احتمال حملات قلبی و سکته مغزی را کاهش دهد ، آب انار بدلیل خاصیت خون سازی مزایای بسیار زیادی برای بیماران کلیوی به خصوص بیماران دیالیزی دارد.
آب انار شامل بالاترین سطوح آنتی اکسیدان پلی فنول است و قادر به کاهش تخریب سلولها به وسیله ایجاد رادیکالهای آزاد میشود ، افرادی که هفتهای 3 بار نصف فنجان آب این میوه را مصرف کنند نسبت به سایرین کمتر دچارالتهاب وعفونت در خون خود میشوند و تاکنون هیچ نوشیدنی دیگری خاصیت عفونت زدایی این میوه را نداشته است.
توجه: برای پاکسازی روده ها این میوه را با هسته ان بخورید ، خاصیت اب این میوه و خود این میوه تفاوتی ندارد ، بهتر است این میوه را تازه مصرف کنید ، اب انارهای موجود در بازار اغلب از میزان زیادی اب و شکر و میزان کمتری عصاره این میوه تشکیل شده است.
فواید و خواص موجود در پرده های انار
مصرف این میوه به صورت دانه شده و همراه با شکر اصلا توصیه نمی شود و انار را باید با پرده های سفید اطراف دانه ها مصرف کرد زیرا این لایه حاوی مقادیر قابل توجهی فیبر نامحلول است که این فیبر نامحلول به حرکات دستگاه گوارش، رفع مشکلات دستگاه گوارش، جلوگیری از یبوست و کاهش اضافه وزن و کنترل اشتهای کاذب کمک می کند.
ماسک انار
از ماسک این میوه برای مقابله با چین و چروک پوست صورت استفاده می کنند. این میوه به دلیل داشتن آنتی اکسیدان های قوی، با رادیکال های آزاد که عامل اصلی پیری پوست هستند، مقابله می کند.
برای استفاده موضعی، مقداری آب انار را بگیرید و آن را بدون مخلوط کردن با چیز دیگری روی پوست صورت خود بمالید. این کار باعث روشن شدن پوست می شود و برای تغذیه پوست هم بسیار مناسب است.
مضرات مصرف انار
کسانی که سرد مزاج هستند نباید در خوردن این میوه افراط کنند. زیرا معده را سست کرده و ایجاد نفخ میکند. اینگونه افراد باید این میوه را با زنجبیل بخورند یا بعد از خوردن انار، کمی آب جوش و نبات بخورند.
جوشانده پوست درخت و پوست ریشه آن که برای رفع کرم بکار میرود ممکن است ایجاد سرگیجه و استفراغ کند. بهر حال در خوردن جوشانده آن باید احتیاط کرد و این کار باید تحت نظر متخصص انجام گیرد.
در مصرف بیش از اندازه این میوه احتیاط کنید
خوردن این میوه برای افراد مبتلا به زخم معده و روده جایز نیست و برای کسانی که سرد مزاج هستند زیان بخش می باشد و همچنین موجب کاهش جاذبه کبد میگردد. افراط در خوردن این میوه باعث یبوست ، ناراحتی معده و زبر شدن گلو میشود در ضمن افرادی که مبتلا به ناراحتی ریوی می باشند در مصرف این میوه احتیاط کنند. اشخاصی که دارای طبع سرد و تر هستند بعد از خوردن این میوه کمی زنجبیل با نبات بخورند. کسانی که زخم معده دارند انار ترش ممنوع است. به طور کلی زیاده روی در مصرف انار ترش امکان به وجود آمدن زخم معده را دارد. رب انار یبوست می آورد. در موقع خوردن جوشانده پوست انار از خوردن روغن کرچک خودداری شود. زیرا ممکن است ایجاد مسمومیت نماید. انار ترش نیروی جنسی را کاهش می دهد.